Review: Oranjehotel Leeuwarden

Afgelopen zomer hebben we een rondreis gemaakt door de noordelijke provincies van Nederland. Te weten Friesland, Flevoland en Overijssel. Tijdens de rondreis verbleven we in 3 verschillende hotels. Dit is onze review van het eerste hotel, namelijk het Oranjehotel in Leeuwarden.

Oranjehotel in Leeuwarden

Het eerste deel van onze reis speelde zich af in Friesland. Vanuit Leeuwarden hebben we leuke uitstapjes gemaakt naar Terschelling, Franeker, Dokkum, Sneek en natuurlijk Leeuwarden zelf. Dit is te lezen in ons reisverslag. We verbleven een midweek in het Oranjehotel midden in hartje centrum van deze leuke stad.

Lees ook: Friesland

Algehele beleving: ☺☺☺

Slapen: ☺☺☺

Hygiëne: ☺☺☺

Eten/drinken: ☺☺

Omgeving: ☺☺☺☺

Het hotel ligt zeer gunstig voor een stedentrip Leeuwarden. Direct tegenover het treinstation en het gezellige centrum ligt om de hoek.

Zie ook: https://www.oranjehotelleeuwarden.com/en/

De kamer waar wij verbleven was een superior room. Wel aan de donkere kant door een gemis aan zonlicht. Het meubilair was prima, maar wel oubollig. Daarentegen waren de bedden groot en hebben we prima geslapen. Voor onze dochter is er een extra slaapbank neergezet. Het sanitair was schoon en voldeed aan de verwachting. Op de kamer was een minibar, Nespresso en waterkoker aanwezig. De Wifi functioneerde prima.

Wij hebben geen gebruik gemaakt van lunch of diner. We hebben wel eenmalig gebruik gemaakt van het ontbijt. Dat was prima en veel. Er is geen onderscheid gemaakt bij het ontbijt voor volwassenen en kind. Dat levert natuurlijk verspilling op die wat ons betreft onnodig is. Daarnaast werd ook nog aan onze dochter pannenkoekjes voorgesteld. Dat is natuurlijk heel klant- en kindvriendelijk. Toch kan in onze belevening het ontbijt meer op maat worden voorgelegd. Een ontbijt per persoon kost 12,50 euro.

Normaal gesproken kan er worden geparkeerd in achter het hotel. Door werkzaamheden was dit tijdelijk niet mogelijk. Gasten worden doorverwezen naar een parkeergarage de Klanderij. Dat is ongeveer 5 a 10 minuten lopen. De kosten waren 10 euro per dag.

Het is een hotel met een lang en rijk verleden. Dat wordt zichtbaar in de lobby. Daarnaast is de connectie met de luchtmachtbasis Leeuwarden ook direct zichtbaar bij de bar van het restaurant.

Conclusie

Zoek je een hip verblijf, dan hoef je niet naar het Oranjehotel. Echter voor een stedentrip Leeuwarden is dit wel een prima hotel. In de basis voldoet dit hotel wel aan onze verwachtingen. Het personeel is zeker vriendelijk en behulpzaam.

Leeuwarden is goed bereikbaar per trein en auto. Houdt wel rekening met het feit dat Friesland een waterrijke provincie is dat veel wordt bevaren. Leeuwarden is per schip dan ook goed te bereiken. Leeuwarden is rijk aan de vele ophaalbruggen.

Doordat het centrum met vele restaurantjes om de hoek ligt, ben je niet perse gebonden aan het hotel wat eten betreft. Een restaurant tip is wat ons betreft Lazy Lemon.

Lees ook: Tijdslijn 2020 – 2025

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.