Reis mee met Jason Bourne (deel 3)

We gaan door met onze virtuele reis in wereld van Jason Bourne. De actieheld gespeeld door Matt Damon. Deel 1 speelde zich voornamelijk af in Europa. Deel 2 doet er nog schepje bovenop. Deel 3 gaat verder. Deel 3 start met een flash back. Bourne is in Moskou en vlucht voor de politie die nog steeds achter hem aan zit. De openingsscène is op het Kievsky treinstation.

Op de set van Bourne Ultimatum

Jason is gewond doordat hij was neergeschoten door de Russische agent. Hij vind een medische post en verzorgd zichzelf. Daarna schakelt hij 2 politieagenten uit. Flashbacks uit zijn CIA tijd geven steeds meer informatie prijs.

Zes weken later is Jason Bourne onderwerp van gesprek bij zowel de CIA in Langley als bij een Britse journalist die informatie probeert te achterhalen in Turijn, Italië. Ondertussen duikt Jason weer op in Parijs bij de broer van zijn overleden vriendin Marie. Jason is dus gereisd van Moskou naar Parijs. HIj beloofd haar broer wraak.

Ondertussen gaan de alarmbellen rinkelen, want het identificatiesysteem van de CIA gaat af op het woord ‘Blackbriar’. De Britse journalist is terug in Londen en brengt telefonisch verslag uit. De CIA acteert er op stuurt een CIA officier, Noa Vossen gespeeld door David Strathairn, naar een geheim departement in New York.

Jason Bourne is op Garde du Nord in Parijs. Hij koopt een krant en leest het verslag van de Britse journalist, Simon Ross, van the Guardian. De journalist weet van Marie en haar dood. Jason reist met de Eurostar naar Londen. Jason neemt contact op met de journalist en spreekt af bij Waterloo station.

Simon vertelt Jason over Blackbriar, een Treadstone upgrade. De CIA heeft hem in het vizier en uiteindelijk wordt Simon Ross uitgeschakeld. Jason weet nog wel zijn notitieboek te bemachtigen en gaat op zoek naar zijn bron. Dit blijkt iemand te zijn van het CIA velddepartement in Madrid.

Jason vindt de safehouse in Madrid. Ondertussen vinden ze bij de CIA onder leiding van Pamela Landy ook uit wie de bron is. Neil Daniels, gespeeld door Colin Stinton. Jason brengt een bezoekje aan de safehouse, maar daar is niemand aanwezig. Er liggen wel andere aanknopingspunten die Jason helpen een stukje geheugen terug te halen. Ondertussen komt er een CIA team aan op hetzelfde adres. Jason schakelt ze uit en kort daarop loopt Nicky Parsons, gespeeld door Julia Stiles het kantoor binnen. Zij hebben al sinds het eerste deel een speciale band. Ook dit keert helpt zij Jason. Zij weet waar Daniels is en samen gaan ze onderweg naar Tanger, Marokko. Het speelt zich allemaal hier af achter de houten deur.

Jason en Nicky reizen samen vanuit Madrid naar Tanger met de auto en boot. Ondertussen weet de CIA ook waar Daniels is en sturen een agent naar Tanger.

Er volgt een confrontatie binnen in Tanger waarbij Jason en Nicky uitkomen, maar de agent en Daniels zijn uitgeschakeld. Jason en Nicky gaan ieder een eigen weg. Jason regelt dat hij de spullen kan doorzoeken van Daniels en vindt een aanwijzing met het CIA adres in New York.

Daar weet hij met slim handelen geheime dossiers te stelen. Ondertussen wordt ook duidelijk dat Pamela Landy, Jason Bourne het adres van het geheime opleidingscentrum in New York heeft gegeven. Daar vind de eindconfrontatie van deze film plaats. Waarbij Jason Bourne vanaf het dak de Hudson in duikt.

Deze film brengt Jason vanuit Moskou naar Parijs, Parijs naar Londen, Londen naar Madrid, Madrid naar Tanger en uiteindelijk in New York. Wij hebben Madrid ook bezocht. Daarnaast hebben we ook Marokko en Frankrijk bezocht. Naast Moskou staat Londen zeker nog op ons lijstje om te bezoeken. Hiermee eindigt de reis van Jason Bourne niet. Bekijk de trailer van The Bourne Ultimatum hier:

The Bourne Ultimatum is een verfilming van een boek van Robert Ludlum. Geproduceerd door Paul Greengrass en Tony Gilroy. Uitgegeven door Universal Pictures in 2007. Naast Matt Damon en Joanne Allen spelen ook bekende acteurs zoals Julia Stiles, David Strathairn en Scott Glenn mee. De muziek is afkomstig van John Powell.

Lees ook: Reis mee met Jason Bourne (deel 1) en Reis mee met Jason Bourne (deel 2)

Een gedachte over “Reis mee met Jason Bourne (deel 3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.