Een ontmoeting met dieren (deel 2)

Het is alweer even geleden toen we deel 1 van ‘Een ontmoeting met de dieren’ publiceerde. In de afgelopen 10 jaar dat we hebben gereisd, kom je meer dieren tegen dan je eigenlijk beseft. Een grabbel in de foto-ton levert dan ook leuke beelden op die we moeten delen. Deel 2 betreft huisdieren, zoals wij ze in Nederland kennen.

Huisdieren

We starten met deze kat op de markt in Marrakesh wachtend op een stuk vlees van de plaatselijke slager. Op het moment zelf was het niet zo druk, maar katten zijn geduldige beesten.

Ook in Turkije kom je veel katten tegen. Gewoon op straat in Cappadocië. Deze twee waren onderdeel van een groep katten die doen waar ze goed in zijn. Lekker tegen elkaar aan schurken en knorren.

Hoewel het in Turkije prima weer kan zijn, is dat natuurlijk niet te vergelijken met de winterse kou in Canada. Alwaar husky’s het winterse landschap als kinderen bespelen met veel plezier. Ze willen niets liever dan rennen.

Het is vrij normaal dat ze verschillende kleuren ogen hebben. Dat is geheel erfelijk bepaald. Zodra ze beginnen te piepen, weten ze dat het weer tijd is om te rennen.

Huisdieren van een andere orde zijn diverse soorten vee. In landen zoals Cuba wordt nog veel gebruik gemaakt van paarden als vervoermiddel. Niet alleen op het land, maar ook zeker in de stad. Dat zal binnenkort wel veranderen nu Cuba de stap heeft gezet richting het kapitalisme.

In Jordanië leven herders in de gebergte rondom Petra. Onderweg van ‘Het Klooster’ kwamen we deze sterke jongen tegen. Hij zal nu wel midden in zijn tienerjaren zijn.

HPIM2750

Hoewel paarden en ezels veelvuldig worden ingezet, zie je in het Midden-Oosten natuurlijk hele andere ‘vervoersmiddelen’. Het contrast vond ik in Jordanië groot en kon ik op deze wijze mooi in beeld brengen, want wat staat er tegen over de auto met PK’s?

Binnenkort volgen meer dieren van een hele andere orde, maar dan moet je natuurlijk wel oppassen voor de beer!

HPIM1782

Lees ook: Een ontmoeting met dieren (deel 1)

Een gedachte over “Een ontmoeting met dieren (deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.