Museum aan de stroom

Reizen zonder een bezoek te brengen aan een museum is bij ons nog weinig voorgekomen. Wij hebben diverse musea bezocht en daar willen we je graag in reeks van museumtips over informeren. Een buitenkansje kan dus niet uitblijven, want het museum is echt heel interessant en leuk. Het museum bestaat sinds 2011. Het museum kent een vaste collectie met onder andere onderwerpen over macht, leven en dood en natuurlijk over de stad en de haven van Antwerpen.

Deze keer belanden we wederom in België, namelijk bij Museum aan de Stroom (kort: MAS) in Antwerpen. Wij waren er in de zomer van 2014 en twitterde als volgt:

Dit positieve signaal werd opgepikt door het museum.

Museum aan de Stroom

Ten tijde van ons bezoek was er onder andere een tijdelijke expositie van An My Lê, Small wars. Zij komt oorspronkelijk uit Vietnam, maar is geëmigreerd naar de Verenigde Staten. In de VS worden nog regelmatig oorlogsituaties nagespeeld. Deze fotoreeks ging daar over.

Naast de exposities is het gebouw zelf ook interessant en indrukwekkend. Het is een spiraaltoren waarbij de architectuur zich laat inspireren door de 19e eeuwse pakhuis. Het uitzicht is na iedere beklimming ook weer anders, omdat men iedere keer over een ander deel van Antwerpen heen kijkt.

Het museum is zo ruim opgezet en zo prettig dat je er zeker een dagdeel kan vermaken. Bezoek je Antwerpen, sla MAS dan niet over. Voor de hedendaagse museumbezoeker en voor de kleine mensjes is dit een buitenkans! Museumwebsite: http://www.mas.be/nl

Lees ook: Cultureel Antwerpen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.