Tijdslijn 2016 – 2019

Reizen naar andere landen zorgt ervoor dat je over je eigen grenzen leert kijken. Wij kijken ook graag vooruit naar volgende reizen, maar blikken ook terug op wat is geweest. In deze tijdslijn kijken we terug naar de reizen die we hebben gemaakt tussen 2016 en 2019.

2016 – Italië, Dublin en Zuid-Limburg

We trappen af met een reis naar het mooie Italië. We bezoeken Campanië en dan met name rondom Napels, de Vesuvius, Pompeii en de Amafali kust. We verblijven in het plaatsje Vico Equense en bezoeken ook het eiland Capri. Een fantastische reis mede door het lekkere eten, mooi weer en leuke activiteiten. Campanië is ook voor kinderen zeer geschikt.

Lees ook: Campanië en Napels met de kids

Dat Nederland ook een fantastisch vakantieland is, blijkt wederom tijdens ons verblijf in Zuid-Limburg. Cultuur en natuur, maar ook industrie komen hier samen. De mijnen bij Valkenburg, de Sint Pietersberg bij Maastricht en de miljoenenlijn bij Simpelveld zijn enkele voorbeelden hiervan.

Dit vormt een goede mix om met kinderen te ondernemen. Wij verbleven bij een boer op de Keutenberg. Dit zorgt ervoor dat je in de zomer superuitzicht kan hebben over de typisch Limburgse natuur.

Lees ook: Zuid-Limburg op z’n best

In 2016 maakte we ook een stedentrip naar het Ierse Dublin. Een leuk tussendoortje om de Ierse gezelligheid op te zoeken. Het lijkt wel als of de Ieren en de Nederlanders prima samen gaan. We brachten tijdens deze stedentrip ook een bezoek aan de bierbrouwer Guinness en natuurlijk het uitgaansgebied.

Lees ook: 48 uur in Dublin

2017 – Rhodos, West-Friesland en het Mozambique project

Als er een land is in Europa waar het vrijwel altijd goed toeven is, is Griekenland. Niet voor niets is dit al jaren een vakantieland bij uitstek. De vele eilanden maakt het ook nog eens waard om dit land meerdere malen te bezoeken. Het is ook het land wat geschiedkundig hoog op de lijst staat. Verschillende indrukwekkende historische veldslagen en bijzondere gebeurtenissen hebben plaats gevonden in de nabijheid van Griekenland. Wij kozen in 2017 voor om naar Rhodos te gaan.

Zoals verwacht was ons verblijf in Rhodos één om met een glimlach op terug te kijken.

Lees ook: Rhodos – terug in de tijd

In 2017 zijn we wederom beland in Nederland. Dit maal was het onze keuze om West-Friesland, tegenwoordig beter bekend als Noord-Holland te bezoeken. We verbleven rondom Enkhuizen, Hoorn en Medemblik. Ook dit stukje Nederland heeft ons positief verrast. Er zijn zoveel leuke dingen te doen in dit stukje Nederland.

Zo hebben wij Hoorn vanaf het water bekeken en hebben we een bezoek gebracht aan de museum van de Twintigste eeuw en het openlucht museum in Enkhuizen. We hebben ons hier lekker oud Hollands vermaakt.

Lees ook: Oud Hollands, West Friesland en Museumtip: Museum Hoorn

In 2017 werd ik verbonden aan een fantastisch project. Hiervoor zou ik meerdere malen op reis moeten naar Mozambique. Een onverwachte verrassing die ons ontzettend veel ervaring heeft gebracht. Niet alleen in reizen, maar ook in kennis over grondwaterbeheer, natuurbehoud en hoe je de lokale bevolking kan betrekken bij ontwikkelingsprojecten.

Lees ook: Mozambique – estou vindo!

In september 2017 zou ik de eerste reis maken naar de hoofdstad Maputo en de provincie Inhambane. Ik maakte nieuwe vrienden uit zowel Nederland als Mozambique. Een land die ik hiervoor alleen nog maar kende van de televisie, omdat er zich in de jaren 80 een hongersnoodramp voltrok. Letterlijk een plaats onbekend.

Mozambique is echt Afrika. Een totaal andere wereld. Mijn avontuur is uitgebreid te lezen in mijn reisverslag. Een extra verrassing tijdens deze reis was toch wel het zicht op walvissen die voor de kust verbleven. Hoe fantastisch is dat. Holy moly!

Lees ook: Missie 1: Mozambique

2018 – Meer Mozambique, Kroatië en Schotland

In maart 2018 ondernamen we de 2e missie en in juli de 3e missie. De 2e missie was een grote missie, omdat we met een grote groep afreisde. Om ieder projectteamlid optimaal in te zetten was een uitgekiende, maar vooral flexibele planning noodzakelijk. Dit hebben we tot een succes gemaakt en valt te lezen in het reisverslag van de 2e missie.

Tijdens de 2e missie hadden we een weekend vrij en verbleven we in de stad Inhambane. Toevallig was er dat weekend een carnavalsfeest in het centrum. Een bijzonder evenement waarbij dansgroepen het tegen elkaar moesten opnemen. Natuurlijk zijn dit typisch Afrikaanse taferelen.

