Hill 62

Reizen zonder een bezoek te brengen aan een museum komt bij ons weinig voor. Wij hebben diverse musea bezocht en daar willen we je graag in reeks van museumtips over informeren. Deze editie beschrijft het museum Hill 62 sanctuary Wood-Inn. De aan Canadalaan geleden museum is onderdeel van een laan die de gevallen soldaten doet herdenken. Zo is er een begraafplaats, het museum en een gedenkteken voor de Canadese slachtoffers.

Slag om Ieper

Op 2 juni 1916, precies een eeuw geleden, bestookte de Duitse artillerie de Canadezen en werd er in de dagen erna hevig gevochten. Deze heuvel was van belang, omdat ‘Hill 62’ een strategisch punt was en je vanaf de heuvel de omgeving goed kan overzien.

Het museum is ooit na de 1e Wereld Oorlog opgezet door een boer die zijn land destijds had moeten afstaan. Toen hij terug kwam, zag hij de loopgraven. Vandaag de dag zijn deze loopgraven te bezoeken. In het museum is een rijke verzameling aan wapens, munitie, propaganda en ander materiaal uit die tijd.

Indrukwekkende beelden tonen de gruwelijkheden aan die tijdens de ‘Great war’ zijn gebeurd. Er loopt zowaar een doedelzakspeler rond, die naar goed Brits gebruik strijdliederen weet te spelen.

Het museum is gelegen aan de Canadalaan te Ieper / Zillebeke. Wij waren daar in 2013 tijdens onze reis naar Normandië.

Lees ook: Ieper en Normandie 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.