COVID_19 verstoort ons reisschema

De wereld is in de greep van het COVID_19 virus. We kunnen het woord eigenlijk al niet meer horen, maar het Corona virus heeft ook zijn effect op ons reisprogramma. Uiteraard bekijken we het in perspectief, want er zijn veel serieuzere zaken die spelen op dit moment.

Landen zijn in lock-down, evenementen gaan niet door en geplande reizen worden geannuleeerd. Via deze blog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en wat het doet met onze reisplannen.

Zoals je kunt lezen op onze website zijn we natuurlijk een voorstander van verantwoord reizen. Een reis maken naar gebieden waar het virus hoogtij viert is af te raden en volgen we de ontwikkelingen en adviezen van onder andere het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wij hebben in ieder geval geen symptomen en ook in onze directe omgeving zijn er geen signalen van griep of verkoudheid.

Lees ook: Voor de startende reiziger

  • Update 30-3-2020: Wij zouden eind april afreizen naar Wenen. De vliegmaatschappij heeft alle vluchten geannuleerd tot en met mei 2020. Daarmee komt een einde aan de reisplannen tot nu toe.
  • Update 22-3-2020: Transavia schrapt vluchten tot en met 15 april. Wij verwachten dat daar nog wel een aantal weken aan worden vastgeplakt.
  • Update: Vanaf 18-3-2020 schrapt de luchtvaartmaatschappij Transavia alle vluchten tot en met 3 april. Dat is nog ruim voor ons gepland vertrek, maar mogelijk zal deze periode worden verlengd zolang landen de luchtruim blijven sluiten o-f gesloten houden.
  • Update: Vanaf 17-03-2020 worden er geen vluchten meer uitgevoerd vanuit Nederland richting Oostenrijk. Voor ons is van belang dat we weten tot wanneer deze maatregel aan blijft.
  • Update: Vanaf 15-3-2020 sluit Oostenrijk de grenzen en heeft afgekondigd dat openbare gelegenheden moeten sluiten. De inwoners van Oostenrijk wordt tevens afgeraden om naar buiten te gaan. Indien deze situatie aanhoudt, zal de reis natuurlijk niet doorgaan

Reisplan Wenen

Plaatsonbekend heeft dit jaar weer een aantal mooie bestemmingen gekozen om te bezoeken. Helaas gooit COVID-19 roet in het eten. Op korte termijn willen we een bezoek brengen aan Wenen, Oostenrijk. Tot op heden is het niet mogelijk om af te reizen naar Oostenrijk.

Dimitry Anikin

Wij houden de ontwikkelingen in Oostenrijk nauwlettend in de gaten. We hopen dit jaar zeker nog richting het land af te reizen.

Situatie in Nederland (per 15-03-2020)

In Nederland ligt het sociale leven stil. Op de straten is het rustiger dan normaal. Werknemers worden zoveel mogelijk verzocht thuis te werken en de scholen, restaurant en cafés zijn vanaf 15-03-2020 gesloten. Dit gaat naar verwachting 3 weken duren.

Zoals gemeld zijn er in onze nabije omgeving nog geen signalen van besmetting of symptomen van verkoudheid of griep.

Volg ons verhaal: COVID19 weekly

Overige reisplannen

Later in het jaar zouden we een bezoek brengen aan Frankrijk en Portugal. Wij hebben hiervoor geen reserveringen gemaakt en zijn dus niet afhankelijk van eventuele annuleringen. Ook de ontwikkelingen in deze landen houden we in het vizier.

Lees ook: Ziek op reis

3 gedachten over “COVID_19 verstoort ons reisschema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.