Cordoba, een Spaanse schone

Vele kennen Spanje van de diverse costa’s of steden zoals Barcelona, Sevilla en Malaga. Stuk voor stuk locaties waar je heerlijk kan zonnebaden of de stad verkennen. Voor die stad verkenners die richting Andalusië afreizen. Vergeet Cordoba niet! Cordoba is naast Sevilla, Malaga en Granada zeker aan te raden.

Klein, warm en gezellig

In 2012 hebben wij een rondreis door Andalusië gemaakt. Daar hebben we naast Malaga, Granada en Sevilla ook Cordoba bezocht. Deze stad is niet zo massaal en heeft een oud centrum met gezellige smalle straatjes en steegjes. Even daarbuiten ligt het modernere deel van de stad met grote bekende winkelketens. Toch willen wij je adviseren dat als je in de buurt bent 2 tot 3 dagen heerlijk op je gemak deze stad te bewonderen.

De Mezquita mag daarbij zeker niet worden overgeslagen. Dit bijzondere gebouw heeft een moskee waar een kerk om heen is gebouwd. Ga wel vroeg op de dag, want zo ben je de drukte voor en vergis je niet in de hitte. Het kan er in de zomertijd gemakkelijk +40 graden Celsius worden.

Cordoba staat ook bekend om zijn Joodse gemeenschap. Een synagoge en een museum die de dagelijkse historische gang van zaken tonen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Vergeet ook de Romeinse brug niet bij de Mezquita.

Lees hier ons verslag van de reis door Andalusië.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.