Welkom!

Wij zijn een kleine reisblog in een grote wereld vol avontuur. Wij staan al meer dan 15 jaar voor kwaliteit en plezier. Reizen is voor ons een manier om kennis te maken met onbekende bestemmingen, andere mensen ontmoeten en leuke avonturen. Wij delen graag onze ervaringen en geven informatie waar ook jij wat aan hebt.

Je vindt de reiservaringen die wij hebben opgedaan tijdens rondreizen, citytrips, zakelijk reizen en maken ook informatieve thema’s. Soms reis ik zelf of reis ik met het gezin of vrienden. Hierdoor ontstaat er een mooie mix.

Je vindt op onze website ook de mooiste reisfoto’s. Vrijwel alle reisfoto’s maak ikzelf. Zo niet, dan vermelden wij natuurlijk de bron. Soms gebruiken we foto’s met toestemming van medereizigers.

Wij staan graag in contact met onze bezoekers. Maak gebruik van onze contactpagina of laat een bericht achter bij een van onze blog berichten. Via Social media ben ik ook bereikbaar.

Wil je meer van ons weten, lees dan ons blog bericht en laat je inspireren over hoe wij al meer dan 15 jaar omgaan met reisvoorbereiding, de reis zelf en het ontstaan van Plaatsonbekend.net.

For our non-Dutch visitors we wish you a warm welcome on Plaatsonbekend.net. We are blogging since 2006. For us travelling is a way to visit unkown destinations, meet new people and enjoy to new adventures.

Our blog is set up in Dutch, but you can use the translate function in the sidebar. Enjoy your stay and hope to welcome you more than often.

Plaatsonbekend in een vogelvlucht

We noteren december 2005. Mijn eerste georganiseerde ‘solo’ reis met bestemming Canada. Met temperaturen van -20 tot -30 graden was het een winterreis om nooit te vergeten. Het was een sportieve reis, want we hebben geskied, in de sneeuw gewandeld en we hebben ijshockey gespeeld op natuurijs. De vergezichten in de Rockies waren onvergetelijk. Het zaadje voor een reisblog wat geplant. Ik wil meer!

Na deze winterreis dacht ik nog niet aan het starten van een reisblog,  In juli 2006 ging mijn tweede reis naar Venezuela. Een georganiseerde rondreis door een diversiteit aan natuur. Van de Andes gebergte tot in de jungle en van mangrove tot de Caribische zee. Voor deze reis had ik ook mijn duikbrevet behaald. Hier zou ik in toekomstige reizen ook veel plezier van hebben.

Na deze twee boeiende, maar ook zo verschillende reizen ben ik een reisblog begonnen. Ik had de naam verzonnen met het idee om onbekende plaatsen voor andere bekend te maken. Vandaar de naam Plaatsonbekend, maakt plaatsen bekend (we make unkown places known

Naar mate we meer landen hebben bezocht, werden we bedreven in het concept van reisblogs schrijven, foto’s delen en bezoekers te informeren en te interesseren in andere landen, culturen en dat wat anders is.

In de eerste vijf jaar reisde we onder andere naar Jordanië, Cuba, Marokko en meerdere malen naar de Verenigde Staten.

Lees ook onze tijdslijn: Tijdslijn 2005 – 2010

Plaatsonbekend, 10 jaar verder

Naast de rondreizen maakte we in 2010 ook een studiereis en sinds 2013 moesten we rekening houden met kindvriendelijke vakanties. Het reistempo en aantal reiskilometers ging iets omlaag, maar daardoor krijg je meer tijd om de directe omgeving nog beter te leren kennen.

Het belangrijkste van een reis ging van kwantiteit, zo veel mogelijk zien, naar kwaliteit. We namen minder het vliegtuig en meer de auto. Wat we nog wel steeds belangrijk vinden, is diversiteit. Zo hebben we ieder jaar nieuwe bestemmingen die we bezoeken en dat maakt reizen leuk. Daarnaast kunnen we ook andere gezinnen informeren over leuke activiteiten.

We hebben in deze periode landen zoals Mexico, Turkije, Spanje, Duitsland, Polen, Baltische landen, België en natuurlijk Nederland bezocht. We maakte ook meer stedentrips naar onder andere Praag, Berlijn en Zurich.

Lees ook onze tijdslijn: Tijdslijn 2011 – 2015

In 2015 onderging Plaatsonbekend een metamorfose. Zo nam ik afscheid van Joomla als content management systeem en migreerde ik de website naar WordPress. Het maakte het onderhoud van de website makkelijker.

Onze reisdatabase werd verder uitgebreid met Engeland, Schotland en Ierland, maar ook Griekenland, Kroatië en Italië kwamen daarbij.

In 2017 startte mijn avontuur in Afrika. Een project in Mozambique! Hiermee kreeg het reizen naar Afrika een extra boost. Zakenreizen en themareizen kreeg daarmee ook een plekje op Plaatsonbekend. Het project duurde ruim 1,5 jaar.

Lees ook onze tijdslijn: Tijdslijn 2016 – 2019

Inmiddels hebben we een behoorlijke database aan reizen, ervaringen en leuke tips. Genoeg om bezoekers te informeren en ook te enthousiasmeren voor een bezoek aan een stad of een land.

Plaatsonbekend is 15 jaar!

Het jaar 2020 staat voor Plaatsonbekend in het teken van 15 jaar reizen, avontuur en plezier. Hoewel een aantal interessante landen op het programma hebben staan, gooide in maart het Corona virus de hele planning om. Het bracht ons in een aparte situatie die lijkt op een vakantie, want we hoefde niet fysiek naar werk of naar school. Natuurlijk gaat werk en school door, ondanks dat de scholen dicht zijn en de werkgever heeft aangegeven dat wij zo veel mogelijk thuis moeten werken.

Deze situatie is zo uniek dat we daar een aparte thema voor hebben opgezet.

Lees ook: COVID 19 blog

Plaatsonbekend in cijfers

  • Aantal landen bezocht: 29
  • Aantal continenten bezocht: 5
  • Aantal vliegreizen: 69
  • Aantal Scubaduiken: 14
  • Aantal stedentrips: 10