Corona week 10

Een semester lang hebben we een inkijkje gegeven in ons leven tijdens de corona crisis. Gelukkig zijn wij er tot dus ver goed doorheen gekomen. Dat we er nog niet zijn en veel onduidelijk is, neemt niet weg dat het wel de goede kant op lijkt te gaan. Wij verwachten steeds meer het ‘normale’ leven op te kunnen pakken. Wat natuurlijk niet meer het normaal is van 10 weken geleden. Het blijft een vreemde gewaarwording in de supermarkt, nauwelijks vliegtuigen in de lucht en al maanden lang nauwelijks files. Hoe zal het leven er op 1 september er uit zien. Wij komen er zeker nog op terug.

Week 10: De laatste in een reeks

Ruim 10 weken geleden begon ik met de zin “Wie had ooit kunnen bedenken dat we in een situatie terecht zouden komen waarin scholen, restaurants, cafés en vrijwel de hele ‘samenleving’ tot een minimum beperkt zou worden.” Toch lijkt het nu al weer de gewoonste zaak.

Dit is de laatste column waarin we terug kijken of een korte werkweek vanwege hemelvaart en de vrijdag na hemelvaart. Het is de week waarin werd aangegeven dat de voorgenomen versoepeling per 1 juni doorgaan. Per 8 juni gaan de basisscholen en kinderopvang weer volle weken draaien. Dat is goed nieuws voor ouders, maar ook voor de leerkrachten en begeleiders. Zij hebben gekozen voor het werk om kinderen te laten leren en te begeleiden. Wij horen in ieder geval dat zij juist de kinderen hebben gemist.

Niet alleen ouders en leerkrachten hebben flexibiliteit laten zien. Dat deze crisis een aanspraak doet op onze collectieve aanpassingsvermogen is wel duidelijk. Als je op reis gaat naar een plek met hele andere normen en waarden, zal je moeten aanpassen. Het beroep doen op dat aanpassingsvermogen is een gegeven als je weet dat je een andere cultuur betreed. Nu dat het aanpassingsvermogen naar ons is toegekomen, kan ik niet anders concluderen dat we het heel goed hebben gedaan. Het zat ons niet lekker. We werden getroffen in ons dagelijkse beslommeringen en voelde we dat spreekwoordelijke kooitje om ons heen.

Naast dat de scholen weer meer open gaan, zullen ook steeds meer kantoren open gaan in hopelijk nieuwe stijl. Deze nieuwe stijl zal wel tijdelijk zijn en zullen er komende maanden en jaren in het teken staan van grotere verbouwingen. Ik denk dat de kantoortuin zijn langste tijd heeft gehad. Organisaties zullen naast grote verbouwingen ook moeten werken aan lucht- en klimaatbehandeling en zullen de IT faciliteiten uitgebreid worden om online en op afstand werken mogelijk te maken. Wij gaan vanaf aankomende week maximaal 1 dag per week naar kantoor. Dit zal zeker tot 1 september zo blijven.

Vooruitkijken

Deze laatste column staat ook in het teken van vooruit kijken. Wij voeren een reisblog en de zomervakantie komt eraan. Wij gaan dus wikken en wegen en komen binnenkort met een nieuwe reis. Daarnaast bekijken we ook of we dit jaar nog richting Wenen kunnen vliegen. Grote luchtvaartmaatschappijen hebben aangekondigd in juni weer te gaan starten. Steeds meer landen hebben aangegeven de grens weer te zullen openen.

Ben jij ook weer aan het plannen voor een volgende reis? Lees binnenkort onze tips over op reis na corona tijd.

Kijktip!

Het virus is nog niet de wereld uit. Afrika en Zuid-Amerika beleven nu de donkere dagen in de corona tijdperk en in de V.S. is het virus nog niet uitgewoed. Ben jij ook geïnteresseerd hoe het er aan toe gaat in andere landen tijdens de corona crisis? Bekijk dan de documentaire “Cape town, Gang town, Lockdown”. Een indrukwekkende documentaire over het leven in Kaapstad, Zuid-Afrika tijdens de corona crisis. Het geeft een inkijkje bij de gangs van Kaapstad en wat zij momenteel betekenen voor de lokale samenleving.

Bekijk ook: Cape town, Gang town, Lockdown

Met deze kijktip sluiten wij een reeks af waarin we gelukkig geen hele ernstige gevolgen hebben gekend, want wat was het in deze blog anders geweest als het corona virus te dichtbij was gekomen. Wij wensen jullie allemaal een zomer in goede gezondheid en blijf ons volgen! Wij gaan weer focussen op reizen, andere culturen en beleven komend jaar 15 jaar Plaatsonbekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s