Bucketlist: Themareizen

In vorige edities hebben we laten zien wat er op onze bucketlist staat wat betreft rondreizen en citytrips. Een reis maken dat in het teken staat van een thema lijkt ons ook erg boeiend. We hebben er de afgelopen maanden de tijd voor gehad om themareizen te bedenken. Je moet toch wat te dromen hebben en als het dan ook uit komt, check! Vinken we het af van de bucketlist en hebben we een fantastische belevenis erbij.

Reizen en films

De 1e themareis gaat over locaties waar films en series zijn opgenomen. Dat je zomaar een filmset op kan lopen, laten we je zien in onze reeks ‘Plaatsonbekend en films‘ en ‘Op de filmset‘. Voor onze themareis zoek ik locaties waar grote veldslagen zijn gefilmd.

Landen zoals IJsland, Engeland en Ierland hebben een spectaculaire natuur. Het spreekt dan ook voor zich dat deze landen veel wordt gebruikt als filmset zoals voor grote veldslagen. Neem de veldslag uit de fantastische film ‘The Gladiator’. Dat is opgenomen in de Bourne Woods, Surrey in Engeland. Een ander veldslag waar ik aan wil refereren is ‘the Battle of the Bastards’ uit de hitserie Game of Thrones. Dat is opgenomen in Saintfield, Ierland.

Over de muur, over het ijzeren gordijn

Het is pas 30 jaar geleden dat Oost Europa weer toegankelijk werd voor de rest van de wereld. Na jarenlange onderdrukking van het communisme en de ijzeren vuist uit Moskou, ontpoppen landen uit het voormalige Warschau Pact zich tot ware vakantiebestemmingen. Wij zijn al met enige regelmaat in West Duitsland geweest en we hebben ook de Baltische landen, Polen en Tsjechië bezocht. Een gebied wat ons interesseert is Oost Duitsland. De voormalige DDR een zelfstandig land onder regime van Moskou. Het lijkt mij een mooie uitdaging om te zien hoe dit stukje Europa er vandaag de dag bij staat. Is het voormalig DDR bij getrokken door het westen of zijn de invloeden van uit de Koude oorlog nog steeds zichtbaar?

Connecting the dots: van D-day naar Berlijn

Als je onze website vaak bezoekt, kan het je niet zijn ontgaan dat de 2e Wereld Oorlog een onderwerp is wat veel terug komt. We zijn in Engeland geweest vanuit waar D-Day werd ingeluid. We zijn op de stranden van Normandië geweest en we hebben Berlijn meerdere malen bezocht. Er zijn natuurlijk nog veel meer interessante locaties te bezoeken die in verband staan met de 2e Wereld Oorlog. Zoals de Ardennen.

Het Ardennen offensief speelde zich af in België en Luxemburg. Het was een offensief ingezet door de nazi’s om de opmars van de geallieerde te stoppen. We weten inmiddels hoe dat is afgelopen.

Lees ook: Ieper en Normandië

Zoals je kunt lezen, hebben we veel te wensen, maar of het allemaal uitkomt? We gaan er alles aan doen om bovenstaande de komende jaren te realiseren. Zo hebben wij weer fantastische ervaringen om met jullie te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.