Disneyland en Parijs

De Walt Disney company bestaat dit jaar 100 jaar en Disneyland Parijs bestaat 30 jaar. Reden genoeg om een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs en Walt Disney studios. In combinatie met een dagje Parijs kan je een midweek Frankrijk wel vullen.

We hebben een lange rit voor de boeg. Een rit van zeker 5 uur en 30 minuten. Deze route is al door menig Nederlander en Belg gereden. Met wat oponthoud bij Antwerpen. Via de radio vernemen we dat het de drukste ochtendspits is in België dit jaar! De A1 door Frankrijk loopt goed door. Met een tussenstop even na Rijsel (Lille) arriveren we aan het einde van de middag bij het B&B hotel in het dorpje Magny-le-Hongre. Dit dorp ligt naast Disneyland en is de plaats voor een aantal grote hotels.

Het is niet de eerste keer dat we naar Disneyland Parijs zijn geweest. De laatste keer was wel langer dan 18 jaar geleden. Nog voor de tijd van Plaatsonbekend.

Disney Village

De twee pretparken zijn aan elkaar verbonden via Disney Village. Een gebied met restaurants en shops. Het is ook het gebied waar je zonder kaartje terecht kan, maar dan moet je wel door de security check. Je bagage gaat door de scanner en je mag zelf door een detectiepoortje. De beveiligers zijn wel vriendelijk. Naast de security checks zijn er ook zwaar bewapende agenten in de omgeving. Micky Mouse en Goofy worden dan ook goed bewaakt.

Disney Village is ook de plek om even de drukte in de parken te ontlopen. Met een dagticket mag je de parken in en uit lopen. De eerste tip is dan ook om de lunch buiten het park te nemen. Disney Village is ook de plek voor je diner.

Je vindt er diverse restaurants, zoals een sportsbar, steakhouse, Italiaans, maar ook veel fast food. Je kunt natuurlijk ook elders je avondeten zoeken zoals in de dorpjes rondom het park of bij je hotel.

Onze ervaring met eten bij Disney Village is heel wisselend. Zo hebben we wat gegeten bij het fast food restaurant “Earl of Sandwich”. Daar verkopen ze burgers, pizza’s en dik belegde sandwiches. Deze tent mag je gerust overslaan.

We hebben ook gegeten bij het Rainforest café. Ook daar verkopen ze burgers, gefrituurde garnalen maar ook pasta’s, steaks en fajitas. Wat ons betreft wel een aanrader als je in Disney Village wilt eten.

Bij een aantal tenten moet je vooraf reserveren via de Disneyland app. The Steakhouse kent een lange wachtrij, soms wel twee uur. Vooraf reserveren is mogelijk. Sta er niet raar van te kijken dat je soms wel 2 maanden vooraf moet reserveren. Of je hebt geluk en valt een reservering weg. Bij de twee tenten waar wij hebben gegeten, is reserveren niet nodig. Bij Rainforest café kan ook een wachtrij ontstaan tijdens de bekende etenstijden.

Disneyland Parijs

Zoals bekend heeft Disney een aantal grote merken onder zich weten te krijgen. Zoals Star Wars, Marvel en Pixar. Een aantal attracties zijn dan ook in dat thema en zie je her en der Disney figuren staan. Zo werden we verwelkomt door Mickey Mouse, kan je in een heeeele lange rij staan voor een knuffel van Stitch en zie je in de optocht figureren uit Toy Story, Frozen en Coco.

Disneyland is in tegenstelling tot Walt Disney studios meer gericht voor de kleinere Disney fans. Wij hebben ons prima vermaakt met de Indiana Jones achtbaan, Big thunder mountain, Pirates of the Caribbean en Star Wars – Star tours. Helaas is het niet gelukt om Hyperspace mountain te berijden. De wachttijden waren daar te lang voor.

De eindoptocht was wel weer leuk om te zien. Een aantal bekende Disney helden doen wederom een rondje Central Plaza.

Walt Disney Studios

Dit park is ingericht, zoals je dat wellicht kent van Hollywood filmstudio’s. Grote loodsen waarbij je denkt dat je echt op een filmset staat. Aangezien dit park niet echt dient als filmstudio zie je alleen shops en restaurants in een Amerikaans jaren 50 stijl.

In dit park zie je attracties die gebaseerd zijn op de Marvel helden zoals Ironman, Antman en Captain America. Verder heb je er ook attracties die gebaseerd zijn op Toy Story, Finding Nemo en Cars.

