Plaatsonbekend en films (deel 3)

Het is alweer even geleden dat we het hebben gehad over filmsets. Zoals je kunt lezen in deel 1 en deel 2 bezoeken we, soms onbewust, nog weleens een filmset. Sinds het laatste bericht hebben we toch nog wel een aantal filmsets bezocht. Wat te denken van Madrid en Zurich of in ons eigen Zuid-Limburg. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Take 3!

Afgelopen jaar hebben we een bezoek gebracht aan Campanië, Italië. Eén van de bekende steden in deze streek is Napels. De stad van de Gamorrah. De gelijknamige film (2008)  en tv-serie (2014) waarin de harde Italiaanse maffiastrijd wordt getoond, is in Napels opgenomen. Maar ook The Bourne Identity (2002) en Supremacy (2004) en wat te denken van Denzel Washington en Dakota Fanning in “Man on Fire” (2004).

Even ten zuiden van Napels, ligt de Vesuvius en Pompeii. Er zijn veel films gemaakt over de uitbarsting van de Vesuvius en de instorting van de stad Pompeii.  Zoals ‘The last days of Pompeii” (1959) en de recente versie “Pompeii” (2014) met Kit Harington, Kiefer Sutherland en Carrie-Anne Moss.

Het interessante van films zoals “The Bourne” series is dat ze over de hele wereld filmen. Zo is de personage volgens de verhaallijn in Italië, Frankrijk, Marokko, India, Engeland en Spanje geweest. En wat te denken van deze clip uit “The Bourne Identity” in Zurich. Het park lijkt op de Blatterwiese. Dit park is gelegen aan de Zurichsee.

Wij hebben door de Blatterwiese gelopen. Helaas niet met sneeuw, maar met een prima zonnetje.

Dichter bij huis zijn we een memorabele locatie langs gereden. Namelijk de spoor overgang waar Opa Flodder zijn ongelukje had met de trein. Dank zij de informatie van een vrijwillige conducteur op de stoomtrein naar Simpelveld, Zuid-Limburg, weten we dat hier de scene is opgenomen.

De overeenkomsten zijn duidelijk te zien in onderstaande clip.

Dit was deel 3 uit de reeks van Plaatsonbekend en films. Er komt zeker nog een vervolg. Houdt je camera op stand-by, want voor je het weet ben je live op een filmset.

Lees ook:Plaatsonbekend en films (deel 1) en Plaatsonbekend en films (deel 2)

Advertentie

Een gedachte over “Plaatsonbekend en films (deel 3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.