Houd de reistijger levend!

Als reizen één van je grootste hobby’s is, dan kom je deze weken bedrogen uit. We mogen de deur niet uit. Om goede redenen uiteraard. Toch moet de reishonger worden getemd. Hopelijk heb je door middel van deze tips toch nog een beetje het gevoel er tussen uit te zijn. Wij hopen net als een ieder op een snel herstel. Laten we daar allemaal onze bijdrage aan leveren.

Om je door deze reisloze tijd heen te sleuren, hebben we een aantal tips voor je om dat vuurtje aan te houden.

Bekijk reis documentaires

Het hebben van een abonnement op een streaming dienst zoals Netflix of Dinsey+ is in deze tijd geen overbodige luxe. Zo kan je aan je survival skills werken in tijden van een apocalyptische ramp door naar de Walking dead te kijken of de hele Game of Thrones reeks nog een keer bekijken. Maar je kan natuurlijk ook fantastische reis documentaires bekijken. Bekijk bijvoorbeeld Stonehenge decoded of laat je inspireren door de Grand canyon van National Geographic.

Lees ook: Van Kent naar Devon

Lees ook: De Westelijke Staten

Creativiteit wordt in tijden van crisis gezien als een manier van overleven. Vrijwel alle branches worden keihard geraakt door de crisis. Ook de cultuurbranche. Musea zetten massaal alternatieve methodes in om toch een cultuurbeleving te creëren.  Dat is natuurlijk fantastisch. Het Omniversum in Den Haag doet daar ook een poging toe en raad de fantastische documentaire America’s musical journey aan.

Let op: dit is de gehele documentaire! 

Droom je volgende bestemming

Hoewel we nu nog niet weten wanneer we onze reisschoenen aan mogen doen, kan je natuurlijk wel alvast dromen over je volgende bestemming. Laat je inspireren door onze verhalen. Volg bijvoorbeeld het pad van Jason Bourne. Deze actieheld gespeeld door Matt Damon gaat de hele wereld over in een avontuur om zijn identiteit te achterhalen. Hij komt in Marokko, India, Italie, Duitsland, Rusland en natuurlijk de Verenigde Staten. Hij komt zelfs even in Nederland!

Lees ook: Reis mee met Jason Bourne – deel 1, deel 2 en deel 3

Laat je inspireren door onze tijdslijnen. Volg onze voetstappen die terug gaan naar 2005! Van de eerste reis naar Canada tot aan onze laatste reizen in 2019.

Lees ook: Tijdslijn 2016 – 2019

Bekijk je eigen reis foto album

In deze tijden is het ophalen van herinneringen een krachtig middel even uit de realiteit te halen. Zeker als je even klaar bent met je werk, je kinderen in bed liggen en het huishouden echt wel spik en span is. Pak dan even je oude foto albums te voorschijn en herbeleef de reis. Of ga aan de slag met je digitale fotoalbums. Maak een selectie van je mooiste foto’s en doe er wat creatiefs mee. Stel digitaal een foto boek samen of laat je mooiste foto uitprinten op canvas.

Zo kan je herinneringen van je reis levend houden en heb je een mooi aandenken gecreëerd om je huis op te vrolijken. Wij hebben ook canvassen laten maken van een van onze mooiste foto’s.

Met dit sprankje hoop wil ik de reistijgers onder jullie wakker houden. Er komt een moment waarop dit allemaal achter de rug is en wij weer fijn op reis kunnen gaan. Hopelijk heeft deze bijdrage je even uit de realiteit gehaald. Houd vol! We komen er wel.

3 gedachten over “Houd de reistijger levend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.