TIjdens een bezoek aan Walt Disney Studios is een bezoek aan The Twilight Zone Tower of Terror een must. Deze serie kennen we nog uit de vorige eeuw, maar de attractie is een must-do.

Verder hebben we de Toy Story Parachute drop, Crush Coaster en de Avengers Assemble Flight force achtbaan gedaan. Ook hier waren de wachttijden soms erg lang. Met een uitschieter bij de Crush Coaster. Deze achtbaan, gebaseerd op Finding Nemo schildpadden rush, is ook een must-do. Onze wachttijd was ruim 1,5 uur. Een technische storing was daar onderdeel van.

In dit park kan je diverse shows bezoeken. Wij hebben de interactieve show met Stitch gedaan. Een leuke show met het figuurtje Stitch die vragen stelt en reageert op wat er in de zaal gebeurd. Daarnaast hebben we ook een show gezien met het Frozen thema. Zowel Elsa, Anna, Kristoff en Olaf waren van de partij. Een mooie show met mooie zang en grapjes. De taal werd afgewisseld tussen Frans en Engels. Beide shows zijn wel leuk om te bezoeken.

Disney tips

Een bezoek aan deze pretparken kan gepaard gaan met chagrijn en onbegrip. De drukte en vele wachtrijen zijn daar vaak de oorzaak van. Daarom hebben we een aantal tips voor je om zo een dag vol magie ook dragelijker te maken.

  1. Kom vroeg en plan vooruit: De beste dagen zijn doordeweeks. Het is dan minder druk. Loop dan direct door naar de attractie die je het liefst wilt doen. Volg daarna je plan om zo veel mogelijk attracties te doen.
  2. Kies je attracties zorgvuldig: Sommige attracties hebben langere wachtrijen dan andere. Kies dus de attracties die je echt wilt doen en vermijd degenen waar je minder enthousiast over bent.
  3. Gebruik de Disneyland app: De app toont waar de attracties zijn en de wachttijden. Je kunt eventueel navigatiefunctie gebruiken.
  4. Neem pauzes: Het kan vermoeiend zijn om de hele dag door te brengen in het park. Neem daarom pauzes en ga ergens zitten om even tot rust te komen. Dit kan ook een goede gelegenheid zijn om iets te eten of te drinken. Ga hier voor terug naar Disney Village. Het is daar echt een stuk rustiger.
  5. Gebruik de Single Rider-rij: Sommige attracties hebben een Single Rider-rij, waar je sneller door de rij kunt gaan als je bereid bent om apart van je groep te zitten. Dit kan een goede optie zijn als je niet erg vindt om niet naast je vrienden te zitten.

Tegenwoordig kan je ook gebruik maken van een FastPass. Hiermee kan je een tijdslot reserveren en omzeil je de wachtrij. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Afhankelijk van de populariteit van de attractie zijn de kosten variabel tussen enkele euro’s tot wel 16 euro per persoon per attractie! Ik ben er zeer op tegen, omdat niet iedereen dit kan betalen. Er ontstaat hierdoor klasse verschil en hierdoor wachten andere gasten nog langer. Ik maak er zeker geen reclame voor. Dan maar iets langer wachten zoals iedereen.

Een vleugje Parijs

Parijs is een wereldstad. Als je zo dicht bij een stad bent met zo een naam, is een bezoek haast een must. Een mooie afwisseling na 2 magische Disney dagen. We hebben op deze dag 1 doel. Het zien van de Eiffeltoren. Voor onze dochter een must, want dat wilt ze heel graag. Alles wat we meer zien, is mooi meegenomen.

Deze dag hadden we vooraf goed voorbereid, want in een stad als Parijs kan van alles gebeuren. Onlangs werden er nog heftige demonstraties gevoerd tegen het pensioengerechtigde leeftijd. Daarnaast is Parijs geen lieve stad als het gaat om criminaliteit. Ook het verkeer is een factor.

We hadden vooraf een parkeerplek gereserveerd bij Q-Park Opéra Bastille. Voor 25 euro kan je auto de hele dag daar staan. Deze parkeergarage is ook goed benaderbaar vanuit de oostkant, want je hoeft niet de gevreesde rondweg van Parijs, de périphérique, te berijden. Toch hadden we nog bijna 30 minuten aan file moeten doorstaan.

