End of the road in Marokko

De openingsfoto is genomen daar waar de N-9 eindigd. Daar waar het asfalt verandert in zand en waar het laatste beetje verkeer je niet meer in de weg staat. Het is een plek op aarde waar water schaars is, maar een oase niet ver is. We zijn in Marokko!

Van asfalt naar zand

Er is niet veel bekend over het plaatsje M’Hamid aan de rand van de Sahara.  De Sahara, ja wel. De zandbak die vrijwel geheel Noord-Afrika bedekt. Van Marokko tot Egypte. Soms wil het Sahara zand via de hoge atmosferen ons nog wel eens bereiken hier in Noord-Europa. Dan moeten onze auto’s weer eens door de wasstraat.

Auto’s zijn op de foto niet te herkennen, Een paard met wagen, een ezel en de benenwagen. M’Hamid is een plekje op aarde met ongeveer 7500 inwoners. Een startpunt voor toeristen die de Sahara in willen. Meer niet.

Marokko -

Wij waren in M’Hamid El Ghizlane in september 2008. Vanuit hier zijn we de Sahara in gereden om daar enkele dagen te verblijven. Een schitterende ervaring!

Lees ook: Op avontuur in Marokko en Plaatsonbekend en films (deel 1)

Een gedachte over “End of the road in Marokko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.