Plaatsonbekend 15 jaar!

Hoera! Plaatsonbekend bestaat 15 jaar! Al 15 jaar houden we ons bezig met mooie reizen in binnen- en buitenland. Wat ooit begon met een winterreis naar Canada groeide door naar een reisblog met meer dan 25 landen op 5 verschillende continenten. We zijn ook getuige geweest van Covid-19. Dat heeft mogelijk tot nu toe het meeste impact gehad deze eeuw. Zeker wat betreft reis-vrijheid. Ondanks dat hebben we ook in 2020 leuke en interessante reizen gemaakt.

December staat in Nederland natuurlijk in het teken van de winter, Sinterklaas, Kerst en de gang naar het nieuwe jaar. December is voor Plaatsonbekend de maand waarin het reis-zaadje is geplant, want het was december 2005 waar de basis werd gelegd. We nemen je graag mee op reis door al die jaren van avontuur, gebeurtenissen en belevingen. Tot op heden hebben we het volgende mooie overzicht weten te maken:

  • Aantal landen bezocht: 29
  • Aantal continenten bezocht: 5
  • Aantal vliegreizen: 69
  • Aantal Scubaduiken: 14
  • Aantal stedentrips: 10

Het begin – de eerste 5 jaar

We nemen je mee naar één van de landen waar koning Winter nog steeds zorgt voor ijs en sneeuw. Canada is een spetterende opening van alle reisavonturen die nog zullen volgen. Het jaar daarop begeven we ons in een totaal andere omgeving, namelijk in Venezuela. In 2007 maken we kennis met Cuba en Jordanië en vanaf 2008 hebben we ook citytrips in ons assortiment. We reisde af naar de stad New York en maken een rondreis door Marokko. In 2009 reisde we wederom af naar de V.S. en maken we kennis met het Belgische Gent. In 2010 reisde we wederom af naar de V.S. en bezoeken we Canada. We reisde in datzelfde jaar door Europa. Te weten door Duitsland, Polen en de Baltische landen.

De basis werd gelegd voor nog meer avontuur. In de eerste 5 jaar hebben we kennis gemaakt met uiterste. Van de veelzijdigheid in Venezuela, het swingende Cuba tot de wereldberoemde landmarkeringen in de V.S. en Canada. We maakte ook kennis met de Arabische wereld en belande op voormalig Sovjet gebied. Het meest indrukwekkende bezoek was aan kamp Auschwitz.

Lees ook: Tijdslijn 2005 – 2010

Een avontuurlijk vervolg – op naar 10 jaar reizen!

Plaatsonbekend kende ieder jaar weer nieuwe avonturen. We brachten bezoek aan mooie landen, iconische plaatsen en maakte we super leuke belevenissen mee. Zo deden we een dansje in de Coco bongo club in Mexico en vierde we een feestje bij Tempelhof Berlijn. We maakte rondreis door Spanje en Turkije. Ook ons eigen Nederland kreeg veel meer aandacht met Groningen, Zeeland en Texel.

Ons aanbod aan stedentrips werd ook uitgebreid. Zo hebben we Praag, Berlijn, Madrid, Zurich en Antwerpen bezocht. Na 2013 kregen we er een klein reisgezelschap bij. Zo leerde we ook reizen met kinderen. Naast al die leuke reisverslagen, deelde we meer informatie over het eten en drinken tijdens de reis. Daarnaast verrijken we je kennis met onze reistips. Hierdoor is ons reisaanbod aanzienlijk leuker en interessanter geworden.

Lees ook: Tijdslijn 2011 – 2015

Op naar de 15 jaar!

Nadat we in 2015 op Curaçao zijn geweest, hebben we de focus gelegd op Europa. We bezochte landen dichter bij huis. Zoals Griekenland, Kroatië en Italië. Ook Engeland, Schotland en Denemarken werd aan onze lijst toegevoegd.

Daarnaast hebben we steden zoals Dublin en Glasgow aan onze citytrip lijst toe mogen voegen en hebben we ook in Nederland leuke reizen gemaakt. Zuid-Limburg, West-Friesland en de Veluwe om maar wat te noemen. Tussen 2017 en 2019 heb ik bijzondere reizen mogen maken voor werk. Een project in Mozambique. Hoe cool is dat! Een land die ik voorheen alleen nog maar kende van de beelden op televisie uit de jaren 90. Een land met een harde geschiedenis.

Ook een land met ongekende schoonheid en waar veel ontwikkeling mogelijk is. Over avonturen gesproken! Mozambique is onvergetelijk.

Lees ook: Tijdslijn 2016 – 2019

Op naar de 20

Plaatsonbekend bestaat in 2020 alweer 15 jaar en we zijn nog niet klaar met reizen. Door de corona is de wens om er weer op uit te gaan, alleen maar gegroeid. Ook al zitten we momenteel nog midden in een pandemie. Ook dit jaar hebben we toch er wat leuks van weten te maken. Een reis naar Duitsland was dit jaar het hoogtepunt. Verder hebben we vooral onze eigen land verder kunnen verkennen met uitstapjes naar de Veluwe, het Gooi en Noord-Brabant.

We hebben dit jaar ook onze reisblog meer toegespitst op fotografie. Mooie avonturen in de natuur en bijzondere vliegtuigen zijn weliswaar twee uiterste, maar daarmee maken we het ook mogelijk om dagelijkse uitstapjes goed vast te leggen en te kunnen delen. Binnenkort start de nieuwe tijdslijn 2020-2025. Wij kijken er naar uit! Wat onze volgende reis wordt, kan je misschien wel terugvinden op onze bucketlijstjes!

Lees ook: Stedentrip 2020 en Rondreizen 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.