Vanaf de parkeergarage liepen we via de Place de la Bastille richting de Seine naar Jardin Tino Rossi. Daar vaart de Batobus. Een hop-on hop-off rondvaart die stopt bij alle grote toeristische trekpleisters, waaronder de Eiffeltoren. Voor 20 euro per persoon mag je 9 hops maken. Een fantastisch alternatief om bekende gebouwen en bruggen vanaf het water te zien. En het weer werkte deze dag ook nog mee met een mooie zonnige dag.

Na ruim een half uur varen, kwamen we aan bij ons doel van de dag. De Eiffeltoren. Wij hadden deze toren lang geleden al eens beklommen. Vandaag de dag moet je maanden van te voren reserveren. De veiligheidspoortjes en de hekken rondom de toren doen echt afbreuk aan het icoon wat het ooit was. Jammer! Maar het is schijnbaar nodig.

Ook het park achter de Eiffeltoren, Champs de Mars, is grotendeels bezaaid met hekken. Van het groene gras is weinig over. We hebben hier een kleine uur gezeten, maar zijn daarna toch weer te voet langs de Seine getrokken. Al langzaam terug richting de Opéra Bastille.

Natuurlijk hebben we onderweg nog genoten van het gebouw van Musée d’Orsay, Place de la Concorde, Dôme des Invalides en met een tussenstop in Jardin des Tuileries. Een prachtig park waar de bloemen volop in bloei staan.

Na de pauze liepen we langs de glazen pyramide en het plein van het Louvre. Via Pont Neuf en de Notre Dame liepen we naar de halte van de Batobus om nog 1 halte mee te varen naar Jardin Tino Rossi.

Een wandeling van zeker meer dan 12 kilometer met steeds zicht op de Eiffeltoren. Ondanks dat we nergens in zijn geweest, zijn we er toch geweest.

Met 3 dagen vele kilometers in de benen, maakte we ons op voor de laatste avond in Frankrijk. De terugreis naar ons hotel in Magny-le-Hongre verliep soepel. We vertrekken de volgende dag naar het Belgische Blankenberge.

Lees ook: Weekend in Blankenberge

B&B Hotels Près Disneyland Paris

Tijdens ons verblijf in Frankrijk hebben we 4 nachten in dit hotel geslapen. Onze ervaring met B&B in Berlijn was positief. Andere redenen om te kiezen voor dit hotel was gratis parkeren, afstand van Disneyland Parijs en de recensies.

Onze ervaring tijdens ons verblijf was grotendeels zeker positief. We verbleven op basis van logies en ontbijt in een familiekamer met 5 bedden. Hierbij hadden we 1 stapelbed en een 2 persoons bed plus nog een 1 persoons bed. De kamer was schoon en alles functioneerde naar behoren. We hebben er prima geslapen.

Het ontbijt was prima. Er was van alles te vinden van broodjes tot yoghurt en fruit. Verschillende sappen, koffie en thee. Het enige nadeel was de drukte. Het aantal zitplaatsen was niet toereikend. Mede door dat het buitenterras niet open was, maar dat mag geen belemmering zijn. Dus dat was voor ons een negatieve ervaring.

Het personeel is zeer vriendelijk en bij de receptie staan meerdere medewerkers die in verschillende talen zijn geschoold. Het hotel heeft verder nog een game ruimte en een winkel met Disney spullen. De locatie is ideaal en met de gratis pendelbus sta je binnen een kwartier bij Disney Village.

Algehele beleving: ☺☺☺

Slapen: ☺☺☺☺

Hygiëne: ☺☺☺☺

Omgeving: ☺☺☺☺

Een prima hotelkeuze dus. TIjdens ons verblijf werd er gewerkt een de entree en zal naar verwachting het gratis parkeren binnenkort verleden tijd zijn.

Een ander punt van dit hotel is dat zij gasten belonen met een waardebon. Deze waardebon krijg je als er voor kiest om een dag niet je handdoeken te laten vervangen. De waardebon van 5 euro is in te leveren bij de bar voor drankjes of een lunchbox. Er moet wel minimaal 15 euro worden besteed.

Een andere conclusie die wij hebben getrokken, is dat Disneyland Parijs toch wat aan magie heeft verloren. De prijzen zijn figuurlijk de pan uit gerezen en de beleving is door de wachttijden echt niet in het voordeel. Natuurlijk hoort wachten bij een pretpark, maar de balans is zoek. Onze voorkeur ten opzichte van andere parken van dit formaat is dat Europapark vele malen leuker is en je meer waarde krijgt voor je geld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.