Tortuga lodge

Het reizen naar bijzondere plekken brengt je ook naar bijzondere slaapplekken. Op Plaatsonbekend laten we je mooie, goede en bijzondere slaapplekken zien en geven je onze review. Sommige slaapplekken hebben we jaren geleden bezocht. Het is dan ook leuk om te zien of de betreffende hotel, motel, lodge, B&B of kampeerplaats nog bestaat. Andere slaapplekken hebben we onlangs bezocht. Het is een mooie start om naast ons reisverslag ook goed inzicht te krijgen in die plekken waar je in de nacht al je ervaringen verwerkt en waar je droomt over de volgende dag.

Tortuga lodge

Tortuga lodge is bijzonder. Je komt er alleen met een boot of met een jeep via een lange strand rit. Het is gelegen aan de Tacarigua lagune in de regio Miranda, Venezuela. De lodge is gebouwd op het strand aan de Caribische zee. Achter de lodge is een mooi mangrove bos. Dit stuk natuur is onderdeel van de Laguna de Tacarigua National Park. In dit park is naast de ondiepe zoete lagune en het strand ook bos gebied te vinden. In dit gebied wonen vele soorten dieren en kun je een diversiteit een flora vinden. Zo wonen er wilde katten, alligators, schildpadden, slangen en diverse vogels. Met name de vogels zijn een attractie op zich.

De lodge bestaat uit 12 strandhuisjes met eigen sanitaire voorzieningen en 3 tot 4 bedden per huisje. Voor ieder huisje hangt een hangmat om al chillend te genieten van de rust, het strand, de zee en natuurlijk de heerlijke warme temperaturen. Het ligt zeer afgelegen en daarom is er niet continu elektriciteit aanwezig. Het water wordt gewonnen uit een waterput en zal je daar dus ook verstandig mee om moeten gaan.

Naast de lodges is er ook een restaurant aanwezig om daar te genieten van je ontbijt, lunch en diner op het strand. Verwacht geen uitgebreide menu kaart, maar meer wat de pot schaft.

Lees ook: Veelzijdig Venezuela

Venezuela

Venezuela is een land dat behoorlijk instabiel is. Wij raden je dan ook aan om op korte termijn, ook na COVID-19, niet richting Venezuela te reizen. De problemen in Venezuela zullen na de corona-crisis niet zijn opgelost. Maar! Mocht er een tijd komen waarin Venezuela weer op krabbelt en het voor de toerist begaanbaar is, is deze plek buitengewoon aan te raden. De rust en de natuur zorgt voor een bijzondere ervaring.

Review

Wij waren in juli 2006 en begrijpen dat er in al die jaren veel verandert kan zijn. Of toch niet? Een zoektocht op Internet levert dezelfde plaatjes net als toen. Wij geven Tortuga lodge een dikke duim omhoog. De faciliteiten zijn gezien de omstandigheden heel goed. De lodges waren schoon. Je hebt in deze temperaturen geen warm water nodig en de zee is zeer toegankelijk. Het is mogelijk om vanuit de lodge boottochten te maken door het mangrove bos en om de vele vogels te spotten.

Tortuga lodge is hier te vinden:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.