Reis mee met Jason Bourne (deel 2)

Onlangs hebben we een nieuwe virtuele reis geïntroduceerd. We reizen mee met Jason Bourne ter inspiratie voor nieuwe reisbestemmingen. In deel 1 kon je lezen wat voor reis hij had afgelegd samen met Marie. Daar waar hij in deel 1 binnen Europa is gebleven, gaat deel 2 verder. We gaan door met de reis van Jason Bourne.

Op de set van Bourne Supramecy

Een stuk wijzer over wie hij is en wat hij heeft gedaan, zitten Jason en Marie in India. Ze hebben een huisje aan zee en bespreken de flarden aan herinneringen uit Jason zijn voormalige beroepsleven. Ze zitten in Palolem Beach, Goa in India.

Ondertussen gaan de vuile spelletjes van de CIA door. In Berlijn is een schietpartij waarbij Amerikaanse agenten het leven laten in gevecht met vermoedelijk met Russische agenten. De vingerafdrukken van Jason Bourne worden gebruikt om de schuld in zijn schoenen te schuiven. Ondertussen rent Jason over het strand van Goa om zijn conditie op peil te houden. Hij ziet een onbekend persoon en zijn instinct zegt hem dat het foute boel is. Zijn instinct heeft gelijk en al snel volgt er een achtervolging.

Marie is inmiddels ook in de auto bij Jason. Het zou haar laatste rit zijn. De onbekende agent schiet Marie waardoor de auto met Jason en Marie in het water terecht komt. Het blijkt een Russische complot te zijn.

Jason vertrekt vanuit het Kadamba busstation in Panaji India naar Napels, Italië. Hij komt niet door de douane, omdat hij onder de naam van Jason Bourne reist. Dit triggert een alarm bij de CIA in Londen. Een attaché van het Amerikaanse consulaat ondervraagt hem zonder te weten wie Jason Bourne is. Hij concludeert dat Jason naar Napels is gereisd via Tanger, Marokko. Al snel weet Jason 2 man uit te schakelen en met de spullen van de attaché een auto te regelen. Hij onderschept een telefoongesprek en weet dat hij naar Berlijn moet afreizen.

Jason reist over de Brennerpas naar München. Daar bezoekt hij een ‘voormalig‘ collega. Jason rekent met hem af. Hoewel het zich afspeelt in München, zijn de scenes opgenomen even buiten Berlijn.

Ondertussen landt een delegatie van de CIA op het vliegveld Berlijn Tempelhof. Jason komt na zijn confrontatie in München aan bij het Berlijn Ostbahnhof. Daar achterhaalt hij het hotel waar Pamela Landy van de CIA verblijft. Hij reist per taxi via Jannowitzbrücke naar het Western Grand hotel. Vanaf daar achtervolgt hij Pamela Landy naar de Karl-Liebknecht StraBe.

Jason legt contact met haar en spreekt af op de Alexanderplatz bij de wereldklok. Pamela Landy, gespeeld door Joanne Allen, krijgt het aan de stok met haar CIA collega Ward Abbott gespeeld door Brian Cox. De afspraak gaat door. De wereldklok is te vinden in de schaduw van de televisietoren.

Na de confrontatie en achtervolging door Berlijn, rekent Jason af met één van zijn rivaal, gespeeld door Brian Cox. Het verhaal gaat verder en Jason achtervolgt zijn verleden. Zijn reis gaat van Berlijn Ostbahnhof naar Moskou.

Daar krijgt Jason het te doen met de Russische agenten die hem erin hebben geluisd. Hij weet ze af te schudden en vind de dochter van zijn eerste ‘opdracht’. Hij biecht op dat hij gestuurd was. Duidelijk met spijt zet hij de strijd voort om degene te zoeken die verantwoordelijk zijn voor zijn daden. Na zijn bezoek in Moskou, reist Jason af naar New York. Daar zoekt hij contact met Pamela Landy om zijn geschiedenis verder te herontdekken.

De reis van Jason Bourne gaat nog verder. In deze film reist Jason vanuit India, via Marokko naar Italië. Wij hebben Marokko en Italië ook bezocht. Daarna bezoekt Jason Berlijn, Moskou en New York. Wij hebben Berlijn bezocht in 2010 en 2012. New York hebben we bezocht in 2008 en 2010. Moskou staat nog zeker op ons lijstje en New York is onze all-time favorite. Bekijk hier de trailer van The Bourne Supremacy.

The Bourne Supremacy is een verfilming van een boek van Robert Ludlum. Geproduceerd door Paul Greengrass en Tony Gilroy. Uitgegeven door Universal Pictures in 2004. Naast Matt Damon en Franka Potente spelen ook bekende acteurs zoals Brian Cox, Julia Stiles, Joanne Allen. De muziek is afkomstig van John Powell.

Lees ook: Reis mee met Jason Bourne (deel 1)

Een gedachte over “Reis mee met Jason Bourne (deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.