Gibraltar airport

Tijdens onze rondreis door Andalusië (Spanje) ontstond de mogelijkheid om Gibraltar (Verenigd Koninkrijk) te bezoeken. Hoe we daar zijn gekomen en wat we daar hebben gedaan, is te lezen in ons reisverslag. Gibraltar is bijzonder, omdat het een stukje Spanje was. Het vormt regelmatig onderwerp van discussie tussen Spanje en het VK. Ook nu tijdens de Brexit wordt ferme taal gesproken over Gibraltar. Heb je weleens het vliegveld van Gibraltar gezien? Nee, lees dan vooral dit bericht.

Het vliegveld van Gibraltar

Het bijzondere aan het vliegveld is dat het een stuk deelt met de openbare weg. De landings- of startbaan is direct na de grensovergang te zien. Hoe het proces verloopt op het moment dat een vliegtuig zich meld, valt goed te zien in onderstaand filmfragment.

Naast het vliegveld staat Gibraltar ook bekend om zijn berg. Vanaf deze berg is het vliegveld goed te zien. Ook hier zijn beelden van te vinden zoals onderstaand filmfragment laat zien.

Dit klein stukje “Europa” is dus best interessant om verschillende redenen. Of dit stukje ooit weer Spaans wordt, valt nog te bezien. Hoe dan ook. Het vliegveld is één van de meest uitdagende voor piloten en grappig om te zien hoe het leven van de inwoners bepaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.