Bucketlist: Rondreizen

In deze tijden is het leuk om eens na te denken over een bucketlist. Gewoon even dromen over de reizen die we willen maken. Natuurlijk hebben wij bij Plaatsonbekend een reis wensenlijst, want je raakt nooit uitgereisd. Zeker nu dat reizen even niet kan, is het extra leuk om over een reis bucketlist na te denken. Benieuwd wat er momenteel op onze lijst staat betreft rondreizen?

We maken op onze lijst een verdeling tussen rondreizen, themareizen en stedentrips. Je moet tenslotte wat te kiezen hebben! In dit deel beschrijven we onze bucketlist betreft rondreizen.

Bucketlist top 5 rondreizen

Het is een favoriete bezigheid van ons om door een land heen te gaan en verschillende plekken te bezoeken. Zo leer je de verschillende kanten van een land kennen. Een rondreis waarbij je ook op verschillende plekken verblijft, zorgt er ook voor dat je verschillende mensen leert kennen.

Hoewel de laatste jaren wat minder reiskilometers hebben gemaakt, kunnen we nu wel onze pijlen richten op een mooie rondreis.

Bucketlist reis 1: Terug naar Noord-Amerika

De laatste keer dat we voet op Noord-Amerikaanse bodem zette, was in 2010. Tijd dus om wederom naar Noord-Amerika te reizen. Noord-Amerika is enorm groot. We leggen de focus op de volgende mogelijkheden:

  • Reizen van west naar oost Canada: van Vancouver naar Quebec
  • Zuidoosten van de Verenigde Staten: Florida, Louisiana, South Carolina

Canada heeft natuurlijk fantastische natuur, maar steden zoals Montreal of Toronto spreken ook tot onze verbeelding. In het Zuidoosten van de V.S. doelen we niet alleen op Florida, maar vooral op staten zoals Louisiana en South Carolina.

Lees ook: Noord-Amerika

Bucketlist reis 2: Op safari in Afrika

Er zijn veel Afrikaanse landen die de aandacht trekken, maar Namibië en Botswana interesseert ons het meest. Deze reis zal zeker in het teken staan van safari’s en de verschillende nationale parken. Hopelijk krijgen we ook wat mee van het lokale leven.

Namibië heeft ook een verleden met Duitsland. Wij hebben begrepen dat het mogelijk is om een broodje worst te bestellen in Afrika. Hoe grappig is dat! We zijn eerder in Afrika geweest.

Lees ook: Op avontuur in Marokko en Missie 4: Mozambique

Bucketlist reis 3: Dichtbij is mooier dan je denkt

We hebben al veel landen bezocht op ons eigen continent, Europa. Het is dichter bij huis, maar niet minder interessant. Neem bijvoorbeeld Oostenrijk of Noorwegen. Noorwegen staat bekent om de fjorden en bergpartijen. Mooie bergpartijen vind je ook in Oostenrijk. Oostenrijk lijkt wellicht wat minder voor de hand, maar onderschat dit prachtige land niet. We hebben al wat Oostenrijk ervaring, maar dat is al heel lang geleden.

Eind jaren 80 kwam ik als kind in Tirol voor de inmiddels bekende skivakantie. Wat minder ver terug was mijn stedentrip Innsbruck in 2004. Dat was net voor het Plaatsonbekend tijdperk.

Bucketlist reis 4: De vloer is lava!

Europa heeft ook interessante eilanden. We hebben in ons reisverleden het Hollandse Texel bezocht, maar ook het zonnige Rhodos. Europa heeft veel meer interessante eilanden.

Lees ook: Rondje Texel en Rhodos – terug in de tijd

De Canarische eilanden is heel bekend bij menig zonaanbidder. De Nederlandse toerist hoort daar zeker bij. Eerlijk gezegd zal het ook niet de eerste keer zijn dat wij daar komen, want in een ver verleden heb ik vakantie gevierd op Lanzarote. Dat was in 1988.

De eilanden zijn afwisselend. Het is er net even wat ruiger. Buitengewoon interessant voor kinderen, want als je roept dat de vloer lava is, gaan alle kinderbeentjes de lucht in. Ooit was ik als kind dus op Lanzarote geweest en kan mij deze vakantie nog goed herinneren.

Bucketlist reis 5: Noord Spanje

Bij Spanje denk je al snel aan de costa’s en Andalusië. Een stedentrip Barcelona of Madrid, maar Noord Spanje is wat ons trekt. Mooie steden zoals Bilbao, San Sebastian en Santander in combinatie met de stranden en de natuur. De mensen en uiteraard het eten. Hoewel de Canarische Eilanden ook Spaans zijn, is het natuurlijk niet te vergelijken met Noord Spanje. Het is ook niet de eerste keer dat we Spanje bezoeken. Zo zijn we in Madrid en Andalusië geweest.

Lees ook: Koninklijk en romantisch Madrid en Andalusië en Gibraltar

Dit is onze bucketlist top 5 wat betreft rondreizen. De wereld verandert en zo zal onze bucketlist ook veranderen. Vooral als we een item mogen afvinken, maar interesses kunnen net zo goed veranderen.

Lees ook: Bucketlist: Stedentrip 2021

Een gedachte over “Bucketlist: Rondreizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.