Meijendel

Aan de noord kant van Den Haag vind je een natuurgebied dat onderdeel is het nationaal park de Hollandse duinen. Het is een mooi stuk duin dat loopt van Scheveningen tot aan Wassenaar. Meijendel is een prachtig stuk natuur waar veel leven te vinden is. Hierbij neem ik jullie mee wat ik allemaal in Meijendel heb gevonden de afgelopen jaren.

Duin en water

Naast de duinen in Noord-Holland worden ook grote stukken duinen in Zuid-Holland ingezet voor het zuiveren van water. Drinkwaterbedrijven gebruiken de duinen als een van de zuiveringsstappen. Goede flora en fauna draagt bij aan een goede ecologisch balans dat gunstig is voor de omgeving en daarmee ook voor het leveren van drinkwater. Er zijn meerdere infiltratieplassen zichtbaar in het duin.

Meijendel is ook een gebied waar je kan recreëren. Ruim 1 miljoen bezoekers per jaar. Je kunt er goed fietsen en mooie wandelingen maken. Hiervoor kan je bij het bezoekerscentrum terecht. Er wordt ook veel aan educatie gedaan voor jong en oud.

Compositie en beeldverhouding

Bij het maken van foto’s kijk ik als eerst naar de compositie. Kloppen de beeldverhoudingen en geeft het beeld weer wat ik wil laten zien. Ik speel met de verhoudingen.

Voor dichtbij zoek ik de juiste hoek. Deze macro foto’s maak ik spelende wijs. Zoals met deze mooie vlinder.

Ik ben geen bioloog, maar dat deze fantastische dieren zo op de foto staan is natuurlijk heel boeiend. Het toont de diversiteit van het leven in Meijendel en dat in één van het dichtstbevolkte land van de wereld.

Daarnaast kent Meijendel ook een aalscholverkolonie, zijn er bijzondere kikkers te horen in de kikkervallei en kan je grote grazers tegenkomen.

Soms geeft de natuur je een heel spannend tafereel. Zo iets van op het juiste plek op het juiste moment. Dan is de natuur op z’n mooist.

Als we iets uitzoomen, zien we dat er ook in de natuur pottenkijkers bestaan.

Ik heb nog veel meer foto’s van het gebied, maar dit waren toch wel een aantal hele bijzondere foto’s. Meijendel wordt goed onderhouden en biedt plezier voor iedereen. Je kunt Meijendel betreden vanuit Wassenaar en Scheveningen. Neem je zeker je fotocamera mee, want je weet nooit wat je tegen komt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.