Lees ook: Missie 2: Mozambique

De 3e missie was een korte missie van een week. Het was bedoeld om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, want waar je een samenwerking aangaat is het ook de bedoeling om dit op papier vast te leggen. Een behoorlijke uitdaging in een korte tijd. Als dan ook nog eens blijkt dat één van de partners zich terug trekt om financiële redenen, dan doet dat natuurlijk het project niet goed. Hoe we daar mee om zijn gegaan, valt ook te lezen in mijn reisverslag.

Ondanks de uitdagingen, blijft deze werkomgeving een unieke kans om zoveel te leren en te ontdekken.

Lees ook: Missie 3: Mozambique

Naast reizen voor werk, is er nog steeds reizen voor vakantie en plezier. In juni 2018 waren we in Kroatië om vakantie te vieren. We verbleven in Mlini in Zuid-Dalmatië. We bezochte natuurlijk Dubrovnik, maar ook de kustplaatsen Cavtat en Sebreno. Voor de Kroatische kust liggen tal van eilanden. Wij hebben er vier bezocht waarvan Lokrum de grootste en misschien we de bekendste is.

Uiteraard kan je in Dubrovnik niet heen om de hitserie Game of Thrones, maar voor een zonnig verblijf is Kroatië echt wel een aanrader.

Iron throne Game of thrones

Lees ook: Zuid-Dalmatië – historisch en fotogeniek en Sporen van oorlog

In augustus 2018 reisde we af naar Saurland, Duitsland. Een gebied dat vooral bekend staat als wintersportgebied wilde wij wel eens in de zomer bezoeken. Ook in de zomer zijn die typisch Duitse dorpjes zoals Winterberg en Willingen aan te raden. Het lijkt wel of er altijd wat te doen is in Duitsland. Dat blijkt ook wel tijdens ons andere reizen naar Duitse bestemmingen.

Lees ook: Sauerland in de zomer

In oktober 2018 sloten we het reisjaar af met een stedentrip naar Glasgow en een tour door het Schotse landschap. De tour was geïnspireerd door de serie Outlander. Het bracht ons naar oude landhuizen en kastelen, maar ook naar schattige Schotse dorpjes.

Lees ook: Glasgow, Schotse kastelen en landhuizen

2019 – Mozambique het einde, Bremen, Denemarken, Zuid-Engeland en de Veluwe

Eerder dan verwacht kwam er in 2019 voor mij een einde aan het project in Mozambique. We zouden nog één maal afreizen met de gedachte dat we het project van voorbereiding naar uitvoeringsfase mochten brengen. Helaas bleek dat niet het geval wat natuurlijk jammer was voor het project en de motivatie van alle partijen om daadwerkelijk wat te kunnen ondernemen, maar we hebben een super tijd gehad in een land waar je nog niet veel over hoorde in Nederland.

Tot dat enkele maanden na mijn laatste bezoek Mozambique werd getroffen door cycloon Idai. Dit bracht Mozambique in het wereldnieuws. Het getroffen gebied lag ver buiten het projectgebied, maar de impact was er niet minder om.

Lees ook: Missie 4: Mozambique en Mozambique: einde project

In april 2019 maakte we een combinatiereis. Dit was een stedentrip naar Bremen en een weekje Denemarken. De stedentrip Bremen bracht ons naar Altstadt en Viertel, maar ook naar het mooie Ubersee museum.

In een korte tijd leerde we veel over de geschiedenis van Bremen en natuurlijk de muzikanten van deze stad.

Lees ook: 36 uur in Bremen

We waren op doorreis vanuit Bremen naar Denemarken. Ons bestemming was Nørre Nebel. In Denemarken zijn we natuurlijk naar Legoland geweest, maar we zijn ook aan de Deense kust geweest, hebben we enkele plaatsjes bezocht en zijn we bij een Vikingenmuseum geweest.

Lees ook: Blokjes van Zuid-Denemarken en Legoland!

In juni 2019 zijn we in Nederland op reis gegaan naar één van mijn favoriete plekjes, namelijk de Veluwe. Ik kom al jaren in dit gebied en ken het dan ook goed. Dit keer verbleven we even buiten Apeldoorn in Nieuw-Milligen. We brachten een bezoek aan de Hoge Veluwe, Kootwijkerzand en de Apenheul.

We hebben een stukje Nederlandse historie opgedaan bij het voormalig koninklijk paleis Soestdijk waar wijlen Prins Bernhard en Koningin Juliana hebben gewoond. Dit paleis was zo herkenbaar van de televisie en daarom extra leuk om dat nu echt te bezoeken.

Lees ook: Koninklijk bezoek op de Veluwe

In juli 2019 reden we met de auto naar het zuiden van Engeland. We hebben daar rondgereisd in de buurt van Dartmoor en Surrey. We zijn in plaatsen geweest zoals Plymouth, Exeter en Guildford. We hebben Stonehenge en diverse dierenparken bezocht. Een leuke en afwisselende reis.

Voor de overtocht van Frankrijk naar Engeland hebben we gebruik gemaakt van de ferry. Hierdoor hebben we de witte kliffen van Dover kunnen zien.

Lees ook: Van Kent naar Devon

Op de terugweg hebben we de trein genomen. Ook een leuke ervaring om met de auto op een trein te rijden.

Lees ook: Van Devon naar Kent en De overtocht van/naar Engeland

Dit was een terugblik van 2016 tot en met 2019. Wij zijn klaar voor wederom een fantastisch reisjaar 2020 en wat er na gaat komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.