Tijdslijn 2020 – 2025

Welkom bij de nieuwe tijdslijn van Plaatsonbekend. In deze blog vind je de komende jaren een overzicht van al onze reisbelevenissen van de afgelopen jaren. Deze tijdslijn gaat van 2020 tot en met 2025. Ja, je leest het goed. Deze blog is een ‘levende‘ blog die we ieder jaar weer bijwerken.

Heb je onze andere tijdslijnen al gezien?

Lees ook: Tijdslijnen Plaatsonbekend

2020 – Nederland, Duitsland en corona

Het mag geen verrassing meer zijn. Corona beheerst dit jaar ons leven en dat zal ook wel nog even zo blijven. Reisbewegingen over de hele wereld werden ingeperkt. Het had een interessant reisjaar moeten worden met tripjes naar Wenen en Lissabon. Het is een jaar geworden dat zeker de geschiedenisboeken in zal gaan. Ook op reisgebied zag je grote veranderingen. #Staycation en #Stayhome zijn veel gehoorde kreten. Bij deze nieuwe vormen van reizen is het de bedoeling dat je dagtripjes maakt vanuit huis. Je hebt dus geen overnachting in een hotel of op een vakantiepark.

Ondanks corona hebben we toch nog een leuk reisjaar gehad. Zo waren we in ’t Gooi geweest voor een short stay in Huizen. We hebben een bezoek gebracht aan het Muiderslot en het Museum voor Beeld en Geluid. Dit was een maand voordat corona ons leven binnen denderden.

Met ons verblijf in ’t Gooi of Gooiland kunnen we wederom een regio in eigen land toevoegen aan Plaatsonbekend.

Lees ook: Het Gooiland

Maart 2020 zal de Nederlandse geschiedenisboeken in gaan als de maand waarop het leven in de westerse wereld tot een stilstand is gekomen. De berichten uit China waren al niet veel belovend. Toen het virus eenmaal in Europa was, was er geen houden meer aan. Wintersporter uit diverse landen, namen het virus mee en zo verspreidde het zich over vrijwel de hele wereld. Voor vele begon een periode van onzekerheid. Gezondheid, werk en een dak boven je hoofd is natuurlijk het allerbelangrijkste. Reizen is wat dat betreft een luxe. Hoe ons reisjaar er uit zou zien, werd volkomen onduidelijk. Toch kwam er verlichting richting de zomer. Begin mei opende hotels weer de deuren en kon er worden gedineerd in het restaurant. Zo kregen we in de meivakantie toch nog een beetje het vakantiegevoel tijdens ons tripje in het zuiden van de Veluwe.

De Veluwe is voor ons bekend terrein, maar dit stukje van de Veluwe heeft bij ons een diepe indruk achter gelaten. Een heel mooi stuk bos en een interessante wandeling door Wageningen. Hoewel veel horeca gelegenheden nog waren gesloten, kon ik het verhaal van Wageningen en de 2e Wereld Oorlog toch vertellen.

Lees ook: Zuid-Veluwe

De verlichting in de zomer zette door. Het positieve effect van de intelligente lock-down werkte. Dit bracht ons deze zomer naar Duitsland. Onze zomervakantie vierde we dit jaar in Kell am See in het deelgebied Rijnland Palts.

Een mooie afwisseling van natuur, stad en dorpen. Toch was het een andere vakantie, want ook in Duitsland eist corona zijn tol. Nog eerder dan in Nederland was het mondkapje een verplichting en was het een vakantie zonder massa’s mensen op drukke plekken zoals in Trier.

Lees ook: Rijnland Palts

Aansluitend aan onze vakantie in Rijnland Palts, brachten we een bezoek aan het pretpark Movieworld in Bottrop. In tegenstelling tot de fijne en rustige vakantie in Rijnland, was het in dit pretpark wel weer even wennen aan de drukte. Soms iets te druk en hebben we achteraf gezien misschien niet de juiste keuze gemaakt. We hebben er geen corona aan over gehouden, maar het park viel toch wel een beetje tegen. Het kindergedeelte met onder andere Sponge Bob was dan nog het leukste.

