Top 10 playlist van Plaatsonbekend

In navolging van de 44e #POTUS (President of the United States) Barack Obama leek het ons geheel vanzelfsprekend om ook onze playlist te delen. Iedereen heeft mooie herinneringen van dat ene nummer tijdens een reis dat zowaar het reislied of travel theme werd. Wij presenteren je onze Plaatsonbekend top 10 tot aan 2016.

Top 10 van Plaatsonbekend

Laten we maar eens beginnen met een Cubaanse knaller. Op de pleinen van Havana spelen diverse bands Cubaanse nummer die ook wij in Nederland herkennen. Er is één nummer die vrijwel elke band ten gehore zal brengen. Gespeeld door de leden van Buena Vista Social Club, kiezen wij voor de versie van Compay Segundo.

We steken het water over naar het land van #POTUS. We starten aan de oostkust van de VS, namelijk New York City. We kennen het nummer van Frank Sinatra, maar er is één nummer die net iets meer betekenis heeft voor ons. Dat is het nummer van Alicia Keys. Ook de versie met Jay-Z mag er zijn. Wij kozen voor de solo van Alicia Keys.

We blijven in de VS, maar we gaan naar een andere grote stad. We noteren Beverly Hills, Los Angeles. Een hotel dat toneel stond op de cover van The Eagles.

Tijdens deze reis door het westen van de VS, waren we getuigen van het overlijden van Michael Jackson. Op het moment dat het wereldkundig werd gemaakt, waren wij in Las Vegas. Een tribute kon die bewuste avond op 25 juni 2009 dan ook niet uitblijven. Casino’s speelde zijn nummers, maar er is één plek in Las Vegas waar dit nog beter tot zijn recht komt in Fremontstreet. De King of Pop verdient zeker in plek in onze top 10.

Muziek van een hele andere orde. We noteren de Streetparade in Zürich 2014. Meer dan een miljoen mensen, volop zon en gezelligheid. Het nummer is van Shuhmacher featuring Danny Dunn – Enjoy the Dancefloor.

Tijdens onze reis in Spanje en Turkije maakte we kennis met de Flamenco en de dansende Derwisjen. Hoewel beide dansvormen totaal verschillend zijn, lieten ze allebei een indruk achter die we niet zullen vergeten. Hierdoor hebben beide dan ook een notering in onze top 10.

 

Voor dit stukje muziek moeten we terug in de tijd. We noteren de 19e eeuw waarin een groot Poolse pianist in Warschau werd geboren. Vandaag de dag wordt Frédéric Chopin nog steeds geëerd in het Lazienki park in Warschau. Wij waren getuigen van een optreden van één van zijn vele volgers. Onze top 10 heeft hiermee ook een klassieke notering.

Ons 9e notering zet wellicht de meest besproken stad van Europa centraal. We hebben het over Berlijn. Dit nummer komt uit 1984, maar is vandaag de dag nog steeds een juweeltje. Dit nummer is van ons eigen Klein Orkest.

Met de laatste notering blijven we in eigen land. Een stukje Nederland waar ze mosselfeesten houden en alarmfase 2 nauwelijks nog berucht is. We hebben het over onze provincie Zeeland. Het lied wordt verzorgt door BLØF.

Hopelijk heb je van onze top 10 genoten. Heb jij ook een nummer die doet denken aan een bepaalde reis? Zet het in een reactie! Wij zijn zeer benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.