Tijdslijn 2005 – 2010

Door te reizen, maken we herinneringen. Voornamelijk mooie indrukwekkende herinneringen en soms wat minder mooi. Het hoort erbij. Wij kijken vooruit naar volgende reizen, maar blikken ook terug op wat is geweest. Het vormt de basis voor toekomstige reizen en geeft vulling aan Plaatsonbekend.net. In deze tijdslijn kijken we terug naar de reizen die we hebben gemaakt tussen 2005 en 2010.

2005 – Canada

Het jaar 2005 vormt het beginpunt van Plaatsonbekend.net. Het begon met een winterreis naar het westen van Canada.

We vlogen van Schiphol via Frankfurt naar Vancouver. Deze reis maakte we in december 2005 en het was dan ook al behoorlijk winter in Canada. Met temperaturen van -20 tot -30 graden Celsius maakte we kennis met het Canadese landschap en typisch winterse activiteiten.

Het was een fantastische ervaring om in deze omstandigheden kennis te maken met koning Winter. Lees ons verslag van de rondreis door Canada.

2006 – Venezuela

In 2006 maakte we Plaatsonbekend.net ook technisch mogelijk en kwam de website online.

Onze tweede reis was totaal anders. Een land waar je niet snel aan zou denken, maar wij zijn er geweest. Venezuela is groter en diverser dan je denkt.

We maakte kennis met Caraïbische omstandigheden, maar ook de bergen in de Andes en het tropisch regenwoud bij de Rio Caura. We ontmoeten indianen en dronken de beste koffie tot nu toe. Het was ook een reis waarin ik de omstandigheden had onderschat en heb ik dat moeten bekopen met een week lang ziek zijn. Het was ook een reis met een indrukkende duik bij een voormalig U-boot en hebben we mooie dieren gezien waaronder slangen, spinnen, roofvogels, piranha’s en capibara’s.

We eindigde de reis op een hele mooi plek aan de Caraïbische zee. Deze reis maakte we in juli 2006. Lees hier het reisverslag van de rondreis in Venezuela.

2007 – Jordanië en Cuba

Het maken van bijzondere reizen werd topprioriteit. Daarom hebben we dit jaar twee mooie reizen gemaakt. In februari 2007 vlogen we naar Amman, Jordanië. Een reis naar een land met een schat aan historie en waar geloof een belangrijke rol speelt.

We maakte kennis met de klassieke oudheid, Romeinse en Byzantijnse tijd. We hebben onder een indrukwekkende sterrenhemel geslapen midden in de woestijn en hadden we een bijzondere taxi rit in Amman. Lees hier het reisverslag van Jordanië.

De tweede reis van dit jaar was in september en ging naar het swingende Cuba. Nog in de tijd dat de Castro’s de baas waren en Internet nog niet beschikbaar was voor de Cubanen.

Ook Cuba heeft een rijke historie, maar wat vooral op viel was de betekenis van muziek. Mooie steden zoals Havana, Trinidad en Santiago de Cuba vormde decor voor een rondreis om nooit te vergeten.

Lees hier ons reisverslag van Cuba.

2008 – New York en Marokko

Ook in 2008 maakte we meerdere reizen. Dit jaar maakte we ook een stedentrip. In mei van dit jaar zijn we gevallen voor de charmes van deze stad op wereldniveau. De stad New York maakte indruk.

Times Square, de wolkenkrabbers en Ground zero zorgde voor een onuitwisbare indruk. Central Park, bezoek aan Yankee stadium en de wandeling over de Brooklyn Bridge en de wijken zoals China town, Soho en Greenwich village maakte dat deze stad op onze nummer 1 staat.

Lees ons verslag van de stedentrip naar New York.

In september van dit jaar maakte we een rondreis door de koningssteden en de Sahara van Marokko. Mooie bergpartijen van het Atlas gebergte en het plaatsje Ait Benhaddou maakte de reis compleet.

Het heerlijke eten en een warm verblijf van +50 graden Celsius in de Sahara zorgde voor mooie herinneringen.

Lees ons verslag van de rondreis door Marokko.

2009 – De westelijke staten van de VS en Gent

Dit jaar stond in het teken van een hele gave rondreis door de westelijke staten van de Verenigde Staten. Met steden zoals San Francisco, Los Angeles en Las Vegas was dit een reis om nooit te vergeten.

Ook natuurparken zoals Bryce canyon, de Grand Canyon en Monument Valley zijn regelrechte toppers. De diversiteit aan landschappen in de 5 staten die wij hebben bezocht is groot. De reis werd ook getekend doordat Michael Jackson in die periode kwam te overlijden.

Wij maakte deze reis in juni/juli 2009. Lees ons reisverslag van de reis door de Westelijke staten.

We eindigde 2009 net op de valreep met een stedentrip naar Gent. In december verbleven we een lang weekend in deze Belgische stad.

Naast het struinen door de Gentse straatjes, brachten we ook een bezoek aan een voormalig huis van geestelijke zieken. Een bijzonder tafereel in een spooky gebouw over interessante mensen.

Lees hier over ons verblijf in Gent.

2010 – Michigan, Niagra falls, New York en Noord Oost Europa

Naast het reizen voor plezier, maakte we in juni 2010 kennis met een studiereis. Als onderdeel van mijn masteropleiding maakte ik een studiereis naar Ann Arbor, Michigan. Deze studentenstad staat bekend om de Michigan University. Een toonaangevende universiteit onder de rook van Detroit.

Naast het onderzoek zelf, bezochte we ook de stad Detriot en maakte we een roadtrip naar de Niagra Falls in Canada. Lees hier ons compleet verslag van de studiereis.

Aansluitend aan de studiereis, maakte ik een stedentrip naar New York. Als je dan toch de oceaan over bent, kan je er toch gebruik van maken. New York blijft fantastisch.

Het was de tweede keer dat ik in New York was. We brachten dit keer een bezoek aan Ellis Island en een echt vliegdekschip. Daarnaast verbleven we in de fantastische wijk Soho.

Lees het verslag van de tweede trip naar New York.

Een ander hoogtepunt in ons reiscarrière was de rondreis door Noord Oost Europa in augustus van dat jaar. Een reis waarbij we 6 landen hebben bezocht. Vanuit Nederland trokken we per trein naar Berlijn en vervolgens naar Krakau en Warschau.

De reis werd speciaal doordat we in Berlijn bij de première waren van de Karate Kid. De familie Smith en Jackie Chan waren daarbij aanwezig. Verder maakte we een zeer indrukwekkend bezoek aan Auschwitz-Birkenau. Daarnaast kenmerkte de reis zich ook door het vliegtuig ongeluk van de Poolse president enkele maanden daarvoor. In Warschau werd daar nog steeds een wake gehouden.

Onze reis vervolgde naar Vilnius, Klapeida, Riga, Tallinn en Helsinki.

Een leuke reis met zoveel verschillende interessante herinneringen en ik kan oprecht zeggen dat de Baltische landen een aanrader is om te bezoeken. Lees hier ons reisverslag.

Dit was een eerste terugblik in de tijdslijn van Plaatsonbekend.net. Er volgen uiteraard meer tijdslijnen. Volg onze website via de diverse kanalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.