Veluwe – the place to be

De laatste week van een bewogen jaar. Het jaar 2020 zal de boeken in gaan als een bijzonder jaar waarin veel leed te zien was, maar ook het jaar waarin we ons eigen land nog beter hebben leren kennen. Wij zijn dit jaar goed door gekomen. Ook wij hebben ons land nog beter leren kennen. Naast het zomerse uitstapje in Duitsland hebben we veelvuldig de Veluwe bezocht. Al tijdens de eerste lockdown hebben de Veluwe zeker drie keer bezocht. Hoe kunnen we dan dit jaar dan beter afsluiten met nog een bezoek aan Veluwe, want het is daar zo fotogeniek!

De fotograaf onder jullie zal het zijn opgevallen dat ik er wel van houd om vergezichten te fotograferen. Spelen met de voor- en achtergrond en natuurlijk de juiste compositie.

Schaarsbergen, Otterlo en Hoenderloo

De Veluwe is niet zomaar een natuurgebied. Het gaat over meerdere regio’s en ieder onderdeel van dit mooie natuurpark ziet er net even anders uit. Van zandvlaktes tot bossen. Het Nationale Park de Hoge Veluwe ligt grofweg tussen de dorpen Schaarsbergen, Otterlo en Hoenderloo. Wij komen al zo lang in dit gebied dat we alle in- en uitgangen goed kennen. Op onze website komt de Veluwe dan ook regelmatig voor.

Lees ook: Zuid-Veluwe en Koninklijk bezoek op de Veluwe

Dit stukje Nederland wordt weleens vergeleken met de savanne van Afrika en de Sahara. Je hoeft je alleen de big five in te beelden. Hoewel de temperaturen deze week niet te vergelijken zijn met bijvoorbeeld Kenia of Zuid-Afrika. Met een beetje fantasie kom je een heel eind.

Het park de Hoge Veluwe kent een gezellig centrum. Het bestaat uit een winkel, een restaurant, een bezoekerscentrum en het Museonder. Verder kan je hier het wel bekende Kröller Muller museum en het Sint Hubertus jachthuis vinden. Tijdens ons bezoek was het natuurlijk allemaal gesloten, vanwege de harde lockdown. De toiletten en het restaurant is wel open. Op het plein hebben ze er ook wat van weten te maken met eet- en drinkgelegenheden.

Verplaatsen over de Hoge Veluwe

Om jezelf over het park te verplaatsen, heb je verschillende mogelijkheden. Naast het wandelen, staat het park ook bekend om de witte fietsen. Je kunt bij iedere ingang een witte fiets pakken zonder extra kosten. Ook voor de kinderen zijn fietsen beschikbaar of kunnen zij achterop plaats nemen. Het park is ook met de auto te betreden, maar dan mis je natuurlijk de belevenis. De kans dat je wild kan spotten is dan veel kleiner en je bent gebonden aan de autoweg. Met een fiets kan je nog even afstappen om van de prachtige natuur te genieten en het levert ook nog veel leukere plaatjes op.

Hoe kunnen we een bewogen jaar nou beter afsluiten dan een dagje Veluwe. Genieten van de stilte en met deze frisse temperaturen, kunnen we ons bewegen naar een nieuw jaar. Helaas hebben we dit keer geen wild gespot, maar het was een geweldige dag om ruim 20 kilometers te fietsen. Ik ben in ieder geval groot fan van de Veluwe. Tot in 2021!

Lees ook: Over Plaatsonbekend

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.