Europa-park en Rulantica

Na de stedentrip in Neurenberg en Zirndorf, vervolgen we onze weg deze zomer door de Oostenrijkse Alpen. De zomerreis sluiten we dit jaar af in het Duitse plaatsje Rust. Niet vanwege het mooie Zwarte woud of mooi kasteel, maar wel vanwege Europa-park en Rulantica.

Na een mooie week in Oostenrijk, zette we koers terug naar Duitsland. Een rit van ongeveer 3,5 uur. We namen uiteraard de tijd om deze reis te maken. Onze eerste tussenstop was in het Duitse Hagnau am Bodensee. Een dorpje aan de Bodensee die we al eerder hebben gezien.

De Bodensee ligt op de grens van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Vanuit Bregenz zagen we het Duitse Lindau. Vanuit het Duitse Hagnau am Bodensee zien we het Zwitserse Münsterlingen. In Hagnau hebben we een leuk optreden gezien van vermoedelijk de lokale basisschool. We hebben even wat gegeten en gedronken. Het plaatsje zelf ziet er ook gezellig uit met veel fietsende toeristen.

We zette de rit voort richting het Duitse Zwarte woud. We besloten om eerst nog een kleine dierentuin te bezoeken. We vonden een dierentuin genaamd Schwarzwaldzoo in Waldkirch. De route was ook schitterend. Verschillende landschapsgezichten toonde aan dat het Zwarte woud ook een fantastische plek zou zijn voor een mooie reis.

De dierentuin zelf was groot genoeg voor een paar uur vertier. Verschillende dieren lieten zich graag voederen. Zo zijn er alpaca’s, herten, vossen en cheeta’s te zien. Er zijn ook wat kleinere dieren zoals schildpadden, een axolotl, slangen en spinnen te zien.

Parkeergelegenheid is beperkt, maar wij hadden geluk dat er een plekje vrij kwam. We kwamen ook wat later in de middag aan, waardoor de eerste stroom bezoekers de dierentuin hebben verlaten. Het was een vermakelijke tussenstop. Het laatste stukje van deze rit was minder dan een uur rijden.

Europa-park

De avond voor ons bezoek aan Europa-park, hoorde we al het nodige gegil en werden we getrakteerd op een vuurwerkshow. Zichtbaar en vooral hoorbaar vanuit ons pension. Rondom het Europa-park zijn hotels en zijn er veel pensions en gasthuizen te vinden. Rust lijkt volledig te zijn ingesteld op het pretpark. Wij verbleven in Pension Vanii.

We hebben een stukje gewandeld en kwamen uit bij hotel Bell Rock. Volledig in Amerikaanse stijl. Achter het hotel zijn diverse restaurants te vinden. Er is ook een wandelpark en een Italiaans gebied volledig in stijl van een Italiaans plein. Inclusief een stukje Colosseum nagebouwd. Ook hier zijn restaurants te vinden.

De avond was een opmaat naar ons bezoek aan Europa-park de volgende dag. Vanaf ons pension was het ongeveer 20 minuten lopen. Geen parkeerkosten dit keer. Het Europa-park staat op nummer 2 betreft populariteit. Disney in Parijs staat op nummer 1. Het is wel het grootste pretpark van Duitsland.

Zoals de naam doet vermoeden, is het park opgedeeld in een aantal Europese landen. Na de opening in 1975, volgde in 1982 het Italië gedeelte. Al snel volgde Nederland, Engeland, Frankrijk en Spanje. In 1978 had het park een miljoen bezoekers en in 2011 groeide dat naar 4,5 miljoen.

Aan één dag Europa-park heb je niet genoeg om alles te zien. Zeker als je langer moet wachten bij attracties. Ondanks dat kan je in één dag wel veel doen. Zo hebben wij in Griekenland Cassandra’s curse en Poseidon waterachtbaan gedaan. In Duitsland hebben we gevlogen in het Voletarium over verschillende Europese landen. In Rusland hebben we de Euro-MIR achtbaan bereden en in IJsland zijn we met 100 km per uur afgeschoten in de Blue Fire achtbaan.

We hebben natuurlijk nog veel meer gedaan en hebben ons dat ook zeker vermaakt. Het is alweer even geleden dat ik in Euro Disney ben geweest, maar dit park ziet er vele malen beter uit. Het Nederlands gedeelte is voornamelijk voor de jongste onder ons. Aan veel achtbanen zijn we niet aan toe gekomen. We moeten dus zeker nog een keer terug.

Rulantica

Naast het Europa-park vind je in Rust nog een ander pretpark. Rulantica is het waterpretpark van Europa-park. Geopend in 2019 en liggend aan de andere kant van Rust is ook dit waterpretpark een dag-vullend evenement.

Het waterpretpark telt 25 waterattracties waarvan 17 glijbanen. De gehele binnenkomst is goed geregeld. Er zijn 2 verdiepingen aan kleedhokjes en opbergruimte. Door het hele zwembad vind je ligstoelen en krijg je bij binnenkomst een bandje om je eten en drinken te betalen. Ook kinderen krijgen een bandje. Er mag een limiet worden opgegeven waardoor kinderen zelf mogen bestellen tot aan het opgegeven limiet.

Wij waren er op een zonnige en warme dag. Hierdoor zijn ook de buitenglijbanen geopend. Er is buiten ook een wildwaterbaan en een bad om in te dobberen met een buitenbar. Kortom er is volop vermaak voor jong en oud. Binnen is er ook nog een golfslagbad en een lazy river baan.

Wij hebben een prima dag gehad en het was een mooie afsluiting van een reis door Duitsland en Oostenrijk. Wij verbleven nog een nacht in ons pension om de volgende dag de rit naar huis te maken.

Pension Vanii

Gelegen in een wijk vol met pensions en gasthuizen, ligt pension Vanii. Dit pension is onderdeel van een reeks aan appartementen en pensions. Ons pension is gelegen op de tweede etage en is voorzien van 2 slaapkamers en een zitkamer met open keuken. Er is ook een badkamer met douche en een balkon aanwezig.

Het pension is voorzien van televisie en in de koelkast is een minibar tegen betaling. Er is ook wifi aanwezig met een instabiele verbinding. Wij vonden het pension schoon en de service was prima. De receptie is open van 16.00 tot 20.00 uur. Er is ontbijt tegen betaling van 7.00 tot 10.00 uur.

Achter dit pension is een kleine tuin aanwezig waar je prima verkoeling kan zoeken. Het ontbijt was prima. Dit is wel één van de onderdelen waarop goed wordt verdiend, want ook hier was de prijs aan de hoge kant.

Al met al is pension Vanii een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan beide pretparken, maar ook het Zwarte woud ligt om de hoek. De pensions zijn over het algemeen goedkoper dan de hotels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.