Bucketlist voor het komend jaar

Het nieuw jaar staat spreekwoordelijk voor de deur en dat betekent nieuwe reisavonturen. Wat kunnen we verwachten en waar hopen we op dat we het komende jaar mogen bezoeken. Gewoon even dromen over de reizen die we dit jaar willen maken.

In 2020 en 2021 waren de reismogelijkheden beperkt. Sinds afgelopen jaar hebben we de smaak weer te pakken en willen we in 2023 ook weer nieuwe plaatsen bezoeken. De afgelopen jaren bestond deze bucketlist uit verschillende steden en landen. Inmiddels hebben we afgelopen jaar Berlijn en Oostenrijk bezocht. Die kunnen we dus afstrepen!

Veluwe, Nederland

Onze all-time favorite in eigen land is de Veluwe. We starten 2023 dan ook met een binnenlandse reis naar de Veluwe. We zijn al op verschillende plaatsen geweest, van Harderwijk tot Doorwerth. Dit keer gaan we naar Beekbergen.

Een combinatie van bekende plekjes, maar we willen ook nieuwe plekken ontdekken in dit mooi stukje Nederland.

Lissabon, Portugal

Lissabon staat al een tijd op onze lijst. Dit jaar zijn de kansen heel goed en verwachten we in mei af te reizen naar Lissabon. Dit betreft een zakelijk bezoek, maar dat is goed te combineren met een vrij weekend in de Portugese zon. De hoofdstad van Portugal staat op onze lijst vanwege de cultuur, het eten en natuurlijk de sfeer die het uitstraalt. Lissabon ligt aan zee en heeft van die karakteristieke straten waar je door heen wilt struinen. De tram is ook kenmerkend voor deze Zuid-Europese stad.

Photo by Daniel van den Berg on Unsplash

De zomervakantie

Komende zomer richten we onze reispijlen op een paar mogelijke plaatsen in diverse landen. Een regio die onze interesse heeft, is het noorden van Spanje. Deze stad in de autonome regio Baskenland in het bijzonder. Het kent nog niet de drukte zoals Madrid of Barcelona, maar wat we gezien hebben van deze stad, is zeer aanlokkelijk. De combinatie van het lekkere eten, strand en leuke activiteiten maakt het tot een complete reis.

Door Phillip Maiwald (Nikopol) – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

San Sebastian is nieuw in onze lijst en wij hopen dan ook op naar Baskenland af te reizen. Een alternatieve reis is naar Duinkerke, Frankrijk. Een historische plek voor beide wereldoorlogen, maar wat heeft deze kustplaats nog meer te bieden? We komen er graag achter en zetten Duinkerke op onze lijst voor komend jaar.

By Velvet – Own work, CC BY-SA 3.0

De afgelopen zomer reden we vanuit Oostenrijk, via Duitsland, naar Nederland. Tijdens deze reis reden we door het Zwarte woud. Een gebied van Duitsland wat ook onze interesse heeft. Wellicht wordt komende zomer Duitsland wederom gekozen als zomerbestemming.

New York City, Verenigde Staten

Het is geen geheim dat New York City een fantastische stad is. Nadat we deze stad in 2008 en 2010 al eens hebben bezocht, lonkt de stad. Wie weet wat 2023 zal brengen? Maar wij volgen de media en zien dat de Verenigde Staten een moeilijke periode doormaakt. Hierdoor zien we een kleine kans richting de V.S. te reizen, maar deze stad is zo fantastisch dat we het wel op onze wensenlijst te laten staan.

Dit is onze bucketlist voor het komende jaar. Hoewel interesses veranderen, verandert ook onze bucketlist door geopolitieke gebeurtenissen. Wie weet wat ons de komende reisjaren zal brengen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.