Legoland!

In Europa zijn er verschillende attractieparken voor kinderen waar je geweest moet zijn. Legoland is zo een park waar je veel van hoort. Zeker nu dat Lego nog steeds hot is. We moeten het de marketing afdeling van Lego meegeven. Ze doen het goed. Lego Star Wars, Lego Marvel Avengers, Lego Friends en Ninjago zijn wereldberoemd. Het nabouwen van het Harry Potter kasteel of een Star Wars Stardestroyer is een echte uitdaging. Ben je Lego fan? Lees dan verder.

Entree in Legoland!

Legoland in Billund is niet te missen. Nabij het vliegveld ligt het park van de wel bekende Lego-steentjes. Je kunt tickets bij de kassa kopen, maar het is verstandiger om dat online te doen. Via de website zijn tickets goedkoper. Daarnaast kan je natuurlijk altijd online verder zoeken naar voordelige tickets.

De entree is ruim opgezet en dichtbij verschillende parkeerplaatsen. P1 en P5 liggen het dichtstbij de entree.

Let op: Het park is vanaf eind maart weer open! Legoland kent namelijk een wintersluiting van begin november tot eind maart.

Wat is er te zien in Legoland?

Legoland is opgezet in verschillende gebieden. Het oudste gebied is Miniland. Voor Nederlanders is dit het beste te vergelijken met Madurodam. Kleine wereldberoemde gebouwen zijn nagemaakt met Lego. Er zijn ook Nederlandse straten nagebouwd. In dit gedeelte vind je ook attracties voor de kleinste kinderen zoals de Legotop, minibootjes en een monorail.

Er is ook Duploland wat in het teken staat van de herkenbare grotere stenen. Daar vind je de attracties Duplo planes, zijn er speelhuisjes en rijdt er een Duplo express.

Imaginationland brengt je naar een stukje Sea life zee aquarium en zijn er 4D films te bekijken met avonturen van onder andere Ninjago. Ninjago world staat natuurlijk in het teken van ninja’s en heeft een Oosterse opbouw. Je kunt je er als een ninja bewegen door een laser doolhof of met je wapens tijdens een ride zoveel mogelijk punten halen.

Knights kingdom staat in het teken van ridders en Vikingen. Daar kan je met een achtbaan en een wildwaterbaan vermaken. Legoredo town is opgebouwd in een Western thema. Dan heb je nog Adventureland, Polarland en Pirateland. Enkele noemenswaardige attracties zijn de pinguïns, varen in piratenboten en er zijn verschillende achtbanen.

Tussen alle gebieden en attracties door, vind je diverse Lego thema’s. Zo is er een gedeelte met alleen Lego Star Wars, heb je veel eetgelegenheden en is er de Lego shop. Een walhalla voor de echte Lego fan. Er is alles op Lego gebied te koop.

Legoland is zeker de moeite waard en je kan er een dag vertoeven. Er zijn ook aanbiedingen met een twee daagse toegangspas. Dat vinden wij niet de moeite waard, tenzij je natuurlijk door en door Lego fan bent of je gaat in het hoogseizoen. Als het niet druk is, kom je met één dag wel uit en heb je meer tijd om andere leuke dingen te doen in Denemarken.

Het park is open vanaf maart van 10.00 uur tot 18.00 uur en in juli tot 21.00 uur. Kinderen van boven de 1.20 meter mogen in alle attracties. Bij de entree kan je een plattegrond meenemen, maar er is ook een app. Verder is eten en drinken duurder dan in Nederland. Het is dus aan te raden om dat zelf mee te nemen.

Lees ook: Blokjes van Zuid-Denemarken

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.