Weekend in Blankenberge

Na een midweek Frankrijk, hebben we er nog een weekend Blankenberge aan vast geplakt. We gokte erop om te genieten van een zonnig weekend aan de Belgische kust. Blankenberge is één van de Belgisch kustplaatsen dat leeft van toerisme. Het is ook onderdeel van een illuster Vlaams rijtje zoals Knokke-Heist, Zeebrugge, de Haan en Koksijde.

Lees ook: Disneyland en Parijs

Blankenberge was ooit een kleine kustplaats dat leefde van de visserij. Door de 2e Wereld oorlog is de visserij volledig verdwenen, omdat de vissershaven was gebombardeerd. De pier van Blankenberge bleef gespaard.

Komend vanuit Parijs, reden we in iets meer dan 3,5 uur naar de Belgische kust. Het waren vermoeiende dagen in Disneyland en de stadswandeling. Eenmaal aangekomen in onze Vlaamse hotel, Sabot D’Or, moesten de beentjes even tot rust komen.

Vanuit het hotel was het een kwartiertje lopen naar de boulevard alwaar we ons een plekje hadden verschaft op de pier. Hoewel bij aanvang van ons bezoek het nog een beetje regende, brak als nog de zon door. Een mooi moment om op pier te dineren. Wijn maakte plaats voor bier en op de kaart stond asperges!

Blankenberge is een aparte kustplaats. De boulevard staat volgebouwd met appartementen en het casino. Ooit stond hier van 1811 tot 1872 een fort van Napoleon. Het strand staat vandaag de dag vol met strandtenten en met kleine houten schuurtjes die je vermoedelijk kan kopen of huren. De hoeveelheid speeltuinen op het strand is ook opvallend.

Al met al doet het denken aan Scheveningen in jaren 80 met af en toe een sprankeltje 21e eeuw. De asperges waren prima en met de zonsondergang hadden we nog een mooie wandeling over de boulevard, terug naar ons hotel.

Onderweg werden we nog getrakteerd op street art van onze Belgische helden Suske en Wiske en andere figuren uit deze reeks. Dit vrolijkt het straatbeeld toch wel wat op!

Sea life Blankenberge

Op verschillende plaatsen in de wereld zijn Sea Life centers te vinden. In Nederland hebben we Sea Life Scheveningen. In Blankenberge is ook een Sea Life center met een zeehonden opvang.

De opzet is deels hetzelfde als in Scheveningen. Een aantal zalen met aquaria gebaseerd op zeeleven uit diverse delen van de wereld. Een tunnel waardoor je kan genieten van kleine haaien, schildpadden en ander zwemmend gespuis.

Het buiten gedeelte is zeer vermakelijk. Een gedeelte waar otters leven, een pinguïnverblijf en een showgedeelte die tijdens ons bezoek dicht was wegens onderhoud. We waren op tijd voor het voeren van de otters en de pinguïns. Met uitleg over het leven van deze dieren, werden we met name door de otters getrakteerd op diverse foto poses.

De speeltuin is ook erg leuk en uitdagend en dan hebben we nog de zeehonden opvang. Net als in het Groningse Pieterburen, vangen ze hier ook zieke of gewonde zeehonden op. Worden ze verzorgd en sterken ze weer aan om vervolgens weer in zee te worden uitgezet. Ook tijdens ons bezoek waren de hokken gevuld.

Sea Life Blankeberge heeft ons positief gestemd. Leuker dan Scheveningen, maar dat komt mede door het mooie weer waardoor het buitengedeelte goed wordt gebruikt. Hier kan je zeker 2 uur worden vermaakt.

Leopoldpark

Na ons bezoek aan Sea Life, hebben we na een lunch bij O’neill beachclub, de hele boulevard afgelopen. Richting de jachthaven, want hoewel de vissershaven niet meer bestaat, werd in 1955 de jachthaven geopend.

Bij de haven ligt het Leopoldpark. Het park is voorzien van allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo kan je er minigolf, snookergolf en crazygolf spelen. Kinderen kunnen er ook karten en spelen in de speeltuin. Op een mooie dag als vandaag was het spelen van minigolf een hele leuke bezigheid. Er is ook een restaurant aanwezig, genaamd Chalet Leopold. Daar is vanalles te eten en te drinken. Wil je golf spelen, vergeet dan niet contant geld mee te nemen, want pinnen is daar niet mogelijk.

Om onze reis door Frankrijk en België af te sluiten, hebben we avondtickets gekocht voor het tropische zwembad bij het nabij gelegen Center parcs De Haan. Heerlijk om na al die dagen wandelen en uren rijden even te drijven en te bubbelen. En natuurlijk om van een paar glijbanen af te roetsjen.

Hotel Sabot D’or

Blankenberge kent vele hotels, maar wij vonden dit hotel en waren gecharmeerd van de reviews en de foto’s. Dan is het nog altijd de vraag of de werkelijkheid overeen komt met de website.

Algehele beleving: ☺☺☺☺

Slapen: ☺☺☺☺

Hygiëne: ☺☺☺☺

Omgeving: ☺☺☺

Onze algehele beleving is zeer positief. Zowel het ontvangst, het verblijf en het ontbijt waren zeer goed. Dit hotel kent 69 hotelkamers verdeeld over meerdere gebouwen. Ooit waren het aparte herenhuizen. Er wonen dan ook mensen in het gebouwblok waar het hotel is gevestigd.

Wij hebben een 3-persoonskamer inclusief ontbijt geboekt. Dit hotel biedt ook verblijf op basis van half pension of alleen logies. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam.

Waar wel op gelet moet worden is het parkeerbeleid van Blankenberge. Vrijwel nergens kan gratis worden geparkeerd of is een parkeerschijf voor maximaal 2 uur nodig. Er zijn diverse grote parkeergelegenheden. Wij werden geadviseerd om te parkeren bij bistro de Perse. Een bistro eigenaar die zijn grond gebruikt als parkeergelegenheid. Wij betaalde 20 euro voor 2 dagen. De wandeling van de Perse naar het hotel was ongeveer 8 minuten. Parkeergarages dichterbij waren vele malen duurder. Zie onderstaande afbeelding van de huidige situatie (mei 2023).

Al met al hebben we een leuk weekend Blankenberge gehad. Gemoedelijk maar niet te sprankelend. Ik ben benieuwd hoe het hier is als het volop zomer is. Op zondag ochtend vertrokken we weer huiswaarts.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.