Lekkerbekken! (deel 1)

Het kiezen van een reisbestemming kan afhangen van wat de lokale keuken te bieden heeft. Italiaanse pasta’s en Spaanse tapas doen het vaak goed en natuurlijk niet onterecht. Krijg je al trek? Dit eerste artikel gaat over diverse dranken en kleine hapjes die wij tegen zijn gekomen in de afgelopen 10 jaar. Heerlijk toch!

Foodloverz!

Deze worstenkar is te vinden in Berlijn. Tegenover de Reichtag nabij Tiergarten. De Duitse worsten zijn wereldwijd bekend.

Indrinken

Laten we beginnen met de lekkere drankjes. In vrijwel elk land is er wijn en bier te vinden. In Venezuela wordt Polar gedronken. In Curaçao is Polar ook terug te vinden op de kaart. Naast Amstel (Bright) en natuurlijk Heineken. In Polen schenken ze Tyskie en in Litouwen is Aldaris verkrijgbaar.

Tijdens onze Canada winterreis voldeed warme chocolademelk met Bailey’s, maar dan hebben we het ook over -20 graden Celsius. In Cuba is rum de topper en de diverse cocktails zoals Pina colada met verse kokos of daiquiri.

De mojito is één van de meest bekende cocktails wereldwijd. Het Cubaanse recept is bekend, maar het gaat om de ‘final touch’ en dat zijn de lokale ingrediënten zoals bruine rietsuiker en verse munt. Deze mojito werd voor ons gemaakt in hotel Nacional te Havana.

Een andere aanrader is La Canchanchara. Een lokaal drankje bestaand uit brandewijn, honing en citroensap. Deze mix werd voor ons gemaakt in Trinidad.

Spaanse tapas zijn het lekkerst binnen de Spaanse landsgrenzen bij een lekker temperatuur en het liefst wat later op de avond. Om die smaakpapillen op gang te brengen, kan je de avond beginnen met een lekker rood wijntje of natuurlijk sangria!

Deze glazen zijn soldaat gemaakt in Ronda.

Appetizers

Dan als appetizer een vissoep. Het oog wilt ook wat, maar niet bij deze kom vissoep uit Venezuela. Toch smaakte de soep prima.

Dan weer even terug naar de koude omgeving van de Canadese Rockies. Deze barbecue had worstjes op het menu. Soms is het improviseren, maar met marshmallows als toetje komt het altijd goed.

Soms krijg je iets voorgeschoteld waarvan spontaan vergeten was wat je had besteld. Het was iets met brood en kaas en het ligt zwaar op de maag. Dit is wat we voorgeschoteld kregen in een restaurant a la vergaande glorie op de Koerse Schoorwal in Litouwen.

Deze mag je wat ons betreft gewoon overslaan. Dat valt niet te zeggen over het volgende broodje. Zeker voor de visliefhebbers en ook nog eens in ons eigen Pieterburen.

Tot zover deel 1. In het volgende deel komen we met zwaarder geschut. Ontbijt, diner en natuurlijk de toetjes!

Advertentie

Een gedachte over “Lekkerbekken! (deel 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.