Movie park Germany

Na een mooie week vakantie in deelstaat Rijnland Palts, hebben we de tijd genomen om een bezoek te brengen aan het Movie Park Germany. Dit park ligt even buiten Bottrop midden in het Ruhrgebied. Een bezoek aan een pretpark in Duitsland in corona tijd zal niet dezelfde beleving geven. Wij zijn benieuwd hoe zo een groot pretpark omgaat met de maatregelen.

Lees ook: Rijnland Palts

Opzet van het movie park

Het park is sinds 1996 geopend en het draait in dit park voornamelijk om de film industrie. Bekende films zijn verbonden aan de attracties en aankleding van het park laat je beleven alsof je in het wilde westen bent of in een oud Amerikaans dorpje.

Het park heette van oorsprong Warner Brothers Movie World. De diverse thema’s in het park kwamen natuurlijk van Warners Brothers. Door diverse overnames verdwenen thema’s en kwamen nieuwe voor terug. Oude thema’s zijn onder andere verbonden aan de films Never Ending Story, Gremlins en Batman. De Looney Tunes heeft plaats gemaakt voor figuren die verbonden zijn aan Nickelodeon.

Het park kent vijf grote gebieden. Dat is de Hollywood street set, Nickland, Santa Monica pier, Streets of New York, The Old West en Adventures Bay. De grote thema’s die je in deze gebieden terug vindt, zijn Star Trek, Van Helsing, Spongebob en Paw Patrol. Verder zie je ook nog wel onderdelen die komen uit films zoals Jaws en Dora the Explorer.

Movie park in corona tijd

Tegenwoordig moet alles vooraf worden gereserveerd en soms heb je ook een tijdsplanning waarmee parken voorkomen dat alle bezoekers om dezelfde tijd komen. Bij Movie park is een reservering vereist. Je koopt tickets en vervolgens moet je de tickets omzetten door aan te geven op welke dag je het park gaat bezoeken.

Om de stroming mensen op het park te reguleren vanwege de maatregelen wordt richting aangegeven bij eetgelegenheden en bij de winkels. Ook Nickland is eenrichtingsverkeer. De rest van park is vrij te bewandelen. Ook in het park geldt dat je vanaf 6 jaar een mondkapje moet dragen in de wachtrij, in de attracties en op plekken waar veel mensen tegelijk zijn.

De corona maatregelen waren niet storend. Wat ons wel op was gevallen was de drukte. Wij vonden het voor de corona tijd soms toch wel iets te druk. Met als uitschieter de Star trek achtbaan. Daar stond een wachtrij met een wachttijd van 1,5 uur.

Bij attracties in Nickland werd na iedere ronde een korte schoonmaakbeurt uitgevoerd, waardoor de wachttijd ook wat toenam. Met name in Nickland werd plekken waar mensen de handen plaatsen bij vrijwel iedere beurt, even ontsmet. Wel met het zelfde doekje. Dus of het echt helpt is nog maar de vraag.

Mede door corona was er helaas geen optocht en ook geen crazy cop show of andere shows.

Algemene indruk

Het ontbreken van shows en de optocht en de langere wachttijden doet natuurlijk wel wat met de beleving. Los van de corona maatregelen is het wel opgevallen dat het park niet meer zo sprankelend is. Grote namen uit de filmwereld zijn niet meer verbonden aan het park en dat merk je doordat niet alle attracties meer verbonden zijn aan grote filmnamen. Het zijn op zichzelf staande attracties geworden. Ondanks het mooie weer en de drukte kan het je niet ontgaan dat het park zijn beste tijd heeft gehad.

Toch is het niet allemaal even slecht. Er wordt wel gewerkt aan vernieuwing en tijdens Halloween zal het park best leuk zijn. Voor de jongere mensen vanaf 4 jaar is Nickland echt wel leuk en zijn er diverse attracties waar de kinderen volop worden vermaakt. Er is ook een meet and greet, op afstand, met Spongebob en Paw Patrol.

De eet- en drinkgelegenheden zijn divers genoeg en kan je meer krijgen dan alleen maar frituur. Het proces van bestellen tot het verkrijgen van je eten gaat niet overal even efficiënt dus houdt ook hier rekening met wat langer wachten.

Moviepark is wat ons betreft niet het geld waard die je betaald op de website zelf. Controleer daarom ook goed waar je korting kan regelen. Wij hadden flinke korting via de ANWB en dat scheelde ons meerdere tientallen euro’s.

Verblijven in de buurt van het Movie park

Om onze vakantie nog iets te verlengen zijn we 2 nachten verbleven bij een hotel in de buurt. Een prima uitvalsbasis om te combineren met het Movie park. Hoewel het park prima te bereiken is van Nederland, kwamen wij natuurlijk vanuit een andere deelstaat in Duitsland. We verbleven bij hotel Beisenbusch.

Een prima hotel met biergarten. Dat betekent vaak dat het eten ook goed is. Althans dat is onze beleving. Ook dit keer was het eten bij de biergarten zeer goed. Dat blijkt ook wel uit de 2 drukke avonden toen wij hier waren. Een aanrader om hier een paar nachten te verblijven.

De foto’s van ons bezoek aan het Moviepark zijn hier te vinden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.