Lees ook: Movie park Germany

Richting het einde van zomer hoorde we al weer de berichten van oplopende besmettingscijfers. Geen goed teken voor een reislustig persoon. In de herfstvakantie besloten we om een shortstay te houden in Noord-Brabant. We hebben een bezoek gebracht aan de Beekse bergen en het fantastische natuurpark de Loonse en Drunense duinen. Met een diner en verblijf in Helvoirt.

Lees ook: 2 dagen Noord Brabant

Dit verblijf was ons zo goed bevallen dat ook in december terug zijn gegaan naar Helvoirt. Dit keer combineerde ons verblijf met een dag Efteling. 

Lees ook: Loonse en Drunense duinen en de Efteling

2020 was een gek jaar. Ook één om snel achter ons te laten. Ondanks die paar leuke tripjes. We staan aan de vooravond van het vaccinatie programma en daarmee hopen we weer een beetje vrijheid terug te winnen. We weten nu al dat we tot en met maart 2021 geen buitenlandse trips mogen en kunnen maken.

2021 – Meer Nederland en Antwerpen

In 2021 ontdekte we nog meer van ons eigen Nederland. Zo begon ons binnenlandse ontdekking in februari bij Harderwijk. Vanuit het hotel ontdekte we Harderwijk en Elburg. Twee plaatsen in Nederland met een mooie omgeving. Harderwijk met leuke smalle straatjes en Elburg als vestingstad.

We ontdekte ook een stukje Veluwe. We bezochte het Speulder- en Sprielderbos en we maakte kennis met de mythe rondom het Solse gat.

Lees ook: Het kwartier van Veluwe

We reden dit jaar ook richting het zuiden. Een week Zeeland heeft ons bijzonder verrast wat er allemaal te zien en te doen is in dit stukje Nederland. Mede door de ingestelde versoepelingen, hebben we ook weer musea kunnen bezoeken en hebben we fantastisch gegeten. Zo hebben we in Zeeland kennis gemaakt met Zeeuws-Vlaanderen en hebben we ook uitstapjes gemaakt naar onder andere Vrouwenpolder, Neeltje Jans en Vlissingen.

Lees ook: Zonnig Zeeland

Tijdens ons verblijf in Zeeland zijn we nog heel even de grens overgegaan om onze fietstocht voort te zetten in België.

Dit jaar hebben we ook de Noordelijke provincies bezocht. Zo zijn we dit jaar door Friesland gereden. Enkele hoogtepunten zijn Leeuwarden, Sneek en zijn we een dag op Terschelling geweest!

Lees ook: Friesland

Na Friesland zijn we naar de Noordoostpolder, onderdeel van Flevoland, gereden. Daar hebben we Urk en Schokland ontdekt. Fantastische plaatsen met een rijke en interessante historie. We hebben ook een bezoek gebracht aan het geheimzinnige Waterloopbos.

Lees ook: Noordoostpolder

Vanuit de Noordoostpolder zijn we richting Overijssel getrokken. We hebben een bezoek gebracht aan Kampen en zijn we een dag naar het pretpark Slagharen geweest. Wat ooit een ponypark was, is uitgegroeid tot een volwaardig pretpark. Enkele elementen laat de historie en band zien met paarden.

Lees ook: 2 daagse Overijssel

Het jaar sluiten we af met een reisje over de grens. Dit was niet gepland, maar spontane acties maken zo een reisje leuker. We hebben in een weekend Antwerpen bezocht. Een leuk weerzien met onder andere Antwerpen Zoo en het Museum aan de Stroom. We hebben ook Chocolate nation bezocht. Een fijn weekend om even buiten Nederland te zijn.

Lees ook: Antwerpen revisited

2022 – invulling volgt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.