Bucketlist voor de lange termijn

De afgelopen jaren zijn er diverse bucketlists gepresenteerd en met 2023 in aantocht is het weer tijd voor een update. Gewoon even dromen over de reizen die we willen maken. Natuurlijk hebben wij bij Plaatsonbekend een reis wensenlijst, want je raakt nooit uit gereisd.

We onderscheiden een bucketlist voor de lange termijn en korte termijn. De lange termijn is een reis die we wel willen maken, maar het nog niet bekend is wanneer de reis plaats gaat vinden. Uiteraard volgt er ook een korte termijn bucketlist voor het komend jaar. Genoeg introductie, laten we beginnen.

Op de IJslandse- en Britse filmsets

Dat je zomaar een filmset op kan lopen, laten we je zien in onze reeks ‘Plaatsonbekend en films‘ en ‘Op de filmset‘. Landen zoals IJsland, Engeland en Ierland staan vaak garant voor spectaculaire filmsets, zoals grote veldslagen en een wereld vol sneeuw en ijs. Neem de veldslag uit de fantastische film ‘The Gladiator’. Dat is opgenomen in de Bourne Woods, Surrey in Engeland. Een ander veldslag waar ik aan wil refereren is ‘the Battle of the Bastards’ uit de hitserie Game of Thrones. Dat is opgenomen in Saintfield, Ierland.

We delen dan ook graag nieuwe reisavonturen waarbij we zomaar in het decor van een film of serie lopen.

Terug naar Noord-Amerika

De laatste keer dat we voet op Noord-Amerikaanse bodem zette, was in 2010. Tijd dus om wederom naar Noord-Amerika te reizen. Noord-Amerika is natuurlijk enorm groot. We leggen bij een mogelijke reis de focus op de volgende delen:

  • Reizen van west naar oost Canada: van Vancouver naar Quebec
  • Zuidoosten van de Verenigde Staten: Florida, Louisiana, South Carolina

Canada heeft natuurlijk fantastische natuur, maar steden zoals Montreal of Toronto spreken ook tot onze verbeelding. In het Zuidoosten van de V.S. doelen we niet alleen op Florida, maar vooral op staten zoals Louisiana en South Carolina.

Lees ook: Noord-Amerika

Op safari in Afrika

Er zijn veel Afrikaanse landen die de aandacht trekken, maar Namibië en Botswana interesseert ons het meest. Deze reis zal zeker in het teken staan van safari’s en de verschillende nationale parken en leren we over het lokale leven.

Namibië heeft ook een verleden met Duitsland. Wij hebben begrepen dat het mogelijk is om een broodje worst te bestellen in Afrika. Hoe grappig is dat!

Lees ook: Op avontuur in Marokko en Missie 4: Mozambique

Noord Spanje

Bij Spanje denk je al snel aan de costa’s, een stedentrip Barcelona of Madrid, maar Noord Spanje is wat ons trekt. Mooie steden zoals Bilbao, San Sebastian en Santander in combinatie met de stranden en de natuur. De mensen en uiteraard het eten. Het is niet de eerste keer dat we Spanje bezoeken. Zo zijn we in Madrid en Andalusië geweest.

Lees ook: Koninklijk en romantisch Madrid en Andalusië en Gibraltar

Dit is onze bucketlist voor de lange termijn. Hoewel interesses veranderen, verandert ook onze bucketlist door geopolitieke gebeurtenissen. Wie weet wat ons de komende reisjaren zal brengen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.