Open grenzen na COVID19

Sinds deze week kunnen reizigers weer wat meer adem halen. Het is weer mogelijk om te reizen. Een aantal landen hebben samen met Nederland de grenzen weer geopend en dat is goed nieuws voor de komende zomervakantie. Wij hebben inmiddels ook een reisje geboekt.

Grenzen open per 16 juni

Hoewel grenzen weer open zijn, moet je nog steeds opletten wat wel en wat niet is toegestaan per land. De volgende landen hebben de grenzen geopend voor Nederlanders.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken – Wijs op reis

België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Oostenrijk, Polen, Portugal, Tsjechië, Zwitserland en de Baltische landen. Deze landen zijn geel gekleurd en dat houdt in dat reizen mogelijk is, maar wel met een verhoogd risico. Landen die opvallen zijn de Scandinavische landen en Verenigd Koninkrijk. Deze landen kleuren oranje. Daarmee wordt een reis naar deze landen sterk ontraden. Landen die rood zijn gekleurd, kan je zeker buiten je zomervakantie houden. Wellicht komt er in dit kleurenpalet nog verandering de komende maand. Landen zoals Griekenland hebben al een hint gegeven wel graag toeristen te ontvangen en mogelijk ook uit Nederland.

Update: Inmiddels zijn Spanje, Denemarken en Griekenland ook geel-gekleurd. Helaas zijn Lissabon en Porto, beiden gelegen in Portugal weer rood gekleurd.

Lees ook: Reizen na een pandemie

Extra tips voor een zorgeloze vakantie

Het is de afgelopen maanden je zo vaak verteld, maar ook tijdens de zomervakantie moet je rekening houden met de lokale maatregelen. Hier volgen een aantal algemene reistips mocht je die spontaan zijn vergeten, omdat je in vakantiemodus bent beland.

  • Probeer je reis niet te lang en moeilijk te maken. Kies voor een meer geijkte en weloverwogen reisbestemming. Ook al lijken steeds meer lichten op groen te gaan en dreiging af te nemen, de pandemie is nog niet voorbij.
  • Check wat de lokale maatregelen zijn. Deze kunnen afwijken van hetgeen je in je thuisland gewend bent. Controleer ook of de vliegmaatschappij, lokaal openbaar vervoer of slaapverblijf additionele eisen stellen.
  • Koop vooraf mondkapjes in. Deze zijn inmiddels op veel plekken verkrijgbaar in alle soorten en maten.
  • Vermijd self-service restaurants, kies voor a-la carte of restaurants waar je eten volledig voor jou wordt bereid.
  • Ga zoveel mogelijk voor de open natuur en vermijd drukke plekken of smalle locaties.

Verder zal je de hygiëne bij moeten houden, maar dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Blijf vooral aan je gezondheid denken.

Lees ook: Ziek op reis

Onze keuze deze zomer

Ondanks dat het reizen deze zomer meer beperkingen heeft, is toch nog zoveel te zien en te beleven. Wij kiezen deze zomervakantie niet voor een vliegreis, maar gaan met eigen vervoer. Hierdoor heb je maximale flexibiliteit en hebben we niets te maken regels in het openbaar vervoer of vliegtuig. We houden wel van een beetje avontuur en gaan dan ook dit jaar de grens over. Toch kiezen we voor een land dichtbij, want stel dat de situatie verandert, willen we binnen een dag terug kunnen zijn.

Onze reis gaat naar Duitsland. Duitsland is een tot nu toe altijd goed bevallen en heeft zoveel moois te bieden. Naast onze stedentrips naar Berlijn en Bremen en onze vakanties in de Eifel en Sauerland, gaan we dit keer naar Rijnland-Palts. Wat we daar gaan beleven, zijn we aan het uitzoeken. Tips zijn van harte welkom.

Lees ook: Door de Eifel en Sauerland in de zomer

Naast de vakantie in Duitsland, zullen we ook de nodige uitstapjes maken in Nederland. Zoals we eerder dit jaar hebben gedaan naar onder andere de Veluwe en ’t Gooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s