De 5 wintersportactiviteiten die je gedaan moet hebben!

Wij Nederlanders staan bekend om onze uittocht in de wintermaanden naar ski-oorden in onder andere Frankrijk, Oostenrijk of Italië. Lekker een weekje skiën of boarden,  maar er is zoveel meer te doen in een mooie besneeuwd landschap. Winter komt er aan dus wij willen je graag onze top 5 aan wintersport activiteiten voorleggen. In onze top 5 laten we skiën en boarden voor wat het is en richten we op andere wintersporten die jij kan ondernemen in een mooi winters vakantie gebied. Daar gaan we.

Nummer 5: Sneeuw BBQ-en

Okay eerlijk is eerlijk. Het is geen sport, maar wel fantastisch om te doen. Als het buiten -20 graden Celsius is dan moet je ook serieus nadenken over voldoende brandstof. Je lichaam werkt harder om je goed warm te houden en dat vergt energie. Voldoende eten en drinken helpt. Daarnaast is het ook gezellig om met z’n alle rondom een open vuur je stukje vlees of marshmallow gaar te laten worden.

Nummer 4: Sneeuw wandelen

Het mooie van sneeuw wandelen zijn de speciale sneeuwschoenen. Het zijn kleine skietjes die er voor zorgen dat je bij iedere stap op het sneeuw blijft staan. Door de sneeuw lopen met je schoenen zonder skietjes is vermoeiend. Zeker als er tientallen centimeters ligt.

Daarnaast brengt het wandelen je ook naar fantastische plekken en vergezichten zoals hieronder in Wells Grey National Park in Canada.

In dit soort gebieden geeft sneeuw wandelen ook een hoop rust. Je ontloopt de drukte van de skipiste en je hebt ook kans om dieren te ontmoeten.

Nummer 3: Sleehonden tour

Nu zijn we aangekomen bij de top 3. Ik heb gekozen om een tour met sledehonden op 3 te zetten. Het is echt heel leuk, omdat de honden het zelf ook leuk vinden.

Aangezien de honden sneller rennen dan dat mensen sneeuw wandelen, is het mogelijk om grotere afstanden af te leggen. Het besturen is niet moeilijk en er zit een bepaalde volgorde in de positie van iedere hond. Je moet ze dus goed kennen om te bepalen wie voorop loopt.

De persoon achterop, stuurt de slee bij en stuurt de honden aan, maar je kan ook op de slee zitten. Lekker knus!

Nummer 2: IJshockeyen op natuurijs

Persoonlijk is dit mijn favoriet, maar als je niet kan schaatsen dan heb je er ook niets aan. Het heeft ook wel een emotionele waarde. Stel je voor: je mag je favoriete sport doen op natuurijs in een open omgeving zoals hier in de bergen bij de Rocky mountains in Canada. Snap je?

Hoe fantastisch is dat! Op deze foto’s speelden we een potje hockey in een gezelschap van een paar Australische jongens, een Canadees gezin en onze Canadese tourgidsen.

Nu is Canada ook wel het ijshockeyland bij uitstek. Het bevroren meer ligt bij Fairmont Jasper park Lodge. Daar kan je schaatsen, pucks en sticks huren.

Nummer 1: Sneeuwscooteren

Een mooie omgeving, een goed parcours en snelheid. Dat zijn de ingrediënten voor een fantastisch sneeuwscooter avontuur. Zorg dat je de dodemanskoord om je pols hebt zitten. Ik was namelijk een keer uit de bocht gevlogen en dan wil je niet je scooter kwijtraken.

De sneeuwscooter is een heel praktisch apparaat wat ook door verschillende diensten wordt gebruikt om snel ter plaatse te zijn in een besneeuwde omgeving. Ze zijn ook erg handig in de bergen, omdat je met genoeg vermogen een berg op kan rijden.

En het brengt je ook naar mooie plekken, zoals boven de boomgrens waar je een mooi uitzicht hebt over de besneeuwde bergen en bossen.

Dit was onze top 5 van wintersporten. De laat die winter maar komen, wij zijn er klaar voor.

Lees ook: De Canadese winter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.