Napels met de kids

Italië, wie houdt er niet van. Het land van de pizza’s en de pasta’s. We kennen het maar al te goed. Ook kinderen zijn vaak gek op Italiaans eten. Geen wonder dat Italië hoog op de lijst staat. Waar je ook heen gaat, in Italië zijn ze dol op kinderen. Daarom volgt hier een top 3 van activiteiten die je kan doen met kinderen in de omgeving van Napels.

De dierentuin van Napels

Zoals iedere grote stad betaamd, heeft ook Napels een dierentuin. De Napoli Zoo is overzichtelijk en vermakelijk. Een leuke mix aan dieren en entertainment. Ze hebben natuurlijk apen, olifanten en knaagdieren. Ze hebben ook een lynx, luipaard, panter en nog veel meer verschillende katachtigen. Er zijn ook mooie vogels en reptielen.

Naast dieren is er ook ander entertainment. Zo zijn er natuurlijk speeltuinen en wordt er af en toe een optreden gegeven. De dierentuin heeft ook mindere tijden gekend. Voor 2013 hebben dieren geleden, omdat er te weinig eten en drinken was. Gelukkig gaat het sinds 2013 onder leiding van een nieuwe eigenaar een stuk beter en hebben dieren meer beweging en is er voldoende voedsel.

Je kunt in de dierentuin zeker een dagdeel besteden of zelfs langer als het mooi weer is. Voor de laatste informatie check: de website van de dierentuin.

Bezoek aan Pompeii

De verbeeldingskracht van kinderen mag je niet onderschatten. Daarom zal het verhaal achter Pompeii indruk maken. Zeker als je een bezoek brengt aan deze stad. Om je te helpen, hebben we een film om te laten ervaren wat er gebeurde op de verwoestende dag, 24 augustus in het jaar 79 na Christus.

Lees ook: Wees getuigen in Pompeii

Een bezoek aan de overblijfselen van het oude Pompeii is dag vullend. Met kinderen is het raadzaam om hooguit 3 a 4 uur aan te houden. Op hete dagen is het aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan. Vergeet niet om een pet, zonnebrand en voldoende water mee te nemen. Deze activiteit kan je met een kinderwagen ondernemen. Zeker als je van een uitdaging houdt.

Je zult vast niet alles zien en eerlijk gezegd. Je moet ook als volwassen persoon je fantasie gebruiken. Het is een hoop steen met mooie beelden. Soms wordt aangegeven wat een gebouw of straat ooit was. Tot op heden worden er nog steeds ontdekkingen gedaan op en rondom Pompeii. Een bezoek is zeker de moeite waard. Al is het alleen maar door het verhaal en de verwoestende krachten van de natuur.

Check voor de laatste informatie deze website.

Vesuviuslandia

Even buiten Napels ligt het dorpje San Sebastiano Al Vesuvio. Daar ligt Vesuviuslandia. Een pretpark voor peuters en kleuters onder de rook van de oude Vesuvius.

De kleinste kinderen vinden dit fantastisch en het park is ook nog eens overzichtelijk. Voor de ouders een prettig idee. Je hoeft geen entree te betalen, maar je betaald wel per attractie. Daarvoor moet je muntjes halen.

Er is van alles te doen zoals een zweef- en draaimolen, botsauto’s, achtbaan en een game-hal. En natuurlijk is er ook een ballenbak met glijbanen, trampoline en zowaar ook een rodeo ride. Naast dat je geen entree betaald, is het parkeren gratis en hebben ze goede Wifi. Check de website voor de laatste informatie.

Lees ook: WiFi – een must have

Een gezinsvakantie naar Italië biedt veel mogelijkheden. Mocht je in Campanië of in de buurt van Napels verblijven, dan zullen deze tips je zeker helpen om deze reis voor jezelf en de kinderen een belevenis te zijn om nooit te vergeten. Het zuiden van Europa kan in de zomermaanden juli en augustus heet zijn. Dat geldt ook voor Italië. Reis je met kinderen, is het aan te raden om mei, juni of september aan te houden. Kinderwagens is niet alleen in Pompeii een uitdaging, maar ook in Napels en omgeving. Daar zijn natuurlijk genoeg alternatieven. Italië met de kinderen is echt leuk!

Lees ook: Campanië

Een gedachte over “Napels met de kids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.