Corona week 7

Wist u dat we binnenkort de 50 dagen corona lock-down gaan halen? Dat is toch wel een mijlpaal. Onderweg hebben we wat mensen verloren, maar hebben er meer de dans weten te ontspringen. Ieder verlies is er 1 teveel. Het virus heeft inmiddels binnen de werksfeer hard toegeslagen en is er in de familie een corona geval geconstateerd. Het toont aan dat we er nog niet van af zijn. Afgelopen week hebben we Woningsdag gevierd. Het alternatief voor de Koningsdag. Ik vond het maar niets. Geen gezelligheid, geen Oranjebittertje in het dorp en geen feesten.

Er zijn aan de andere kant ook lichtpuntjes te vinden. Deze week kregen verschillende vakantieparken en vandaag de fysiotherapeuten groen licht om binnen gestelde eisen weer bedrijvigheid te ontplooien. Het zijn de beginselen van perspectief. Een woord waar naar wordt gesnakt binnen de verschillende families, bedrijven en verenigingen. De roep om verlichting van de maatregelen wordt steeds harder. Zo was er deze week een demonstratie tegen de corona maatregelen en.. o ja, 5G. Het is ook de week dat 5G beschikbaar werd gesteld voor een deel van Nederland.

De anti-5G juppies zijn hier faliekant op tegen en laten dan ook van zich horen. Zouden de anti-5G juppies weten dat vrijwel alle apparaten straling geeft? Je moet dan maar verhuizen naar een onbewoond eiland ver van de bewoonde wereld wil je in een stralingsarme omgeving leven. Succes daarmee! Wij richten ons op een echte crisis.

Ook in crisistijd moet de mens worden vermaakt. Het helpt tegen depressies en somberheid. Zolang we in onze ‘inner circle’ geen gevallen hebben, moeten we er het beste van maken.

Bingo!

Gamen online is natuurlijk niet nieuws. Ik speel al sinds de jaren 90 games online, maar het feit dat we nu een tekort hebben aan sociale gezelligheid krijgen spelletjes zoals Bingo, een Pubquiz en zelfs Escape rooms een nieuwe dimensie. We hebben het in dit geval dus niet over online games zoals Call of Duty of Stars Stable.

De afgelopen week hebben we online games gespeeld en met succes. Zo hadden we vorige week een online Bingo. Onderling geregeld door collega’s. Super leuk! Wat heb je nodig:

  • Bingo ballen + molen
  • Bingo kaarten (via bv. Onlinebingo.info)
  • Prijzen
  • Genoeg deelnemers 🙂
  • Een leuke quizmaster met een vlotte babbel

De Bingo bracht ouderwetse gezelligheid met zich mee en naarmate de rondes vorderde, werd de spanning opgevoerd. Er waren 11 deelnemers. Ik had prijs in de 1e ronde. Een mooie reep chocola en een magazine ter vermaak. Zeker voor herhaling vatbaar.

Pubquiz

Een ander groot succes is de online pubquiz. Georganiseerd door mensen die normaal gesproken ook pubquizen organiseren. Tegen een kleine vrijwillige vergoeding kan je er mooie prijzen mee winnen. De prijzen worden door lokale ondernemers aangeboden. Hiervoor krijgen zij de nodige reclame. Dat het loont, werd wel duidelijk als je zag hoeveel deelnemers aan deze pubquiz mee doen.

Hoewel de afbeelding nog 653 deelnemers aangeeft, kan ik je melden dat de teller over de 700 deelnemers is gegaan. Verdeeld over ongeveer 30 teams. Dan heb je een bereik. In 5 ronden werd de pubquiz gespeeld en je hoeft niet lang op de einduitslag te wachten. Een mooie bezigheid waardoor je de wereld om je heen toch even vergeet. De pubquiz werd via Zoom gepresenteerd. Om het onderlnge teamverkeer te minimaliseren, mogen teams zelf een Google Hangout chat aanmaken.

Escaperoom

Hoewel we maar al te graag uit deze COVID room willen escapen, hebben ook de echte escaperooms het lastig in deze tijd. Daarom is er een online versie bedacht door verschillende escaperoom-eigenaren. Een fantastisch initiatief waarmee je meerdere avonden bezig wordt gehouden. De collectief, ook wel Creators United genoemd hebben een fantastische puzzel weten te bedenken. Wij zijn nog steeds bezig.

Wil je ook escapen, ga dan naar https://deverlorenherinnering.nl/. Meedoen is gratis, maar een kleine bijdrage wordt gewaardeerd.

De 7e week in corona tijd

Tussen al het vertier moet natuurlijk ook worden gewerkt. Inmiddels hebben we al heel wat online vergaderuren gemaakt en contact gehad met mensen uit verschillende landen. Mijn werk is internationaal en zodoende hoor je hoe andere landen omgaan met deze crisis. Zo zijn ze in Zwitersland en Duitsland redelijk op dezelfde lijn als Nederland. In Denemarken lopen ze iets voor als het gaat om versoepeling van de maatregelen.

Eerder melde we dat we eigenlijk deze week in Wenen zouden zijn, maar wisten we niet wat deze mei-vakantie ons zou brengen. Nu zegt de grootste hotelketen van Nederland dat zij gasten mogen ontvangen in een hotel die is ingesteld op de 1,5 meter eis. Zowel het hotel als het restaurant zouden er op ingericht zijn. Dan begint mijn reishart spontaan harder te werken. Dit willen we meemaken.

Ook al is het maar een paar dagen, want alle attracties zijn natuurlijk nog gesloten. Het biedt perspectief. De omgeving laten we nog even in het midden, maar we hebben uiteraard gekeken naar wat de omgeving te bieden heeft en de ruime opzet van het hotel zelf.

Volgende week is het Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Een dubbel gevoel nu we niet in volledige vrijheid leven. Hoewel dat ook weer relatief is, gezien alles wat wij ondernemen en wel mogen. Maar het voelt wel een beetje zo. Het had een groots evenement moeten worden, want 75 jaar bevrijding is iets om te koesteren. 30 april 1945 was wat dat betreft ook weer een bijzondere dag. Het was de dag waarop de Nazi leider zelf een einde maakte aan zijn leven.

Ook Plaatsonbekend wilt graag een steentje bijdragen aan 75 jaar bevrijding. Daarom hebben we naast het COVID19 thema ook het thema 75 jaar bevrijding.

Lees ook: 75 jaar bevrijding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s