Stedentrip 2020

Naast al die mooie rondreizen, is een reis naar een stad net zo boeiend. Er is altijd leven in de stad. De ene stad is meer zakelijk en modern en de andere heeft een lange geschiedenis met een fantastisch oud centrum. Door de eeuwen heen hebben verschillende steden geleden, maar hebben steden ook gouden tijden gekend.

In deze tijden is het leuk om eens na te denken over een bucketlist. Gewoon even dromen over de reizen die we willen maken. Natuurlijk hebben wij bij Plaatsonbekend een reis wensenlijst, want je raakt nooit uitgereisd. Zeker nu dat reizen even niet kan, is het extra leuk om over een reis bucketlist na te denken. Benieuwd wat er momenteel op onze lijst staat betreft cityrips?

We maken op onze lijst een verdeling tussen rondreizen, themareizen en stedentrips. Je moet tenslotte wat te kiezen hebben! Dit is het tweede deel en dat betreft de bucketlist top 5 Citytrips.

Lees ook: Bucketlist – Rondreizen

Bucketlist top 5 citytrips

We hebben al verschillende steden bezocht. Sommige steden zijn zo goed bevallen dat ze bij onze toppers horen. Onze toppers onder steden zijn Berlijn en New York. Daar willen we gewoon weer heen.

We hebben diverse Europese steden bezocht zoals Zurich, Madrid, Praag en Glasgow. Al deze steden hebben een eigen verhaal, een eigen geschiedenis. Hoewel ze allemaal binnen hetzelfde continent vallen, zijn ze toch zo verschillend. Een stad aan het strand ademt een totaal andere sfeer uit dan een stad midden in de bergen.

In Madrid vonden we de gemoedelijkheid van de Madrilenen en de fantastische Spaanse lekkernijen. In Dublin en Praag hebben we vooral de gezelligheid van de bars opgezocht.

Lees ook: Praag! en Koninklijk en romantisch Madrid

Bucketlist reis 1: Berlijn

Ik ben In totaal vier keer in Berlijn geweest, waarvan de laatste twee keer voor Plaatsonbekend. In 2001 kwam ik voor het eerst in deze stad en toen voelde ik al de goede sfeer. In 2012 waren wij er voor het laatst en we hebben de stad zien ontwikkelen. Met gezellige bars, biergarten en veelzijdige restaurants. Deze stad blijft aantrekken. De combinatie van design, stadsparken en een indrukwekkende geschiedenis zorgt ervoor dat deze stad nooit verveeld.

Berlijn is goed te bereiken per vliegtuig, maar met een dag reistijd kan je ook met gemak de trein of auto nemen.

Lees ook: Van Berlijn naar Helsinki – Berlijn en Berlijn!

 

Bucketlist reis 2: New York

Deze stad heeft iets vreemds. Ook al ben je er nog nooit geweest, je herkent zoveel van New York door de hoeveelheid films en series die hier zijn opgenomen dat het net lijkt alsof je er al bent geweest. Wij zijn voor Plaatsonbekend twee keer in New York geweest. In 2010 was het voor het laatst.

Deze stad heeft alles wat je maar kan wensen. Van lekker chillen in Central Park tot een mooie wandeling over de Brooklyn Bridge. De gratis ferry naar Staten Island die langs het Vrijheidsbeeld voert. En stadswandeling door Chinatown en Little Italy. Het is allemaal onwijs gaaf om te doen.

Lees ook: Amazing New York en Bijkomen in New York

Hoewel steden niet met elkaar te vergelijken zijn, is deze stad zo overweldigend en fantastisch dat het tot nu toe onze absolute topper is.

Bucketlist reis 3: Lissabon

Uiteraard hebben we ook nieuwkomers. Een nieuwkomer is Lissabon. De hoofdstad van Portugal staat op onze lijst vanwege de cultuur, het eten en natuurlijk de sfeer.

Photo by Daniel van den Berg on Unsplash

We hebben al kennis gemaakt met een voormalig Portugese kolonie. Portugal regeerde naast Angola ook over Mozambique. We hebben hierdoor al kennis mogen maken met de Portugese taal.

Lissabon ligt aan zee en heeft van die karakteristieke straten waar je door heen wilt struinen. De tram is ook kenmerkend voor deze Zuid-Europese stad.

Lees ook: Missie 1: Mozambique

Bucketlist reis 4: Wenen

Een andere nieuwkomer is Wenen. De hoofdstad van Oostenrijk staat bekend om haar statigheid, het paleis van Sissi en de Spaanse Rijschool. Wenen is ook een stad op de grens van west en oost Europa.

We kunnen een reis naar Wenen bijna van onze bucketlist afstrepen. We zouden in April naar deze stad afreizen, maar helaas was dat niet mogelijk door de Corona crisis.

We hebben hierdoor de reis uitgesteld door nader berichtgeving. Indien het mogelijk wordt om nog in 2020 naar Wenen af te reizen, gaan we dat zeker doen.

Lees ook: COVID_19 verstoort het reisschema

Bucketlist reis 5: Washington D.C.

De stad Washington behoeft geen toelichting. Deze stad is het politieke hart van de Verenigde Staten en heeft wereldberoemde bezienswaardigheden. De Amerikaanse geschiedenis heeft ook veel te maken met de Europese geschiedenis en dat maakt deze stad extra interessant.

Photo by Chris Grafton on Unsplash

Ik hoor van verschillende mensen dat deze stad helemaal niet zo mooi is als het lijkt, maar daar gaat het niet altijd om. Het gaat wat mij betreft om het verhaal achter de stad en dan is Washington D.C. wel een hele interessante bucketlist item.

Ik realiseerde me dat op deze lijst eigenlijk alleen maar hoofdsteden staan. Ergens is New York toch ook een hoofdstad. Wij hopen dan ook dat we deze steden binnenkort kunnen bezoeken om daarna ruimte te geven voor al die andere mooie steden.

Lees ook: 36 uur in Bremen

 

Dit is onze bucketlist top 5 wat betreft stedentripjes. De wereld verandert en zo zal onze bucketlist ook veranderen. Vooral als we een item mogen afvinken, maar interesses kunnen net zo goed veranderen. Binnenkort volgt onze bucketlist voor themareizen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s