Review: Landal Hochwald

De zomervakantie van 2020 gaat de boeken in als een unieke periode. Tijdens deze uitzonderlijke periode hebben we toch redelijk normaal zomervakantie kunnen vieren in Duitsland. Op veilige rijafstand en toch in een andere omgeving. Voor onze verblijf in Duitsland hebben we gekozen voor een vakantiepark. We kozen voor Landal Hochwald.

Landal Greenpark Hochwald

Algehele beleving: ☺☺☺☺

Slapen: ☺☺☺

Hygiëne: ☺☺☺

Eten/drinken: ☺☺

Omgeving: ☺☺☺☺

Landal Hochwald ligt in de deelstaat Rijnland Palts. Daar speelde onze vakantie in de zomer van 2020 zich af. Een park midden in de bossen en bij een stuwmeer. Goed geleden ten opzichte van onze reisdoelen. Hoe onze vakantie was, kan je natuurlijk lezen in onze reisblog.

Lees ook: Rijnland Palts

Het park heeft ruim 200 huisjes in verschillende typen en voor verschillende hoeveelheid personen. Wij hebben gekozen voor de 4 personen bungalow 4C. De locatie aan het meer gaf hiervoor de doorslag.

Oplevering bungalow

Bij aankomst is het gebruikelijk dat je meld bij de receptie en de sleutel in ontvangst neemt. In Duitsland ben je verplicht om in tijden van corona een mondkapje te dragen bij het betreden van winkels, restaurants en ook bij de receptie. Alle informatie lag natuurlijk al klaar en werden we vlot en prima geholpen. De hoeveelheid Nederlanders op dit park is groot. Daarom zijn er ook Nederlands sprekende medewerkers waaronder bij de receptie en bij het indoor speelparadijs.

De bungalow was bij aankomst al gereed en konden we direct de bungalow betrekken. Bij aankomst en tijdens ons verblijf hebben wij prima tijd gehad en was de bungalow schoon. Ook de faciliteiten waren prima en functioneerde alles naar behoren. Het uitzicht op het meer was natuurlijk een mooie aanvulling.

Faciliteiten op het park

Op het park is een indoorspeelparadijs, indoor zwembad en diverse andere speelgelegenheden. Er is een parkshop voor de nodige boodschappen en een restaurant om te lunchen, dineren of eten af te halen. Er kan ook worden gegeten bij de indoor speelparadijs. Wij hebben meerdere malen gedineerd en ook een keer pizza’s af gehaald. Mijn tips is altijd om eten te bestellen daar waar het land of regio goed in is. In Duitsland ben ik nog geen slechte schnitzel tegengekomen. Zo ook in dit restaurant. De burgers daarentegen zijn prima, maar niet bijzonder. Onze afhaalpizza was niet goed doorbakken en kan je wat ons betreft overslaan.

Voor de kinderen is er voldoende gelegenheid om te buiten te spelen. De speeltuin is uitdagend en leuk. Er zijn ook mogelijkheden om een skelter te huren of een balletje te trappen op een veldje. Er is midgetgolf aanwezig.

Conclusie

Landal Greenparks Hochwald is wat ons betreft echt wel een prima park om te verblijven. In de basis is het goed geregeld. De aankomst, de hygiëne en de vriendelijkheid van het personeel is super. Het restaurant kan op sommige punten nog in kwaliteit winnen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om in je eigen bungalow of buiten het park te eten. De ligging van het park is ook prima. Binnen een half uur ben je in Trier of Saarburg. In de directe omgeving zijn er voldoende andere activiteiten te vinden om een super leuke vakantie te hebben. Vanuit het park kan je vertier zoeken op en rond het stuwmeer. Er is direct toegang tot een mooi bos met klimactiviteiten of een mooie wandeling.

Betreft de corona maatregelen heeft Landal een app in gebruik waarin je een aantal activiteiten vooraf kan reserveren. Zo dient er onder andere gereserveerd te worden voor het indoor speelparadijs en het zwembad. Bij aankomst kon dit 2 dagen vooruit worden gepland. Dat is aangepast naar 1 dag. Zodoende was het zwembad niet 2 dagen vooruit vol geboekt.

Ook dit keer heeft Landal ons positief verrast en heeft het onze voorkeur ten opzichte van andere parken.

Lees ook: Review: Verblijven bij Landal Seawest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.