Een sport belevenis

Amerikaanse grandeur en liefde voor het vaderland staat centraal als je een sport evenement bezoekt in de Verenigde Staten of Canada. Hoewel wij maar 3x een sport evenement ‘live’ hebben bezocht, is er op Internet genoeg bewijs te vinden dat aantoont dat Amerikanen en Canadezen sport op een manier beleven waarbij het gevoel van eenheid en liefde voor het vaderland hoogtij viert.

Sport met flair

Wij zijn 2x bij een baseballwedstrijd (MLB) en 1x bij een ijshockeywedstrijd (WHL) geweest. In alle gevallen werd het volkslied gespeeld. Iets wat in Nederland ongebruikelijk is.

Lees ook: Amazing New York

Yankees en Tigers – open versus hokjes

Vanuit het perspectief van ons Nederlanders, lijken Amerikanen en Canadezen overdreven vriendelijk. Waarbij de Amerikanen net even iets meer overdreven zijn. In restaurants moet je geen verhaal ophangen wanneer een Amerikaan vraagt ‘How are you?”. Het is vriendelijk bedoelt zonder dat ze je levensverhaal willen horen.

Tijdens een wedstrijd lijkt er toch oprechte interesse van waar je vandaan komt en wat je van de VS vindt. Uiteraard onder het genot van een liter cola en hotdogs. Aangezien je toch enkele uren naast elkaar zit, is het best handig om een gesprek aan te gaan. Dit gaat eigenlijk best makkelijk en zijn Amerikanen op zo een moment heel toegankelijk. In Nederland heerst toch meer het ‘hokjesgedachte’. Zo lang we maar geen last hebben van onze buren.

Verder is het gewoon genieten van de show met volop vermaak binnen en buiten het sportveld. Zoals het opvoeren van YMCA tijdens de rust of de vuurwerkshows na de wedstrijd.

In 2008 brachten we een bezoek aan de New York Yankees in het oude Yankee Stadium. De Yankees namen het op tegen de Cleveland Indians. In 2010 waren we in Comerica Park bij de Detroit Tigers. Zij namen het op tegen de Pittsburgh Pirates.

Lees ook: Michigan en de Niagra falls

Face off in Canada

Als ijshockeyer kan je een vakantie niet beter beginnen dan een wedstrijd bezoeken in het land wat ook wel als de bakermat van de sport wordt gezien. Inmiddels beoefen ik deze sport in totaal al 22 jaar en heb ik ijshockey gezien in Nederland en tijdens mijn jeugd in Denemarken, Duitsland, België en Tsjechië.

Op 12 december 2005 hebben we een wedstrijd bezocht van de Vancouver Giants op het één na hoogste niveau, namelijk de WHL. Spelers uit deze liga hebben de mogelijkheid om door te groeien naar NHL. De Giants speelde tegen de Kelowna Rockets met winst voor de Giants.

Net als bij de Canadese zuiderburen, was ook hier show onderdeel van het gehele sportevenement. Dit maakt een avondje uit toch meer compleet dan alleen maar droog de wedstrijd zitten kijken. Door een simpele puzzel op te lossen of even gek te doen voor de camera, kon je een pizza winnen van een bekende pizzaboer. Deze belevenis werd versterkt doordat we enkele dagen later zelf op de ijzers mochten staan. Te midden van natuurijs met de Rocky Mountains in de achtergrond.

Lees ook: De Canadese winter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.