3 fantastische slaapplekken in Mozambique

Het Afrikaanse continent is geliefd bij menig reiziger en avonturier. Onder andere Zuid-Afrika, Gambia of Tanzania zijn veel gehoorde landen. Mozambique hoor je juist wat minder vaak en daarom is een reis naar of door Mozambique echt een avontuur. Wij geven je drie fantastische tips voor een verblijf in Mozambique.

Tofo

Als je ergens toeristen tegenkomt in Mozambique dan is dat in Tofo of Praia de Tofo. Dit kleine toeristendorpje in de provincie Inhambane ligt even buiten Inhambane-stad en ligt aan de Indische oceaan. Tofo is al gevonden door Zuid-Afrikanen die er zomer vakantie vieren, maar ook een klein groepje Europeanen weet Tofo te vinden. In Tofo vind je verschillende hotels, lodges en restaurants. Verwacht geen grote luxe resorts, maar dat past ook helemaal niet in het gezellige Tofo. De omgeving is fantastisch door een breed strand en met het mooie weer is er vrijwel altijd een mooie zonsopkomst te zien.

Tijdens ons bezoek in Tofo verbleven we bij Liquid Dive family. Deze duikschool biedt tevens 11 cabins en een restaurant met voornamelijk vega-gerechten. Ze hebben alle faciliteiten om les te geven in snorkelen en duiken.

Ze hebben ook 3 ribs om de zee op te gaan voor duiktochten. Er zijn dagelijkse verschillende duiktochten te boeken. Meestal ga je tijdens een duiktocht 1x in de ochtend en 1x in de vroege middag.

Tofo heeft verschillende restaurants met verschillende keukens. Van pizza tot sushi, maar ook lokale gerechten. Het strand is breed genoeg en heb je de ruimte om te genieten van zon en zee. Iedere dag is er ook een markt te vinden en verzamelen jongeren zich om bij elkaar te zijn met muziek en voor de gezelligheid.

Lees ook: Missie 4: Mozambique en https://www.liquiddiveadventures.com/

Vilankulos

Eén ander idyllisch plekje in Inhambane is de plaats Vilankulos. Het ligt op ongeveer 4 uur rijden vanaf Tofo. Het is naast Inhambane stad ook een stad dat bereikbaar is per vliegtuig. Zo is er een rechtstreekse verbinding tussen Vilankulos en Maputo en Johannesburg. Het stadje is vernoemd naar een lokale stamhoofd Gamela Vilankulo Mukoke. Vilankulos staat ook bekend om de toegang tot het zeeleven in de oceaan en de zee is zeker toegankelijk.

Tijdens het verblijf in Vilankulos zaten we in het Aquila Negra resort. Een mooie plek om te zijn. Zeker als je een behoorlijke reis er op hebt zitten of je werkweek voorbij is. Het restaurant biedt verschillende gerechten met veel vis, maar ook vlees. Het is er zeker niet druk. We kregen dus alle aandacht.

Een grappige contrast hoe het er binnen en buiten de poorten van dit resort uit ziet. Binnen het resort is het mooi en strak aangelegd met tuinen en paden met mooie cabins en kamers. Buiten de poort zie je direct weer het echte Afrika.

Lees ook: Missie 3: Mozambique

Helaas is de website van Aquila Negra offline, maar via onder andere Booking.com zijn ze wel te vinden.

Siane (nabij Inharrime)

Ten zuiden van Tofo ligt Siane. Dit is vlakbij het stadje Inharrime. Het is wellicht het mooiste plekje van deze drie. Er is geen stad, geen drukke strand of enorme groepen toeristen te bekennen. Het is een onbeschrijfelijk mooie plek. Door de rust kan je hier letterlijk wakker worden met het geluid van de zee, ruik je de duinen en heb je ook hier een fantastische zonsopkomst. Het is een fantastische plek om totaal tot rust te komen.

Er is eigenlijk niets, behalve dan het Doxa beach hotel. Buiten de poorten van het hotel zijn alleen wat lokale communities te vinden. Dit is een plek dat je nooit meer van je leven zal vergeten. Doxa beach hotel wordt gerund door Zuid-Afrikaans stel. De eigenaresse komt zelfs uit Nederland. Naast mooie appartementen en lodges is er ook een zwembad en het restaurant biedt fantastische gerechten en er is een gezellige bar.

Het is ook een plek waarbij je van juli tot april walvissen kan spotten. De zee is namelijk ruw aan dit stukje Mozambikaanse kust waardoor er geen toeristen of schepen dichtbij komen. Hierdoor kan je dus goed walvissen spotten. Tijdens ons verblijf in september 2017 hebben we dan ook uitgebreid mogen genieten van deze fantastische dieren. Natuurlijk onder het genot van een koud biertje.

Deze plek geeft toegang tot een mooi stukje strand, maar geeft geen toegang tot de zee. Daar is de zee dus te ruw voor. Dat blijkt ook helaas uit de verhalen waarbij een enkele keer een toerist iets te veel risico had genomen en het niet meer na kan vertellen.

De website van het beach hotel is hier te vinden: http://doxabeachhotel.co.za/

Lees ook: Missie 1: Mozambique en Missie 2: Mozambique

Ik heb deze plekken bezocht tijdens een aantal zakelijke reizen. Ik zou het gaaf vinden om ooit deze plekken ook te bezoeken als toerist. Wie weet komen we hier ooit nog eens terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.