Pittoreske plekjes: Los Nevados

In een nieuwe serie pittoreske plekjes tonen we dat kleine dorpje of dat mooie gehucht waar het net lijkt alsof de bewoonde wereld ver weg ligt en de tijd stil staat. Gebaseerd op ons laatste bezoek, schetsen we het pittoreske plekje. In dit eerste bericht zetten we de spotlights op Los Nevados.

Los Nevados, Venezuela

In de Andes ligt op 2700 meter boven zeeniveau Los Nevados. Met een inwoners aantal van 2000 moet iedereen elkaar wel kennen. Het dorpje leeft van toerisme en landbouw. Het plekje is bereikbaar via één weg en heeft een schitterend uitzicht.

In 2006 was een bezoek aan dit plekjes onderdeel van onze rondreis door Venezuela. Met treinwagens verlieten we de stad Merida om via bergpassen naar Los Nevados te rijden. Een schitterende tour door de bergen.

De weg naar Los Nevados was tijdens onze rit goed begaanbaar. Met een verdwaalde koe en en stop-over bij een klein supermarkt was de route vermakelijk en indrukwekkend.

Het verschil in hoogte en temperatuur was merkbaar. Ons bezoek was een tussen stop voor de reis die we de volgende dag zouden maken. Eerst hadden we een schitterende dag met mooi uitzicht vanuit de Posada Bella Vista.

Los Nevados werd rond 1591 gesticht en is onderdeel van het nationaal park Sierra Nevada in de regio van Merida. Ooit was vanuit dit dorp een gletsjer te zien tussen de pieken van de bergen Leon, Toro en Espejo. Helaas is dat sinds jaren 60 verdwenen. Het uitzicht werd wel verrijkt door schitterende roofvogels. Dit leverde fantastische plaatjes op.

Hoog in de bergen kan het behoorlijk koud worden. Zo ook deze nacht. Met dubbele dekens sliepen we in kamers waar meerdere bedden staan.

De volgende dag was het tijd om weer verder te reizen. Via Los Nevados kan je met paard en ezel verder reizen richting de 4500 meter! De beklimming zal de laatste meters te voet moeten om het station Loma Redonda te bereiken. Dit is een station waarbij je via de kabelbaan terug kan naar Merida.

Met wat geluk zouden we onderweg mogelijk Pico Bolivar kunnen zien. Dat is met 4978 meter de hoogste berg van Venezuela. Helaas was het door de mist niet gelukt om de berg te zien. Desalniettemin was deze tocht om nooit te vergeten zo indrukwekkend. Het was tevens voor ons het hoogste punt op aarde dat wij hebben bezocht.

Via de kabelbaan verlieten we de grote hoogte bij Loma Redonda om uiteindelijk weer in de stad Merida uit te komen.

Lees ook: Veelzijdig Venezuela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.