Klein Curaçao

Voor de kust van Curaçao ligt het onbewoond eiland Klein Curaçao. Het eiland heeft een markant herkenningspunt, namelijk de verlaten vuurtoren. Het eiland is vrijwel dagelijks te bezoeken. Als je met de boot vertrekt van Curaçao naar klein Curaçao, duurt het niet lang voordat je dit herkenningspunt in de verte ziet opkomen. Het nodigt uit om de er allerlei verhalen bij de bedenken. Het eiland is nu een vakantie avontuur, maar kent ook andere tijden.

Klein Curaçao

In Nederland heeft de herfst zijn intrede gedaan en dalen de temperaturen. Echter op Klein Curaçao vinden we nog steeds de tropische warmte. Als je deze maand bij de vuurtoren staat dan weet je dat je het goed hebt getroffen.

Dat was ooit weleens anders. Het eiland kent ook een donkere periode. Tijdens de slavernij werden zieke en zwakke slaven op dit eiland achtergelaten. Het eiland was voor sommige slaven dus het eindstation. Er zijn dan nog overblijfselen te vinden van oude quarantaine huizen te vinden.

Het eiland was vroeger begroeid en kon je daar geiten en paarden vinden.  Vanaf 1871 tot en met 1886 werd het eiland gebruikt voor de winning van fosfaten. Hierdoor zakte het eiland af en werd het een rotsachtige plek zoals we het vandaag de dag kunnen bezoeken.

De vuurtoren

De vuurtoren was niet de eerste vuurtoren van het eiland. Hoewel Klein Curaçao vaak gespaard blijft in het orkaanseizoen, kan het toch een keer mis gaan. Zoals in 1877 waarbij de eerste vuurtoren werd verwoest. De huidige vuurtoren werd gebouwd in 1850 en herbouwd in 1879 en 1913. Tegenwoordig wordt de vuurtoren voorzien van energie middels zonnepanelen. Naast de vuurtoren en enkele hutten, vind je aan de noordoostkant nog enkele scheepswrakken.

Deze schitterende plek is vrijwel dagelijks te bezoeken. Hoewel het eiland klein en onbewoond is, kan je er prima een dag vermaken. Je kunt er natuurlijk zonnebaden, maar wat nog leuker is, is snorkelen of duiken met zeeschildpadden. Verder kan je het eiland op eigen houtje ontdekken. Neem wel stevige schoenen mee.

Lees ook: Heerlijk Curaçao

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.