Update: #Staycation

We zitten inmiddels in 2021. Nederland zit nog steeds (of eigenlijk weer) in een harde lock down. Musea, pretparken en restaurants zijn gesloten. Met Pasen en de meivakantie in het vooruitzicht, valt dat toch wat tegen. Deze lock down wordt verlengd tot 20 april 2021. Reizen naar het buitenland wordt afgeraden tot ver in mei. Dat betekent dat we zijn aangewezen op andere manieren van vermaak. Om al die weken full time thuis te zitten is om meerdere redenen niet gezond. Daarom hebben wij een mooie lijst aan alternatieven om je toch te kunnen vermaken. Dus doe je wandelschoenen aan en pak een fijne jas. Daar gaan we.

#Staycation

De hele wereld is oranje of rood gekleurd. Reizen naar het buitenland zit er voorlopig even niet in. Zeker tot en met mei 2021 zijn we aangewezen om in onze eigen omgeving te verblijven. Een trendy woord die we dankzij de corona beter leren kennen is Staycation. Staycation is een vakantie vanuit je eigen huis. Je doet aan dagtripjes, maar je slaapt thuis. Geen hotel, geen vakantiepark en geen camping.

Het is een alternatief voor de vakantie oude stijl en vast nog goedkoper ook. Combineer een dagje uit met een heerlijke maaltijd van een restaurant met ‘to-go’ mogelijkheden of bestel lokaal je avondeten. Internet is hiervoor je beste vriend.

Mocht je het thuis echt niet meer uithouden, dan kan je natuurlijk wel een hotel of vakantiepark boeken. Houdt er wel rekening mee dat zwemmen, sauna of andere wellness niet toegankelijk is. Dat wordt dus een huisje met sauna of een hotelkamer met een groot bad. Zo hebben wij onlangs een leuk weekend gehad in de omgeving van Harderwijk!

Lees ook: Het kwartier van Veluwe

Duinen en strand

Woon je aan de kust? Dan ken je vast wel het duin of het strand. Wat dat betreft boffen we in Nederland dat zowel duin als het strand binnen 3 uur te bereiken is. Een mooie wandeling langs het Haagse of Wassenaars duin levert al snel leuke avonturen op. Of wat te denken van een mooie tour door Zeeland over de deltawerken. Er zijn genoeg parkeerplaatsen om van het uitzicht te genieten.

Lees ook: Meijendel en Rondje Zeeland

Ten zuiden van Den Haag ligt het Westland en Hoek van Holland. Hoek van Holland is leuk, omdat je daar ook de schepen aan ziet komen met bestemming Rotterdam. Eén van de grootste havens ter wereld. Een andere plek waar je strand, duinen en de scheepvaart nog beter kunt aanschouwen is de Maasvlakte. Een indrukwekkende industriële omgeving in combinatie met een mooi stuk strand.

We zijn verschillende keren tijdens de coronacrisis op de 2e Maasvlakte geweest. Je hebt daar volop ruimte en je kunt er even lekker uitwaaien. Let wel op tijdens werkdagen, want dan kan het druk kan zijn met vrachtverkeer.

Naar het bos

Wij wonen dichtbij het strand en voor ons is een bezoek aan het bos een mooi dagje uit. Zoals je wel vaker kunt lezen, is de Veluwe bij ons wel een favoriete bestemming. De Veluwe is zo uitgestrekt dat je daar ook weer grote verschillen hebt in hoe de omgeving er uit ziet. Van zandpartijen tot heide. Van naaldbossen tot bijna savanne uitziende stukken land.

De kennen wij de omgeving van het nationale park de Hoge Veluwe, Kootwijkerzand en het zuiden van Veluwe heel goed. Deze omgeving is zo leuk dat je er echt een goede dag mee kan vullen.

Lees ook: Zuid-Veluwe en Koninklijk bezoek op de Veluwe

Interessante activiteiten

Ondanks dat alle musea, theaters en bioscopen zijn gesloten, kan je buiten echt nog wel wat leuks ondernemen. Je hoeft niet persé een natuurliefhebber te zijn. Wij geven je nog wat extra tips.

Ga op bunkerjacht. Lang de hele kustlijn zijn bunkers uit de 2e Wereld Oorlog te vinden. Zoals bijvoorbeeld deze in Kijkduin en in het Staelduinse bos bij ’s Gravenzande. Een goede bron van bunkinformatie is te vinden op Tracesofwar.

Leer over de natuur in Meijendel of in een ander natuurgebied. Er zijn in diverse natuurgebieden verschillende doe- en puzzeltochten. Je kunt ook een GPS wandeling maken. Aan de hand van een GPS coördinaat kom je langs interessante gebouwen of historische locaties.

Hoewel veel buitenactiviteiten ook zijn geannuleerd, kan je wel laten inspireren door een activiteit gewoon zelf te doen. Een goede bron om activiteiten in natuurgebieden te vinden is de website van Staatsbosbeheer. Zij informeren je ook over veilig bezoek aan de natuurgebieden.

Geocaching

Een andere leuke activiteit is geocaching. Voor deze hobby heb je een mobiele telefoon met bijbehorende app nodig. Het is een soort schatzoeken. In Nederland alleen al liggen er zo een 40.000 caches te wachten om gevonden te worden.

Op je mobiele telefoon of GPS ontvangen zoek je naar de coördinaat van de cache. Dit kan met behulp van een speciale app. Ben je op de locatie, volg de aanwijzing en vind de schat. Meestal is het een koker met boekje. Daar kan je een kleine boodschap achterlaten. Via de mobiele app geef je aan dat de cache is gevonden.

Zo zie je maar dat je niet hoeft te vervelen. Succes nog even in deze lange lock down!

Lees ook: Andere reizen in Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.