Update – Zomervakantie 2021

UPDATE – Even leek het erop dat de zomer van 2021 een onbezonnen zomer zou worden met een mooi avontuur in het buitenland. Genieten van een zomerse trip buiten de Nederlandse grens. Terug naar de tijden van zwarte zaterdag, een volle terminal op het vliegveld of sinds kort met de nachttrein door Europa!

Wij waren er van overtuigd dat er een fijne zomervakantie aan zat te komen in Cyprus. Het eiland in de Middellandse zee op de grens van Europa, Azië en Afrika. Zon overgoten en met een rijke historie.

Update – Cyprus geannuleerd!

Helaas is het besluit genomen. Cyprus kleurt weer oranje en daarmee komt er voor dit jaar een einde aan de plannen om richting Cyprus af te reizen. Net als in Nederland lopen de besmettingen weer flink op. We bekijken alternatieven.

Anna Shvets

Code oranje en code rood

Met het maken van reisplannen, maken wij graag gebruik van de reisapp van Wijsopreis.nl. Op onderstaande afbeelding ziet Europa er gunstig uit. Cyprus kleurt geel, maar dat is achterhaald. Inmiddels kleurt Cyprus oranje.

Wij hebben voor Cyprus gekozen vanwege de milde eisen die worden gesteld. Je mag Cyprus bezoeken mits je voldoet aan de volgende punten:

  • Je bent volledig gevaccineerd (muv. Janssen)
  • Kinderen onder de 12 jaar hoeven niet getest te worden
  • Gele vaccinatie paspoort wordt geaccepteerd

Daarnaast hebben we de Coronacheck app waarop je QR code zichtbaar is met vaccinatiebewijs voor een tripje naar het buitenland. Voor mensen die corona hebben gehad en 1 vaccinatie, check of je Coronacheck app goed werkt. De verwerking van deze combinatie kan er voor zorgen dat de QR code niet wordt geaccepteerd.

Mensen die zijn gevaccineerd met Janssen moeten 14 dagen wachten. Andere vakantiebestemmingen hebben strengere eisen. Sommige landen hebben een eis dat je 14 dagen moet wachten ongeacht welke vaccinatie je hebt ontvangen. Of je moet een negatieve test kunnen aantonen. Een bewijs van herstel van corona voldoet ook.

Zomervakantie in het buitenland?

Ieder land hanteert een eigen corona beleid. Als je vakantiebestemming oranje of rood kleurt in de wijs-op-reis app, dan is het niet verstandig om de reis te maken. Andersom kan het natuurlijk ook. Als Nederland rood of donkerrood kleurt, mag het land van bestemming reizigers uit Nederland weren of strengere eisen stellen. De situatie verschilt per dag en kan worden gevolgd via deze link: https://www.ecdc.europa.eu/en

Op deze afbeelding is de situatie van week 25-26 2021 te zien. Volgens de Europese agentschap ECDC (het Europese RIVM). Nederland kleurt deels groen en oranje. Cyprus (rechtsonder) kleurt al donkerrood.

Het is verstandig om je reis af te stemmen op deze situatie. Onze Cyprus reis is een pakketreis bij een bekende touroperator. Dat klinkt misschien wat minder avontuurlijk, maar daarmee zijn we verzekerd van aantal zaken. We zijn verzekerd van omboeken of het geld terug krijgen. Check dus goed de voorwaarde dat is verbonden aan jouw reis.

Lees ook: Reizen na een pandemie

Cyprus, plan B of plan C…

Hoewel het ons plan was om naar Cyprus te reizen, hebben we ook een plan B en een plan C. Plan B gaat voor ons in werking indien het bestemmingsland oranje/rood kleurt. We kiezen dan een ander land. Dat is mogelijk, omdat we de reis gratis mogen omboeken. Plan C treedt in werking indien Nederland rood kleurt en er extra eisen worden gesteld aan Nederlandse reizigers.

Onze plan B is een land dat op rij-afstand is met de auto. Plan C is vakantie in eigen land. Inmiddels is dus bekend dat het plan C is geworden. Helaas geen vliegreis deze zomer.

Lees ook: Autovakantie in Europa

Plan C is vakantie in eigen land. We zijn bezig om een leuke route uit te stippelen. Geen Cypriotische zon, maar we weten zeker dat we deze zomer in Nederland ook nieuwe dingen gaan ontdekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.