Michigan en de Niagra falls

Tijdens mijn studie heb ik een studiereis gemaakt naar Ann Arbor, Michigan. Deze Amerikaanse stad staat bekend om de universiteit. Ann Arbor stamt uit 1824. In 1873 maakte de universiteit de overstap van Detroit naar Ann Arbor. Tijdens ons verblijf was de vakantieperiode al merkbaar, maar toch hebben we een leuk verblijf gehad in deze Amerikaanse studentenstad.

University city

Deze reis heb ik mogen maken, omdat ik tijdens mijn studie een onderzoek heb uitgevoerd waarbij cultuurverschillen een groot onderdeel vormde. Daarnaast maakte deze reis mogelijk om Detroit te bezoeken. Daarnaast zijn we ook nog eens de grens overgegaan naar de Niagara watervallen aan de Canadese kant.

Verblijf in Ann Arbor

Een week lang verbleven we in Ann Arbor. Tijdens deze week hebben we onderzoek gedaan, college gevolgd en natuurlijk ook wat gezien van de omgeving. Hoewel Ann Arbor niet zo oud is, heeft het wel traditie. Zo is de sport goed vertegenwoordigd en vinden er veel culturele festiviteiten plaats.

Het Michigan stadium is één van de oogappels van deze stad. Dit stadion is wellicht één van de grootste van de wereld. Ze zijn hier dan ook heel bedreven in American football en ijshockey. Ons verblijf was in juni 2010 en hebben we helaas geen ijshockeywedstrijd kunnen bekijken.

We hebben wel genoten van ‘the taste of Ann Arbor’. Tijdens deze festiviteiten laten restaurants uit de omgeving zich van de beste kant zien. In Mainstreet staan verschillende tenten waar je van alles kan eten en drinken. Natuurlijk hamburgers, spareribs en zoetigheden. Ere wie ere toekomt, de ribs van het restaurant Carlyle waren de beste ribs ever. We hebben er dan ook natuurlijk een paar dagen later in het restaurant gegeten.

Ann Arbor staat ook bekend om een ander iconisch fast food restaurant, namelijk Krazy Jim’s Blimpyburger. Dit restaurant kan je hamburgers in alle vormen en maten eten. Hoewel de keuken een zooitje lijkt, smaken de burgers heel goed. Onlangs heb ik vernomen dat de huidige locatie, na 60 jaar, is gesloten. Zij zullen op een andere locatie verder gaan met het bakken van deze heerlijke burgers.

Dan hebben we het nog niet gehad over de campus zelf. Maar de foto’s spreken voor zich. Een schitterende campus met oude statige gebouwen, maar met de modernste technieken. De bibliotheek is werkelijk schitterend.

Detroit

Een bezoek aan Detroit kan natuurlijk niet worden overgeslagen. Deze stad die ooit bruiste door de auto industrie en de Motown muziek, staat er tegenwoordig vervallen bij. Hele wijken zijn verlaten en het is dan ook opvallend stil in sommige delen van de stad.

Als je eenmaal in de VS bent, moet je een sportevenement bezoeken. Onze reden om naar Detroit af te reizen was om de Detroit Tigers te zien spelen. Die avond speelde ze tegen de Pittsburgh Pirates. Een sportevenement is in de VS niet compleet zonder vuurwerkshow en natuurlijk hotdogs en bier.

Roadtrip naar de Niagara falls

Om de Niagara falls te zien, moesten we op 1 dag ruim 8 uur in de auto zitten. Zo vaak zijn we niet ‘in de buurt’. Dus namen we de reis voor lief en maakte we er een mooie roadtrip van. Ook al was het even wennen aan de grens. Als eerst hadden we de auto iets te ver doorgereden. Daarnaast moet je papieren stand by hebben, wil je geen strenge grenscontrole ondergaan.

Gelukkig was alles in orde en reden we Canada binnen. Natuurlijk kregen we een kleine flashback naar de reis van 2005. Eenmaal aangekomen, liepen we de boulevard af richting het gebulder van de waterval. Een werkelijk schitterend schouwspel van water werd zichtbaar. Het was meer dan de moeite waard. Naast de boulevard kan hier met de ‘Maiden of the mist’ nog dichterbij komen.

Op naar New York!

Als je eenmaal in de VS bent en je hebt de tijd om er een aantal dagen aan vast te plakken, moet je dat niet nalaten. Er is zo veel te zien. We hebben het er dan ook van genomen. Na de studiereis hebben we het vliegtuig genomen naar, New York!

In 2008 hebben we deze wereldstad bezocht en heeft zo een indruk gemaakt, dat we het met recht één van onze favoriete stad van de wereld mogen noemen.

Een gedachte over “Michigan en de Niagra falls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.