Mozambique: einde project

In 2017 ben ik in een avontuur aangegaan in Mozambique. Ruim 1,5 jaar lang heb ik deel genomen aan een project waarbij we een deel van de het grondwatersysteem in kaart hebben gebracht, de drinkwatersector in de provincie hebben leren kennen en hebben we ARA Sul training gegeven op verschillende vlakken van bedrijfsvoering.

Het IWAMAMBA project wordt grotendeels mogelijk gemaakt door Fonds Duurzaam Water. De eerste missie was in september / oktober 2017. In 2018 zijn we in maart en juli naar Mozambique afgereisd. In januari 2019 heb ik een afsluitende missie uitgevoerd.

Per mei 2019 stoppen de werkzaamheden die ik uitvoer voor het project. Ik heb gedurende deze tijd veel geleerd over water, natuur en agrarische technieken. Ook heb ik kennis gemaakt met verschillende experts, maar heb ik ook mensen leren kennen uit een totaal andere omgeving. Het was een mooie tijd die, voor mij, 4 mooie reizen heeft opgeleverd met vele goede herinneringen. Internationaal zaken doen is een vak apart, maar wel een mooi vak.

Het project gaat zeker door, want de doelen van het project blijven belangrijk en doen er toe. Soms loopt de samenwerking niet zoals gewenst en dan moet je conclusies trekken zonder dat het ten koste gaat van het projectdoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.