De 3 activiteiten in NYC die je gedaan moet hebben!

Je gaat op stedentrip naar New York en natuurlijk breng je een bezoek aan Central Park en de Empire State building. Natuurlijk loop je over Times Square en neem je de gratis ferry naar Staten Island. De tips die wij jou geven, maakt je bezoek aan New York nog net even meer compleet.

Bezoek een sportevenement

Of je nu van basketbal, baseball of ijshockey houdt. De stad New York heeft in ieder seizoen van het jaar een fantastisch sportevenement te bieden. Amerikanen zijn gek op sport. Een ‘gewone’ competitie wedstrijd is al snel druk bezocht. De sfeer zit er altijd goed in.

New York heeft in alle grote Amerikaanse sporten meerdere teams. Zo heb je op het gebied van ijshockey de NHL teams New York Rangers en New York Islanders. De Rangers hebben de thuisbasis in Manhattan in de Madison Square Garden. De Islanders hebben Barclays Center in Brooklyn als thuisbasis.

De Rangers delen Madions Square Garden met het NBA team New York Knicks en de Islanders delen het stadion met het andere NBA team, namelijk de New York Nets. Een soort gelijke verdeling van thuisbasis is ook te vinden in Toronto.

Lees ook: De betovering van een sporthal

New York kent ook twee MLB teams. De New York Yankees en de New York Mets. De Yankees hebben de thuisbasis in de Bronx en de Mets in Queens.

USS Intrepid

Een hele andere activiteit is het bezoek aan een echt vliegdekschip. Vliegdekschepen zijn drijvende steden op zich. Het is natuurlijk een wapen, maar wel één met alles er op en eraan. Meerdere verdiepingen brengt je naar hangars, de hutten van de bemanning en een enorme keuken.

Zeg nou zelf. Waar vind je een enorm schip, een Concorde en een onderzeeër op één plek? In New York.

Lees ook: Museumtip: USS Intrepid

Lopen over de Brooklyn bridge

New York is een enorme stad met verschillende bekende stadsdelen zoals Brooklyn, Queens en Manhattan. Ook China Town en Little Italy zijn stadsdelen die je echt wel gaat bezoeken. Een tip van Plaatsonbekend:  Wandel over de Brooklyn Bridge.

Neem vanaf Manhattan metro 2 of 3 naar Brooklyn en stap uit bij de halte Clarkstreet. Vanaf daar kan je terug wandelen naar Manhattan. De Brooklyn bridge is één van de bekendste bruggen van de stad.

Het geeft ook nog eens een extra dimensie als je dat tegen de avond doet. Dit levert hele interessante foto’s op.

Doe dat niet alleen, want het blijft nog steeds een stad met stadse gewoontes, maar geniet er wel van. Het is toch de Brooklyn bridge!

Lees ook: Amazing New York en Bijkomen in New York

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.