Slapen in de woestijn

In de afgelopen jaren hebben we al heel wat hotels, lodges en B&B’s als slaapplek gebruikt. We hebben ook bij bijzondere plekken geslapen waaronder de woestijn. In deze hotelreview gaan we het over ons verblijf hebben in de Sahara in Marokko en Wadi Rum in Jordanië. Deze twee totaal verschillende woestijnen vormden het prachtige decor voor ons verblijf in deze bijzondere landen.

Verblijven in de woestijn vergt een goede voorbereiding. De temperatuur kan in de woestijn overdag makkelijk oplopen tot over de 50 graden Celsius. In de nacht koelt het af en kan het zelfs vriezen. Je leest meer over een verblijf in de woestijn in onze ander blog.

Lees ook: Een bezoekje aan de woestijn – 5 tips

Slapen in Wadi Rum, Jordanië

Onderdeel van onze reis in Jordanië was een nacht verblijf in Wadi Rum. Na een super mooie tocht door de woestijn die bekend staat als filmdecor van onder andere Aladin en Star Wars, verbleven we op een kampement bij de bedoeïenen.

Hoewel slapen in zo een kampement echt een avontuur is, zit er een behoorlijk toerisme-apparaat achter. Dat maakt het iets minder romantisch, maar neemt niet weg dan een nachtelijk verblijf in Wadi Rum bijzonder blijft. Een woestijn is bijzonder vanwege de stilte, omdat er nauwelijks omgevingsgeluiden zijn. In de nacht zijn complete onderdelen van het melkwegstelsel te zien, omdat er nauwelijks lichtvervuiling is.

Tijdens ons verblijf kregen we een bed toegewezen met zeker 5 dekens. Als je denkt dat het veel is, dan heb je het mis. De bedden staan in grote tenten. We hebben de bedden er uit geschoven om al liggend van de mooie sterren te genieten.

Wadi Rum ligt ideaal gelegen. Namelijk tussen de badplaats Akaba en het noorden waar de hoofdstad Amman en de historische plekken Petra, Jerash en Kerak liggen.

Slapen in de Sahara, Marokko

Tijdens onze reis in Marokko hebben we een paar nachten in de woestijn geslapen. Eerst in de Tinfou duinen, daarna in de Sahara.

De Sahara is toch wel één van de giganten onder de woestijnen. Het loopt van Egypte tot aan Marokko. Wij zijn de Sahara ingereden na een leuke rit. We lieten vanaf M’Hamid de bewoonde wereld achter ons en reden over zoutvlaktes en hoge zandbergen.

Lees ook: End of the road in Marokko

Via een oase reden we nog verder de Sahara in tot dat we aankwamen bij ons kampement. De temperatuur was behoorlijk hoog en zaten we dan ook ver boven de 50 graden Celsius. We hebben bij aankomst in één van de hutten gezeten met een lekker kopje thee. Marokkaanse stijl natuurlijk. Wachten op het moment dat de temperatuur daalde. Het was een mooi moment om daarna de hutten te verdelen en de reis spullen uit te laden. Tegen de avond kregen we lekker eten op de traditionele manier voorgeschoteld en was er ook nog entertainment.

Al dansend en etend vloog de tijd en werd het aanzienlijk koeler. Vanaf het moment dat de zon onder gaat, wordt het verblijf in de woestijn een magische belevenis.Ook hier maakte de zon plaats voor een uitbundig sterrenspektakel.

De volgende ochtend was het vroeg opstaan om zo veel mogelijk van de plek, de Sahara, te genieten en te beseffen dat je in een hele andere omgeving bent. De hutten waar wij verbleven waren prima. Ook hier waren dekens geen overbodige luxe. Zorg wel dat je een eigen slaapzak meeneemt. Dat is hygiënischer en biedt een goede ondergrond. De dekens zijn extra afhankelijk van hoe koud het ’s nachts is.

Lees ook: Op avontuur in Marokko

Review: Slapen in de woestijn

Net zoals in Jordanië is het verblijf op deze locatie in Marokko een toeristische trekpleister, maar het blijft bijzonder. Je moet natuurlijk wel je luxe sterrenhotel uit durven komen en er tegen kunnen dat je de dag ongewassen start. Je kan daarna alleen maar extra genieten van de luxe. Slapen in de woestijn is meer dan cool. Het is een totaal andere ervaring dan slapen in je tent op een camping of in het bos. Er is meer leven in de woestijn dan je denkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.