Bucketlist: Stedentrip

Naast al die mooie rondreizen, is een reis naar een stad net zo boeiend. Er is altijd wat te beleven in de stad. De ene stad is meer zakelijk en modern en de andere heeft een lange geschiedenis met een fantastisch oud centrum. Door de eeuwen heen hebben verschillende steden geleden door oorlog of ziektes, maar steden hebben ook gouden tijden gekend. Dat maakt de stad vandaag de dag interessant.

In deze tijden is het leuk om eens na te denken over een bucketlist. Gewoon even dromen over de reizen die we willen maken. Natuurlijk hebben wij bij Plaatsonbekend een reis wensenlijst, want je raakt nooit uit gereisd. Zeker nu dat reizen even niet kan, is het extra leuk om over een reis bucketlist na te denken. In 2020 hebben we voor het eerst onze stedentrip bucketlist gepubliceerd. In 2021 zijn daar wat wijzigingen in gekomen. Benieuwd wat er momenteel op onze lijst staat betreft citytrips?

In 2020 bestond onze top 5 stedentrip bucketlist uit de volgende steden:

  • Berlijn
  • New York
  • Lissabon
  • Wenen
  • Washington D.C.

Door recente ontwikkelingen en door veranderende interesses kan het zijn dat we onze lijst aanpassen. Zo hebben we nog steeds te maken met corona, maar ook de recente ontwikkelingen in de Verenigde Staten zorgen voor veranderingen in onze lijst. Benieuwd naar de vernieuwde lijst, lees dan vooral verder!

Bucketlist top 5 citytrips

We hebben al verschillende steden bezocht. Sommige steden zijn zo goed bevallen dat ze bij onze toppers horen. Onze toppers onder steden zijn Berlijn en New York. Daar willen we gewoon weer heen. We hebben diverse Europese steden bezocht zoals Zurich, Madrid, Praag en Glasgow. Al deze steden hebben een eigen verhaal, een eigen geschiedenis. Een stad aan het strand ademt een totaal andere sfeer uit dan een stad midden in de bergen.

In Madrid vonden we de gemoedelijkheid van de Madrilenen en de fantastische Spaanse lekkernijen. In Dublin en Praag hebben we vooral de gezelligheid van de bars opgezocht.

Lees ook: Praag! en Koninklijk en romantisch Madrid

Bucketlist reis 1: Wenen (↑)

De reis naar Wenen stond gepland voor 2020. Corona zorgde er voor dat de reis werd geannuleerd. Als het even kan in 2021, gaan we deze reis alsnog maken. Daarom staat Wenen nu bovenaan onze stedentrip bucketlist.

De hoofdstad van Oostenrijk staat bekend om haar statigheid, het paleis van Sissi en de Spaanse Rijschool. Wenen is ook een stad op de grens van west en oost Europa. We kunnen een reis naar Wenen bijna van onze bucketlist afstrepen.

Lees ook: COVID_19 verstoort het reisschema

Bucketlist reis 2: Lissabon (↑)

Ook Lissabon stond op de lijst voor 2020. Oorspronkelijk was het een zakelijk bezoek, maar dat is goed te combineren met een vrij weekend in de Portugese zon. De hoofdstad van Portugal staat op onze lijst vanwege de cultuur, het eten en natuurlijk de sfeer die het uitstraalt. Lissabon ligt aan zee en heeft van die karakteristieke straten waar je door heen wilt struinen. De tram is ook kenmerkend voor deze Zuid-Europese stad.

Photo by Daniel van den Berg on Unsplash

We hebben al kennis gemaakt met een voormalig Portugese kolonie. Portugal regeerde in de vorige eeuwen over Mozambique. We hebben hierdoor al kennis mogen maken met de Portugese taal.

Lees ook: Missie 1: Mozambique

Bucketlist reis 3: Berlijn (↓)

Hoewel het op deze lijst is gedaald, Berlijn is en blijft favoriet. Ik ben In totaal vier keer in Berlijn geweest, waarvan de laatste twee keer voor Plaatsonbekend. In 2001 kwam ik voor het eerst in deze stad en toen voelde het al goed. In 2012 waren wij er voor het laatst en we hebben de stad zien ontwikkelen. Met gezellige bars, biergarten en veelzijdige restaurants. Deze stad blijft aantrekken. De combinatie van design, stadsparken en een indrukwekkende geschiedenis zorgt ervoor dat deze stad nooit verveeld.Berlijn is goed te bereiken per vliegtuig, maar met een dag reistijd kan je ook met gemak de trein of auto nemen.

Lees ook: Van Berlijn naar Helsinki – Berlijn en Berlijn!

Bucketlist reis 4: San Sebastian (nieuw)

Een regio die mijn interesse heeft, is het noorden van Spanje. Deze stad in de autonome regio Baskenland in het bijzonder. Het kent nog niet de drukte zoals Madrid of Barcelona, maar wat we gezien hebben van deze stad, is zeer aanlokkelijk. De combinatie van het lekkere eten, strand en leuke activiteiten maakt het tot een complete citytrip.

Door Phillip Maiwald (Nikopol) – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

Nieuw in onze lijst en wij hopen dan ook op korte termijn naar Baskenland af te reizen. Als het weer mogelijk is.

Meer Spanje: Koninklijk en romantisch Madrid en Andalusië en Gibraltar

Bucketlist reis 5: Duinkerke (nieuw)

Op een mooie afstand met de auto, ligt het Franse Duinkerke. Een historische plek voor beide wereldoorlogen, maar wat heeft deze kustplaats nog meer te bieden? We komen er graag achter.

By Velvet – Own work, CC BY-SA 3.0

Het lijkt ons een mooie plek om te starten nadat alle corona perikelen zijn opgeheven. Een mooie bestemming voor de zomer.

Meer Frankrijk: Ieper en Normandië – indrukwekkend en bijzonder

Van de lijst: New York & Washington D.C.

Ook wij volgen natuur de media en zien dat de Verenigde Staten een moeilijke periode doormaken. Wij verwachten dat het uiteindelijk wel goed komt, maar zijn de laatste tijd verrast door gebeurtenissen waarvan je zou denken dat ze niet kunnen gebeuren. In de media horen wij zelfs de term ‘burgeroorlog’. Hierdoor laten we dit jaar de Verenigde Staten even uit ons wensenlijstje en volgen de ontwikkelingen op de voet.

Lees ook: Amazing New York en Bijkomen in New York

Photo by Chris Grafton on Unsplash

Dit is onze bucketlist top 5 wat betreft stedentrips. De wereld verandert en zo zal onze bucketlist ook veranderen. Vooral als we een item mogen afvinken, maar veranderde interesses of door bepaalde gebeurtenissen kunnen net zo goed er voor zorgen dat onze lijst veranderd.

We maken op onze lijst een verdeling tussen rondreizen, themareizen en stedentrips. Binnenkort volgt onze bucketlist voor themareizen! Je moet tenslotte wat te kiezen hebben!

Lees ook: Bucketlist – Rondreizen

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.