Museum van de 20e eeuw

Wat je ooit vroeger bij je ouders thuis had staan, staat tegenwoordig ook in het museum. Vooral als je rond de jaren 60, 70 en 80 bent geboren, is dit museum een feest der herkenning. Niet alleen oude gebruiksvoorwerpen worden getoond, maar ook een complete huiskamer- en keukeninrichting is te zien.

Het museum van de Twintigste Eeuw

Het museum geeft een leuke inkijk in de ontwikkeling van de televisie, computer en muziek installaties. Er is ook speelgoed te zien en herleef je de tijd dat de winkelstraat een Nederlandse bakker, een Nederlandse slager en een kruidenier had. Herken je het oude oranje servies van Brabantia? Weet je nog dat je als kind in een lavet werd gewassen, omdat je nog geen douche had? Het is allemaal te beleven in het Museum van de Twintigste Eeuw, oftewel Museum Hoorn.

Het speelgoed is ook zeer herkenbaar. Zo had ik ook de kabelbaan, enkele autootjes en het rode dia-apparaat. Wat had jij vroeger?

Star Wars expositie

Ten tijde van ons bezoek in augustus 2017 was er een Star Wars expositie. Er werd speelgoed, posters, boekjes en kostuums tentoon gesteld van de geweldige saga. De eerste film, Star Wars – A New Hope, kwam in 1977 uit. Opgevolgd begin jaren 80 door Star Wars – The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Daarna kwam de merchandise op gang. Complete ruimteschepen en poppetjes werden sinds die tijd verkocht. Het past dan natuurlijk volledig in dit museum om een tentoonstelling op te zetten met vrijwel alles wat er op speelgoed gebied is uitgekomen.

De oplettende bezoeker ziet dat er ook personages uit latere films te zien zijn, zoals BB-8. Op het moment van schrijven, staat de expositie nog een maand. Mede daarom is dit museum zeker het bezoeken waard. Ook zonder de Star Wars expo. Een tip van ons: http://www.museumhoorn.nl/pg-5548-7-7378/pagina/welkom.html

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.